Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Extra voordelige kinderfeestjes

Extra voordelige kinderfeestjes

Kinderfeestjes, het is iets wat ik tot nu toe alleen nog bij anderen gezien en meegemaakt heb aangezien de tweeling pas sinds december op school zit. Deze leuke feestjes zijn er in allerlei soorten, maten en thema’s, de ene nog uitbundiger dan de andere. Wat me echter wel opvalt is dat we hier in Nederland steeds meer op Amerika gaan lijken hierin. Alles moet meer, beter, groter dan wat een ander heeft, uitzonderingen daargelaten. En dat mag ook, het is uiteraard ieder z’n ding en het gaat er uiteindelijk om dat de kinderen het naar hun zin hebben. Alleen aan zo’n megafeest hangt natuurlijk ook een mega prijskaartje. Dat is iets wat niet iedereen zich kan permitteren. Vandaag wil ik laten zien hoe je op een simpele manier een heel leuk kinderfeest kan organiseren zonder dat je moet wachten op een bezoekje van Gaston (van de Postcodeloterij).

Tweeling

Met een tweeling die op 5 december jarig is hoef ik jullie niet uit te leggen dat het al een dure maand is zonder het kinderfeestje. Ik kan het echter ook niet over mijn hart verkrijgen om ze geen kinderfeestje te geven. Daarnaast is het nu ze zo jong zijn ook nog geen optie om het naar de zomer te verplaatsen. Dat willen we pas doen als ze het echt begrijpen. Dan wijken we uit naar de zomermaanden zodat het lekker buiten gevierd kan worden en je meer mogelijkheden hebt. Voor nu heb ik andere leuke tips waardoor ons kinderfeestje alsnog heel betaalbaar gaat worden. Kijk ook eens bij kinderfeestjes op Voormijnkleintje voor nog meer betaalbare tips.

Prijsmepper

Sinds enige tijd is de winkelketen Prijsmepper weer terug in Helmond tot grote vreugde van mij en m’n zus. We zijn er laatst naartoe gegaan om alvast spullen in te slaan voor het kinderfeestje van Lucas en Eva. Ze zijn inderdaad pas in december jarig maar ik kan het risico niet nemen dat de winkel straks voor hun verjaardag ineens weer sluit en ik dus alsnog niets heb of alles duur kan kopen. Bij prijsmepper heb ik voor 0,25 per stuk 10 doosjes waterverf gehaald voor de kinderen.

Op Pinterest zag ik namelijk het thema “Art party” en dat leek me zo leuk! De hele tafel was versierd met verfvlekken uitgeknipt uit papier en alle kinderen hadden waterverf en een klein canvas. Op deze manier zijn de kinderen de hele middag creatief bezig en hebben ze nog een leuk aandenken aan het feestje ook. Tot nu toe heb ik de waterverf al erg voordelig kunnen kopen. Binnenkort ga ik terug om te zien wat ik nog meer kan kopen voor het feestje aangezien ik nog meer ideeën heb om het leuk en voordelig te houden.

Trekpleister, Action of soortgelijke winkel

Voor de mensen bij wie er geen Prijsmepper in de buurt zit heb ik nog de tip om eens te kijken of er dan een Trekpleister of Action in de buurt zit. Hier kun je vaak ook leuke dingen voor weinig scoren. Zo verwacht ik dat ik de kleine canvassen bij Action kan halen zodat ik deze ook al in huis heb voor het feestje. Een andere tip is om regelmatig bij de speelgoedwinkels de opruimingsbakken in de gaten te houden of de Sale op hun website. Op deze manier heb ik eerder al het thema Frozen en Voetbal besteld voor maar 5 euro per thema, goedkoop he? Zolang het kan of zolang je het uit kan leggen aan je kind waarom je hiervoor kiest kun je hier behoorlijk wat mee besparen.

Lowbudget versiering en traktaties

Hierboven gaf ik dus al een tip voor lowbudget versiering met de sale en opruimingsbakken in speelgoedwinkels maar er is meer. Er zijn ook tafelkleden op rol waar je zelf op kunt tekenen. Hiermee kun je zelf het thema bepalen en je kan het zo vrolijk maken als je zelf wil. Wil je ook een “Art party” kan je de kinderen ook als activiteit het tafelkleed mee laten versieren zodat ze weer een tijd bezig zijn. Op Pinterest kan je heel veel verschillende tips vinden voor het versieren van zo’n tafelkleed, in allerlei soorten thema’s.

Snoepzak of toch iets anders?

Na een kinderfeest is het vaak gebruikelijk om de kinderen nog iets mee te geven. in plaats van een snoepzak kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om iets mee te geven waar de kinderen langer plezier van hebben zoals in ons geval ieder een eigen waterverfset die ze die middag gebruikt hebben. Of kijk eens bij zo’n goedkope winkel of groothandel voor stoepkrijt, bellenblaas of iets waarmee de kinderen weer lekker naar buiten gaan. Hoe langer ik nadenk over het onderwerp kinderfeestjes des te meer ideeën er in me op komen. De komende jaren hoef ik geloof ik niet veel meer te bedenken, het hoeft alleen nog maar uitgewerkt te worden per jaar 😉

Lees ook:

Hoe pak jij kinderfeestjes aan?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

 • Altijd leukminderdaad zo’n prijsmepper of een op=op in de loopp van het jaar scoor ik daar vaak alvast het een en ander wat ik dan wegleg. Vooral kleine presentjes of knutselspullen

 • De feestjes heb ik voor de meisjes nog zoveel mogelijk thuis gevierd. Zoontje met vriendjes, indoorspeelparadijs! En dit jaar de oudste dame ook buitenshuis, bowlen en midgetgolf. Erg leuk

 • Ik heb 2 zoontjes en die hebben eigenlijk zelf al de voorkeur een thuis feest of spelletjes thema feest te vieren.
  Ze zijn gelukkig jarig in de zomermaanden en dit jaar heb ik bij het zandbos de verjaardag gevierd. De blokhut heb ik erbij gehuurd . ( 8euro per uur ) daar hebben we voor de 5 jarige geschminkt , snoep happen en bingo gedaan. Voor de 8 jarige een voetbalfeest. Voetbalshirt maken. ( met spuitbus en textiel stift ) een voetbal quiz en partijtje gedaan. Natuurlijk ook nog in het zandbos gespeeld. En als afsluiting een voetbal beker ( drinkfles action )

  Goedkoop en leuk !!!

 • Ik hou ook van kleinere feestjes en lekker rondom huis. Cakejes versieren , cadeaus verstoppen , iets knutselen , speurtocht , discomuziek aan en de kist met verkleedkleding omkiepen.
  7 juli is mijn dochtertje jarig en dan doen we zo Ongeveer het bovenstaande en eindigen buiten ok een natuurspeeltuin.
  Vorig jaar zijn we met onze zoon van 9 wezen zwemmen. Dit jaar wil hij een slaapfeestje.
  Patatjes leegstorten op de tafel , film met popcorn , berg donald ducks en lekker lang opblijven

  • Dat is ook heel leuk, en inmiddels zijn jouw jongens alweer wat ouder toch? Hier zijn ze nu 4,5 jaar 🙂

 • 1e kinderfeestje van onze twins…
  Kant en klare cakejes gekocht in Duitsland euro shop (kom daar 2x per maand voor de grote boodschappen)
  12 cakejes 1 euro.
  Bij wish (of ali) voor iedereen een kookschortje gekocht 2 euro perstuk. Kreeg 5x paars ipv roze binnen dus daar kreeg ik ook nog geld van terug. Bij een kennis van me allemaal de naam op laten borduren (bij action en wibra in dezelfde kleuren gastendoekjes gekocht en ook laten borduren) bij ikea waren schoenendoosjes 50 cent perstuk en daar fornuisjes van gemaakt zodat ze daar hun versierde cakjes in konden doen) toen ze weggingen hadde ze dus hun cakjes en kookschortjes met handdoekjes

 • Leuke ideeën!
  Jammer dat het steeds gekker word. Ik vind het juist zo leuk en gezellig, spelletjes en knutselen met de meiden of koekjes bakken bijvoorbeeld.
  Wij hebben laatste keer waxine lichtjes glaasjes geschilderd met felle nagellak kleurtjes. Wattenstaafjes in de nagellak en stempelen maar. Alles voor maar een paar euro. En maskers vd action gekleurd.
  Als ze 6 word wil ze écht ook naar zo’n speelparadijs met patat, ijs en clown want thuis is stom… maar ik vind dat echt te gek worden.
  Pinterest staat bomvol leuke ideeën dus we gaan eens even samen kijken op de telefoon. Misschien dat ze toch iets leuks ziet .

  • Precies dat dus. De feestjes die me het meest bijgebleven zijn zijn toch echt de feestjes thuis. Jouw ideeën klinken echt leuk hoor, vooral die waxinelichtjes.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics