Fijne verzorgingsproducten
Thuisleven.com > Verzorging > Douche- en Badproducten > Unboxing: Fijne verzorgingsproducten voor een zacht prijsje

Unboxing: Fijne verzorgingsproducten voor een zacht prijsje

Met twee kleine kinderen schiet uitgebreid douchen er vaak bij in. Hoe vroeg ik ook opsta, meestal hoor ik al “Maaamaa! Maaaammaaaahhhh!!!!” uit de kamer van mijn peuter komen als ik de shampoo nog uit mijn haar moet spoelen. Ik koop daarom geen dure shampoo, douchegel of bodylotion. Met een paar minuten om te douchen vind ik dat zonde van het geld. Gelukkig zijn er ook genoeg fijne verzorgingsproducten van minder dure merken, die vaak net zo goed zijn. (Soms nog wel beter.) En nu mag ik er een aantal van testen!

Lekkere geur!

Ik krijg een pakketje thuisbezorgd met daarin een fles shampoo van Schwarzkopf, een flesje douchegel van Dove, een tube tandpasta van het merk Prodent, een grote fles bodylotion uit de nieuwe lijn van Sanex en een tube handcrème van Therme. Leuk, leuk, leuk! Het hele zakje ruikt heerlijk, lekker friszoet. Hoe dat komt merk ik direct als ik het openmaak. De shampoofles heeft gelekt, zodat nu alles niet alleen fijn ruikt, maar ook glibberig en vettig is. Maar dat is geen probleem: even onder de kraan en alles is weer schoon. Bovendien ruikt mijn badkamer de rest van de dag als een kapsalon. Niet verkeerd, en bovendien weet ik direct dat de shampoo geslaagd is voor de geurtest! Ik zet de flessen en tubes bij elkaar in mijn badkamer (toevallig passen de verpakkingen heel goed bij elkaar!) en neem mij voor om die avond, als de kinderen in bed liggen, alle producten uitgebreid te proberen. Helaas krijg ik hier de kans niet voor. Net als ik ’s avonds denk dat alles rustig is, wordt mijn zoontje wakker.

Shampoo: Schwarzkopf Essence Ultime crystal shine voor glansloos haar (new)- 250 ml

Uiteindelijk heb ik alle spullen maar geprobeerd tijdens mijn gebruikelijke snelle doucherondes en dat was zeker geen straf! Dat de shampoo heerlijk rook wist ik al, maar ook verder ben ik heel tevreden over deze nieuwe lijn van Schwarzkopf. Op de fles staat het advies om de shampoo regelmatig te gebruiken. Dat komt goed uit: ik was mijn haar bijna iedere dag en volgens mij leent deze shampoo zich hier inderdaad goed voor. Ik kreeg aardig wat schuim, maar niet té veel en na het uitspoelen was mijn haar zo schoon dat het piepte. Tegelijkertijd voelde het een beetje stroef aan. Wel zo prettig, want ik heb kort, dik haar dat ik altijd met de föhn droog blaas en dan met mijn handen in model breng. Dat lukte na het wassen met deze shampoo nog beter dan met mijn “eigen” merk. Alleen van de “glans -boost” die deze shampoo mijn haar zou geven, merkte ik niet zoveel. Volgens de verpakking bevat deze shampoo vloeibaar kristal, wat zorgt voor “glamour hoogglans met miljoenen reflecties”, maar ik vind niet dat mijn haar duidelijk meer glanst dan wanneer ik mijn “eigen” shampoo gebruik, die voor “dof, droog haar” bedoelt is. De prijs is ongeveer 4 euro. Niet heel goedkoop, maar ik vind het wel een aanvaardbare prijs-kwaliteitsverhouding.

Douchegel: Dove deeply nourishing body wash – 55 ml (miniflacon)

Het flesje douchegel is van Dove, toevallig van precies dezelfde lijn die ik zelf al vaak gebruik. De geur is prettig, maar redelijk neutraal. Je ruikt geen overdreven bloemenweide of een chemische aardbeiengeur. Vooral mijn man waardeert dit. Hij pakt ’s ochtends vroeg vaak de eerste de beste fles douchegel die er staat en hoeft niet zo nodig zwaar geurend naar zijn werk. Eigenlijk is de douchegel van Dove eerder een crème: hij is wat witter dan normale douchegel en schuimt nauwelijks. Dat vind ik op zich niet zo erg, maar ik heb wel altijd het gevoel dat ik er flink wat van nodig heb.

Anders dan de jubelende vrouwen in de reclame van Dove merk ik nooit dat mijn huid, die nogal droog is, na gebruik “zijdezacht” aanvoelt, maar trekken doet hij ook niet. Bij sommige andere merken heb ik daar soms wel last van. Al met al vind ik Dove prettig om mee te douchen, ook omdat de flessen in twee formaten te koop zijn (250 ml en 500 ml) en vaak in de aanbieding zijn. De prijs voor deze lijn van Dove is 2,39 euro voor een kleine fles en 4,39 euro voor een grote.

Bodylotion: Sanex advanced Hydrate 24h voor zeer droge, uitgedroogde huid (new) – 250ml

Dan de bodylotion. Ik moet zeggen dat ik meestal geen bodylotion gebruik, ondanks mijn redelijk droge huid, omdat de meeste nogal vettig zijn. Soms probeer ik het wel, maar iedere keer als ik mijn spijkerbroek dan over mijn nog plakkerige benen moet wurmen (want: geen tijd om het in te laten trekken omdat mijn kinderen roepend in hun bedjes zitten), denk ik: “laat maar”. Ik heb dus een bodylotion nodig die snel intrekt. En deze van Sanex blijkt dat te doen! Hoera! Uitzonderlijk, want meestal gebeurt dit vooral met lotions voor de “normale huid”. Bovendien voelde mijn huid 12 uur daarna nog steeds zacht aan. Hij lijkt dus aardig te doen wat de verpakking belooft.

De lotion zit in een grote flacon, wat denk ik fijn is als je het dagelijks wilt gebruiken, en heeft een pompje. Ik vind dat wel gebruiksvriendelijk. Alleen over de geur ben ik minder te spreken. Tactvol gezegd zit de geur ietwat aan de verkeerde kant van neutraal. Recht voor zijn raap: hij ruikt een beetje muf. Was dat niet het geval geweest dan was dit voor mij een prima bodylotion geweest voor iedere dag. Nu beperk ik mij denk ik vooral tot momenten waarop ik met een scheermesje heb gezwaaid en mijn huid dus wel wat extra verzorging kan gebruiken. Bij de drogist betaal je ongeveer 5,50 euro voor deze bodylotion.

Handcrème: Therme Saigon Pink Lotus voor ruwe, droge handen-74 ml

Het bezwaar dat ik tegen bodylotion heb, geldt voor mij ook voor handcrèmes. De meeste trekken naar mijn zin niet snel genoeg in en dus mijd ik ze meestal. Alleen in de winter, als de huid van mijn handen na een paar dagen schilferig wordt en de kloofjes erin springen, grijp ik naar een tube of potje. Maar ook Therme weet mij aangenaam te verrassen. Na een paar minuten voelen mijn handen nauwelijks meer vet aan, maar wel zacht en verzorgd. Ik heb de proef op de som genomen door een paar deurklinken beet te pakken en nee hoor, geen vetvlekken op het chroom! Ook de geur van deze handcréme is heel prettig: een lichtzoete lotusgeur. Ik vind hem zelfs zo lekker ruiken dat ik nu regelmatig een beetje op mijn handen smeer als ik een stinkend klusje heb moeten klaren en mijn handen heb gewassen. Een luier verschoond? Een beetje handcrème. Kattenbrokjes opgeruimd die mijn jongste door de keuken heeft gestrooid? (De lucht van kattenbrokjes blijft heel lang aan je vingers hangen.) Een likje crème. De vuilniszak uit de emmer getrokken en dichtgeknoopt? Ik grijp naar mijn tubetje van Therme. Kortom: een toppertje en dat voor een aanvaardbare prijs: een tube kost ca. 6 euro. Als mijn tube op is ga ik zeker een nieuwe halen.

Tandpasta: Prodent White now instant triple power gold-75 ml

Wat tandpasta betreft ben ik bijzonder merkvast. Al sinds mijn kindertijd gebruik ik één en hetzelfde merk omdat dit volgens mijn tandarts het beste is.

Deze tandpasta belooft je tanden witter te maken. Wel staat er nadrukkelijk op de tube dat het “direct witmakend effect” “optisch en tijdelijk” is. Ook staat er een waarschuwing op dat deze tandpasta vlekken kan maken op bepaalde stoffen. Hierdoor ben ik een beetje huiverig voor het testen van deze tandpasta. Ik vind het redelijk agressief klinken en ik heb last van tanderosie. Ik twijfel even, maar besluit uiteindelijk om het tandglazuur dat ik nog heb niet bloot te stellen aan het “triple power gold” van Prodent. Dan maar minder witte tanden. Mijn man heeft deze twijfels niet en werpt zich als proefkonijn op. Na twee dagen ’s ochtends en ’s avonds met deze tandpasta te hebben gepoetst, (niet schrikken: het schuim, en dus ook je tanden en tong worden blauw!) lijken zijn tanden inderdaad een héél klein beetje witter, maar het effect is niet spectaculair. De smaak is redelijk, maar het valt mijn man wel op dat de tandpasta een beetje brandt op zijn lippen en tong.

Wij zullen deze tandpasta niet zo snel kopen, maar als je tijdelijk ietsje wittere tanden wil, dan is deze tandpasta misschien nog niet zo verkeerd. Tot slot valt het mij op dat Prodent voor kinderen jonger dan 6 jaar een hoeveelheid van een kleine erwt adviseert. Ik denk zelf dat het beter is om de tanden van kleine kinderen helemaal niet met deze tandpasta te poetsen, maar dat is meer mijn idee dan dat ik heb onderzocht of deze aanname klopt. (Mijn zoontje vond de blauwe mond van zijn vader trouwens wel erg mooi.) Je kunt deze tandpasta voor nog geen 4 euro kopen.

Conclusie

Deze testronde heeft mij nog eens duidelijk gemaakt dat shampoo, douchegel, lotions enz. helemaal niet van een duur merk hoeven te zijn. Bij de drogist vind je fijne verzorgingsproducten voor een prima prijs. Vaak zijn ze zelfs in de aanbieding. Ideaal voor drukke vrouwen met kleine kinderen, die alleen nog maar kunnen dromen van urenlange douche- en baddersessies!

Lees ook:

Welke verzorgingsproducten gebruik jij graag?

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics