Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Kinderen > Er werd een online typecursus kind gezocht èn gevonden

Er werd een online typecursus kind gezocht èn gevonden

Wat ik nu weer heb meegemaakt met onze ondernemende dochters. Ik word gebeld of het klopt dat ik een cursus blind typen af wil sluiten? Nu vergeet ik wel eens vaker iets, maar dit ontken ik ten stelligste. Even doorvragen en dan klinkt een mij welbekende naam in de oren, die van onze dochter van negen jaar. Ik bedank voor de moeite en pakte haar tablet er eens bij.

Gezocht ‘Online Typecursus kind’

Lang leve de zoekgeschiedenis: ‘blind typen’, ‘proefles’, ‘online typecursus kind’ is op gezocht. Madam heeft bij verschillende aanbieders proeflessen gevolgd en dat smaakt blijkbaar naar meer. Overtuigd van haar inzet besluit ik mijzelf er eens in te verdiepen. Ik ga op zoek naar een meer betrouwbare aanbieder. Eén waar je jezelf als kind niet zomaar in kunt schrijven. Gezien het naderende einde van het schooljaar is het leren blind typen gelijk een leuke invulling voor de zomervakantie.

Online Typecursus kind gevonden

Bij LOI Kidzz scroll ik de ruim 2.300 reviews van klanten door. Met een klantwaardering van een 8.8 heb ik een zeer degelijk bedrijf gevonden. Aan de ontbijttafel bespreken we dit met dochterlief. Ze weet direct waar het over gaat, want dat is het verhaal met die spionnen. Ach natuurlijk, die proefles heeft ze al lang gevolgd. Wanneer ze aangeeft dat ze erg graag wil leren blind typen, neem ik contact op met LOI Kidzz. Ze bieden aan de online typecursus kind te verstrekken, wanneer ik mijn ervaring wil delen. Enkele dagen later ontvangt het leergierige kind een mysterieuze bruine envelop….

Informatieverstrekking

In de tussentijd heb ik als ouder diverse mails van LOI Kidzz ontvangen. Deels over de technische ondersteuning van het online typeprogramma, de inlogcodes en het volgen van de vorderingen van de cursist. De correspondentie is uitvoerig en laat weinig te wensen over. Bij vragen of onduidelijkheden word je middels een link doorgestuurd naar extra informatie.
De klantenservice van LOI Kidzz is zeer goed bereikbaar. In haar achternaam is een spelfout geslopen en dat is binnen een half uur rechtgezet. Niets staat het behalen van een typediploma nog in de weg.

De geheime, bruine envelop

Uitgelaten opent dochterlief haar post direct uit school. Ze treft daar verschillende geheime spionnen attributen in aan: decodeerkaarten, een 3d bril en spy-iconen. Een praktische folder, stickers om toetsen af te plakken en het toetsenbordschema mogen ook niet ontbreken. Ze gaat direct aan de slag. De avond ervoor heb ik al voor de eerste maal ingelogd. Het downloaden van de online typecursus zou enige tijd in beslag nemen, maar dat viel alleszins mee. Het programma opent vlot.

Leren typen als een Super Spy

Af en toe hoor ik wat gemompel uit de richting van de keukentafel komen. Ze lost het zelf op en vervolgt haar weg. Soms volgt er een schaterlach of een uitroep: “Ik heb de lift gevonden!” Ze houdt het, na haar lange schooldag, tot aan het avondeten vol. Ze is erg enthousiast. Oefeningen en games volgen elkaar op. Dan schuift ze wat heen en weer op haar stoel. Het zal toch niet? En ja hoor, ze volgt de instructie over haar zithouding op. In de avond ontvang ik de eerste ouderrapportage al met haar weektoets 1. Die heeft ze bovengemiddeld afgerond, wat fijn.

De weektoetsen

De online typecursus kind omvat 20 weken. Ieder kind zal variëren in tempo, mede gezien het tijdsstip van het jaar. Zo is de typecursus eenvoudig op maat af te stellen. In de ouderrapportage wordt de ruimte genomen om tempo en accuratesse apart tegen elkaar af te zetten. Deze informatie komt mij al sneller dan verwacht van pas. Commotie al om, dochterlief gooit de handdoek in de ring. Ze heeft haar tweede weektoets niet gehaald. Die wilde ze even snel over doen, maar het programma leidt haar weer terug naar de oefeningen. “Ja, maar dat ga ik niet doen!” Zonder de druk op te voeren kan ik haar uitleggen dat het nu belangrijk is om het goed aan te leren. De snelheid zal vanzelf volgen. En waarom zijn de toetsen op mijn toetsenbord afgeplakt? Zo kan ik morgen toch niet werken… en ze lacht al weer. Wordt vervolgd, eerst maar eens op Scoutingkamp!

Het vervolg van de online typecursus

Een midweek Scoutingkamp hakt er toch wel in met zo’n nachtelijke dropping, zelfs de Verenigde Staten spreekt er schande van. Daarna volgt een hittegolf…. En mijn toetsen blijven afgeplakt, nog even en ik kan zelf blindtypen. Ik besluit de bruine geheime envelop maar eens op de keukentafel te laten slingeren. En dat werkt als een rode lap op een stier. Ze pakt de online typecursus weer op en vlot volgt wederom een ouderrapportage. Daarin wordt uitvoerig ingegaan op stiptheid dat op dit moment van de online typecursus voor snelheid gaat. Dat stemt ons gerust.

Het spionnenavontuur

Dezelfde avond vertelt dochterlief uitvoering aan papa over de spionnenschool. Tot in detail weet ze hem in te lichten over de mensen die haar helpen en wat het doel is. Ze pakt de bruine envelop erbij en laat de inhoud zien. Het werken met codekaarten en een 3d bril spreken erg tot de verbeelding. Dat ze zelf een (hoofdrol)speler is in dit spionnenavontuur helpt zeker mee. Blijkt toch maar weer dat het verhaal aan slaat en ongemerkt doet ze vaardigheden op waar ze haar hele leven plezier van zal hebben. Dat blijkt wel uit de reacties op onze Instagram wanneer ik een foto plaats.

Informatie over de online typecursus van LOI Kidzz

De online typecursus kind van LOI Kidzz neemt ongeveer 5 maanden in beslag. Het snel leren blind typen met 10 vingers is bedoelt voor de basisschoolleerlingen uit de bovenbouw. De cursus is 14 dagen gratis uit te proberen en biedt een diplomagarantie. Voor eventuele broertjes of zusjes geldt een reductie van de prijs in de vorm van een gezinskorting. Op de site zijn twee verhelderend filmpjes te bekijken en staat nog een korting van 30 euro vermeld. Wij kijken al vast uit naar het nieuwe schooljaar en het eerste werkstuk, want dat zal een eitje zijn!

Noot van de redactie: excuus voor kennelijke verschrijvingen, mijn toetsen zijn afgeplakt

Lees ook:

Heb jij ooit blind leren typen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Klinkt goed! Onze oudste dochter heeft eind groep 6 een typecursus gevolgd online, met een wekelijkse bijeenkomst op school. Ze begon voortvarend en enthousiast, maar op den duur verslapte haar aandacht en werd met moeite het diploma behaald. Deze methode lijkt me beter in ieder geval!

  • Leuk zo’n typecursus voor kinderen.
    Handig als ze als kind dat ook al leren, komt later van pas.
    Ik heb vroeger ook blind leren typen en heb dat veel gebruikt op kantoor.
    Nu kan het niet meer doen , dat is jammer.

  • Die online typecursussen zijn heel fijn om te volgen en prikkelen de kids om verder te doen. Mijn jongens volgen picatypen, is 12 weken lang vijftien minuutjes elke dag. Is met weetjes over de hele wereld en dat vonden mijn jongens dan heel leuk.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics