Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Dennis de Draak van Goliath

Dennis de Draak van Goliath

Met het nieuwe spel “Dennis de Draak” van Goliath, ben jij gegarandeerd van een leuk spel voor de jonge kinderen. Hoe het spel werkt, wat het doel is en of mijn kinderen die spel leuk vinden lees en zie je in deze review. Lees dus snel verder!

Dennis de Draak

Dennis is een paarse draak die van schatten houdt, zoveel dat hij ze allemaal opgegeten heeft. Nu heeft hij buikpijn en moet jij hem bevrijden van zijn schatten. Zodra zijn neus wit begint te gloeien mag je voor zijn gezichtje zwaaien. Zeg vervolgens de magische spreuk:
“Abraca-draak, laat me je schatten zien!” en zijn buikje begint op magische wijze zijn schatten te laten zien. Kijk goed want al snel zijn de schatten weer verdwenen in zijn donkere buik. Kijk daarna goed naar zijn hoorn deze begint nu een kleur te krijgen. Open vervolgens de mond van Dennis de Draak en grabbel een schat die dezelfde kleur heeft zoals zijn hoorn liet zien. Heb jij de juiste schat gepakt, dan heb je geluk en mag je de schat houden. Laat de hoorn allerlei kleuren zien dan heb jij geluk en mag je een willekeurige schat nemen en houden.

Maar pas op! Dennis heeft soms wat slechte zin en dan gromt hij. Hij wilt zijn mond dan ook niet open doen. Je mag wel een schat stelen bij een andere speler. Zijn er nog geen schatten in het spel dan is je beurt helaas over.

Het spel is voorbij zodra een van de spelers 3 schatten verzamelt heeft.

Onze ervaring

Wat een geweldig spel om te spelen. Ik merk dat de kinderen al snel de spelregels door hebben maar ook dat ze al twee dingen veranderd hebben. Zo wordt de magische spreuk niet genoemd en gaan ze door tot alle schatten uit de buik zijn. Erg leuk zijn ook de onverwachtse boertjes die Dennis de Draak soms laat. Volgens mij hebben wij overigens een iets wat slecht ziende Dennis in huis, want niet altijd ziet hij dat er gezwaaid wordt. Gelukkig zit hij de vinger wel als je hem bijna in zijn hoorn steekt.

Ik ben zelf een echte spellen-verzamelaar en vindt het dan ook prachtig om de spellen in de originele doos in de kast te hebben staan. Dat lukt bij Dennis niet zo goed als hij zijn draak en vleugels aan zijn lijf heeft. Dennis mag daarom zijn doos in de kast bewaken.

Staat dit spel al bij jouw kind op het verlanglijstje?

* Dit spel hebben we gekregen omdat we deelnemen aan het Goliath Testpanel *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

 • Ook zo’n leuk spel. Ik hou van spelletjes. Op mijn werk op de bso wordt ik ook weleens de spelletjes juf genoemd.
  Ik heb bobby bijt voor goliath getest.
  Een grappig, maar voor sommige kinderen ook spannend spel.
  Een leuke variant op krokodil met kiespijn.
  Bobby past gelukkig wel in zijn doos.

 • Inderdaad, lijkt me dit echt een spel voor donkere dagen, en anders voor wat extra gezelligheid vroeg de gordijnen dicht! Super leuk

 • Hier vinden ze het ook geweldig! Het is alleen jammer dat je het niet altijd kunt spelen als het te licht buiten is want dan reageert hij namelijk minder. Het is dus echt een spel voor de regenachtige of donkere dagen. Maar dat maakt het niet minder leuk. Ik ben blij te lezen dat niet alleen onze Dennis wat moeite heeft met fatsoensnormen

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics