Selecteer een pagina

De Oostenrijkse regio Oberösterreich breidt dit jaar het fiets- en wandelaanbod uit met meer dan 50 nieuwe routes. Deze aanzienlijke uitbreiding biedt niet alleen extra kilometers voor wandel- en fietsliefhebbers, maar ook een scala aan nieuwe en originele ervaringen. Veel routes kunnen gecombineerd worden met andere activiteiten, zoals gastronomie en varen. Daarnaast zijn er voor e-bikers tal van extra mogelijkheden en oplaadpunten onderweg.

12 Abriani-wandelpaden bij de Wolfgangsee

De Wolfgangsee, oorspronkelijk bekend als Abriani sinds 788, heeft een rijke geschiedenis. Hoewel we dit schitterende meer nu als Wolfgangsee kennen, blijft de natuurlijke schoonheid onveranderd. De twaalf nieuwe Abriani-wandelroutes rondom de Wolfgangsee strekken zich uit over meer dan 100 kilometer. Deze diverse etappes leiden je door schilderachtige landschappen en langs majestueuze uitzichtpunten. Onderweg passeer je grote boerderijen, kleine heiligdommen en de indrukwekkende toppen van het Salzkammergut.

Wandelen langs de Wolfgangsee.
Wandelen langs de Wolfgangsee/Mirja Geh

15x nieuwe fietsroutes langs de Donau

Langs de Donau kun je kilometerslang genieten van prachtige fietstochten met uitzicht op zowel de rivier als het omliggende heuvel- en berglandschap. Naast de al bekende Donauradweg zijn er onlangs 15 nieuwe fietsroutes geopend. Je hoeft geen eigen fiets mee te nemen, want er zijn verschillende fietsverhuurpunten in de regio waar je allerlei soorten fietsen kunt huren: van klassieke toerfietsen en e-bikes tot sportieve mountainbikes. Het huren van een fiets is eenvoudig bij een van de vele iBike-Boxen, waarvan er tientallen in de Donauregio te vinden zijn. Dit jaar worden er bovendien 6 nieuwe iBike-locaties geopend, wat nog meer mogelijkheden biedt voor fietsavonturen langs de Donau.

Fietsen in Grein.
Fietsen in Grein/WDG Donau Oberösterreich Tourismus GmbH

19x Bike & Hike routes in Pyhrn-Priel

In Pyhrn-Priel draait alles om het vermijden van de auto en het omarmen van de prachtige natuur. Maar liefst 19 nieuwe Bike & Hike combinaties staan klaar voor liefhebbers van avontuur in dit deel van Oberösterreich. Na een deel van de route per fiets te hebben afgelegd, kun je je tweewieler achterlaten bij een van de vele ‘Changing Points’. Hier vind je niet alleen fietsparkeergelegenheid, maar ook oplaadpunten voor elektrische fietsen. Een van de hoogtepunten is de Bike & Hike naar Gowilalm, waar je eerst een stukje per mountainbike aflegt. Bij het changing point Jausenstub’n Singerskogel vervolg je te voet je weg richting de Gowilalm, bekend als het mooiste alpenbalkon van Oberösterreich.

Bike & Hike Changing Point in Pyhrn-Priel.
Bike & Hike Changing Point in Pyhrn-Priel /Markus Kohlmayr

10x wandelen en varen: de ideale combinatie

De azuurblauwe schoonheid van de Attersee is adembenemend, of je hem nu bewondert vanaf de oever of vanaf het water. Dit jaar kunnen bezoekers genieten van tien nieuwe routes die wandelen combineren met een schilderachtige overtocht over de Attersee. De routes variëren in lengte, stijgingsgraad en moeilijkheidsniveau, en bieden diverse start- en eindpunten. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: een onvergetelijk uitzicht op de Attersee, dat je nooit uit het oog verliest tijdens je avontuur.

Bierradtours: fietsen met een verfrissend pauzemomentje

In Oberösterreich hebben ze het perfecte recept gevonden om gastronomie en natuur te combineren: Bierradtours. Ontdek al het prachtigs rondom Mühlviertler Alm Freistadt en de uitgestrekte bossen terwijl je onderweg geniet van een verfrissende pauze bij een van de brouwerijen. Er zijn twee verschillende fietsroutes beschikbaar: Panorama Süd en Panorama Nord. Beide routes leiden langs lokale brouwerijen die heerlijke (alcoholvrije) bieren brouwen en serveren. Geniet, maar drink met mate, want er liggen nog kilometers op je fietsroute te wachten!

Lees ook:

Wandel of fiets jij het liefst?

Uitgelichte foto: Uitzicht op Grein/WDG Donau Oberösterreich Tourismus GmbH

Geverifieerd door ExactMetrics