Thuisleven.com
Explosief kaartspel Rainbow Pirates.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Rainbow Pirates is het nieuwe explosieve kaartspel van Goliath.

Rainbow Pirates is het nieuwe explosieve kaartspel van Goliath.

Wat leuk, ik ben via het Goliath Testpanel geselecteerd om Rainbow Pirates te testen. De tegenstelling tussen piraten, explosies enerzijds en regenbogen, liefde anderzijds spreekt mij enorm aan. Ik heb de verwachting dat juist deze tegenstelling alle verschillende gezinsleden wel aan zal spreken.

Kaartspellen.

We zijn dol op kaartspellen als Pesten, Hartenjagen en meer. Geen gedoe met het uitvouwen van een spelbord en veel losse onderdelen. Gewoon kaarten schudden, delen en spelen maar. Je hebt ook minder ruimte voor nodig voor het spelen van een kaartspel. Het kan zelfs in het gras of op het strand.

Rainbow Pirates.

Rainbow Pirates is een explosief kaartspel dat te spelen is met twee tot vijf spelers vanaf 7 jaar. Het duurt gemiddeld zo’n 20 minuten per spel. Het is de bedoeling dat je met de kaarten in je hand setjes van minimaal drie kaarten maakt en deze aflegt op jouw eiland (op tafel). Tijdens het lezen van de spelregels moest ik ook regelmatig aan Rummikub denken. Het enige verschil met dat spel is dat je afgelegde kaarten terug mag pakken van je eiland in je hand.
Met de zwarte piratenkaarten kan je andere spelers dwarsbomen. Al kan een tegenspeler deze weer blokkeren met de juiste kaart. Pak drie kaarten van de stapel, een kaart van het eiland van een ander of twee uit de hand van een tegenspeler zijn wat voorbeelden. Hierdoor heeft het kaartspel erg veel weg van Pesten.
De speler die het eerste zijn hand heeft uitgespeeld, heeft niet per se gewonnen. Het draait om de punten op tafel. De complete regenboog van zeven kleuren is 7 punten waard, de losse regenboogpiratenkaart is maar liefst 5 punten!

Mijn ervaring met Rainbow Pirates.

Mag ik eerst even mijn complimenten aan de vormgevers van Rainbow Pirates uitspreken. Wat een prachtige kleurstelling van de stevige doos en de afzonderlijke kaarten! Het tweede compliment is aan de spellenuitgever Goliath voor de leuke en handige ‘Zo speel je’ video.
Door de vele herkenbare elementen valt dit kaartspel zoals gedacht bij alle gezinsleden in de smaak. De magische regenboogpiraat én de zwarte piratenkaart liefhebber. De gekozen namen als Eilandmoeder en Glitterregen spreken erg tot de verbeelding. Er wordt regelmatig uit school, vlak voor en direct na het avondeten gevraagd om een potje. Kortom Rainbow Pirates heeft zijn plekje in ons huis veroverd.

Rainbow Pirates kaartspel.
Het minimum van twee regenbogen ligt op tafel, nu de andere kaarten nog!

Spelinformatie.

Rainbow Pirates
MPN: 926287
Merk: Goliath
Leeftijd: 7+
Aantal spelers: 2-5 spelers
Inhoud spel: 120 Speelkaarten, handleiding, opbergdoos en toegang tot de video-instructie.

Lees ook:

Houd jij van kaartspellen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics