Thuisleven.com
Welke populaire LAW's (Lange-Afstand-Wandelpaden) zijn er in Nederland?
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Wandelen > Welke populaire LAW’s (Lange-Afstand-Wandelpaden) zijn er in Nederland?

Welke populaire LAW’s (Lange-Afstand-Wandelpaden) zijn er in Nederland?

Nederland is een prachtig land om te wandelen, en er zijn talloze mogelijkheden voor langeafstandswandelingen. Deze routes, ook wel bekend als Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s), bieden een geweldige manier om de natuur en cultuur van ons land te ontdekken, en om te genieten van de frisse lucht en het buitenleven.

Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest populaire LAW’s in Nederland:

  1. Het Pieterpad (LAW 9). Het Pieterpad is de langste en meest bekende LAW in Nederland. De route begint in het Groningse Pieterburen en loopt helemaal naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. De totale afstand is ongeveer 498 kilometer, en de route loopt door prachtige landschappen, zoals het Drents-Friese Wold en de Limburgse heuvels.
  2. Het Trekvogelpad (LAW 2). Het Trekvogelpad loopt vanaf de Noordzeekust in het westen van Nederland naar de Duitse grens in het oosten. De route is ongeveer 400 kilometer lang en biedt prachtige uitzichten over de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Achterhoek.
  3. Het Pelgrimspad (LAW 7-1 en 7-2). Het Pelgrimspad is een LAW die loopt van Amsterdam naar Maastricht. De route is verdeeld in twee delen: LAW 7-1 loopt van Amsterdam naar ‘s-Hertogenbosch, en LAW 7-2 loopt van ‘s-Hertogenbosch naar Maastricht. De route volgt de oude pelgrimsroute vanuit Amsterdam naar Santiago de Compostella in Spanje.
  4. Het Kustpad (LAW 5). Het Kustpad loopt langs de gehele Nederlandse kust, van Zeeland tot aan de Waddenzeekust in Groningen. De route is ongeveer 725 kilometer lang en biedt prachtige uitzichten over de duinen, de zee en de kustdorpen.
  5. Het Floris V-pad (LAW 1). Het Floris V-pad loopt van Amsterdam naar Bergen op Zoom, en volgt de route die Graaf Floris V in de 13e eeuw aflegde. De route is ongeveer 245 kilometer lang en loopt door historische steden als Gouda, Dordrecht en Delft.
  6. Het Noaberpad (LAW 10). Het Noaberpad loopt vanaf het Duitse plaatsje Bad Bentheim naar het Twentse Oldenzaal. De route volgt de oude handelsroutes en loopt door het glooiende landschap van Twente en de Graafschap.
Welke populaire LAW's (Lange-Afstand-Wandelpaden) zijn er in Nederland?

Conclusie LAW’s in Nederland

Dit zijn slechts enkele van de vele Lange-Afstand-Wandelpaden die Nederland te bieden heeft. Of u nu kiest voor een langeafstandswandeling door de duinen of door historische steden, er is altijd wel een route die bij u past. Ga op ontdekkingstocht en geniet van de prachtige natuur en cultuur die ons land te bieden heeft.

Lees ook:

Waar wandel jij graag?

Foto: Pexels en Wikipedia

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics