tafel eettafel
Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Eiken eettafel? Goede keuze!

Eiken eettafel? Goede keuze!

Ze zijn bijna niet weg te denken uit de huidige interieurs. De eikenhoutentafel is hot! De keuken is in veel huishoudens een echte woon- en leefplek geworden, waar je heerlijk met elkaar kunt borrelen, spelletjes spelen, werken en dineren. Een eikenhouten eettafel is de ideale eettafel voor al deze activiteiten.

Eikenhout is sterk en hard, maar toch niet moeilijk te bewerken. Daarom wordt eikenhout al eeuwenlang voor het maken van meubels gebruikt, inclusief eettafels. Over die laatste lees je meer in dit artikel. Eiken eettafels zijn duurzaam, zien er prachtig uit, en komen in allerlei vormen en afwerkingen. Oakwell is één van de bedrijven die een eikenhouten maatwerktafel voor je kan maken. Helemaal naar jouw wens!

Mix & match jouw eigen tafel

Eikenhouten tafels geven een ruimte vaak een traditionele en gezellige sfeer. Dat geldt met name voor volledig eikenhouten tafels, dus met een onderstel van hetzelfde materiaal. Met een wat robuust ontwerp, creëer je een sfeer die je mee terugneemt in de tijd. Dat hangt natuurlijk ook samen met het feit dat eikenhouten al zolang voor tafels wordt gebruikt. Dat wil niet zeggen dat een eikenhouten tafel niet in een modern ingerichte ruimte kan passen. Door de vorm van het tafelblad en het onderstel kan dat wel zeker. Een metalen onderstel geeft een tafel al een andere uitstraling. Het geeft je woon- of eetkamer een industriële look. Allerlei vormen van tafelbladen zijn mogelijk: rechthoekig, rond, ovaal. Rechthoekig is wat traditioneler, maar vooral ronde en ovale tafels kunnen een plaats hebben in een modern interieur. Ook kun je kiezen uit diverse onderstellen, zo vind je altijd een tafel die bij jou en jouw interieur past.

Diverse soorten afwerking

Een eikenhouten tafel kan op diverse manieren worden afgewerkt met de handhaving van een natuurlijk uitstraling, onder andere met blanke lak, hardwax-olie en traelyx.

  • Blanke lak
    Bij blanke lak praten we over een zijdeglans lak, die tamelijk standaard is. Deze lak maakt het hout lichtglazend. De lak zorgt ervoor dat als er iets op gemorst wordt, dit gemakkelijk kan worden verwijderd met een vochtige doek.
  • Hardwax-olie
    Hardwax-olie bestaat uit twee componenten, die een verbinding aangaan met het hout. Dit geeft een duurzame afscherming tegen water.
  • Traelyx
    Traelyx is een lak die uit twee componenten bestaat en heel hard wordt, en geeft dus een hele goede bescherming. Het is kleurloos en maakt dat het hout een onafgewerkte indruk maakt.

Al met al zijn er dus veel verschillende mogelijkheden om jouw eettafel samen te stellen. Je vindt dus altijd een tafel die aan jouw wensen voldoet. Succes, en vooral veel plezier met het uitzoeken!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Marketing Reus.

gastbloggerthuisleven

15 reacties