tafel eettafel
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Eetkamer > Eiken eettafel? Goede keuze!

Eiken eettafel? Goede keuze!

Ze zijn bijna niet weg te denken uit de huidige interieurs. De eikenhoutentafel is hot! De keuken is in veel huishoudens een echte woon- en leefplek geworden, waar je heerlijk met elkaar kunt borrelen, spelletjes spelen, werken en dineren. Een eikenhouten eettafel is de ideale eettafel voor al deze activiteiten.

Eikenhout is sterk en hard, maar toch niet moeilijk te bewerken. Daarom wordt eikenhout al eeuwenlang voor het maken van meubels gebruikt, inclusief eettafels. Over die laatste lees je meer in dit artikel. Eiken eettafels zijn duurzaam, zien er prachtig uit, en komen in allerlei vormen en afwerkingen. Cralini is één van de bedrijven die een eikenhouten maatwerktafel voor je kan maken. Helemaal naar jouw wens!

Mix & match jouw eigen tafel

Eikenhouten tafels geven een ruimte vaak een traditionele en gezellige sfeer. Dat geldt met name voor volledig eikenhouten tafels, dus met een onderstel van hetzelfde materiaal. Met een wat robuust ontwerp, creëer je een sfeer die je mee terugneemt in de tijd. Dat hangt natuurlijk ook samen met het feit dat eikenhouten al zolang voor tafels wordt gebruikt. Dat wil niet zeggen dat een eikenhouten tafel niet in een modern ingerichte ruimte kan passen. Door de vorm van het tafelblad en het onderstel kan dat wel zeker. Een metalen onderstel geeft een tafel al een andere uitstraling. Het geeft je woon- of eetkamer een industriële look. Allerlei vormen van tafelbladen zijn mogelijk: rechthoekig, rond, ovaal. Rechthoekig is wat traditioneler, maar vooral ronde en ovale tafels kunnen een plaats hebben in een modern interieur. Ook kun je kiezen uit diverse onderstellen, zo vind je altijd een tafel die bij jou en jouw interieur past.

Diverse soorten afwerking

Een eikenhouten tafel kan op diverse manieren worden afgewerkt met de handhaving van een natuurlijk uitstraling, onder andere met blanke lak, hardwax-olie en traelyx.

 • Blanke lak
  Bij blanke lak praten we over een zijdeglans lak, die tamelijk standaard is. Deze lak maakt het hout lichtglazend. De lak zorgt ervoor dat als er iets op gemorst wordt, dit gemakkelijk kan worden verwijderd met een vochtige doek.
 • Hardwax-olie
  Hardwax-olie bestaat uit twee componenten, die een verbinding aangaan met het hout. Dit geeft een duurzame afscherming tegen water.
 • Traelyx
  Traelyx is een lak die uit twee componenten bestaat en heel hard wordt, en geeft dus een hele goede bescherming. Het is kleurloos en maakt dat het hout een onafgewerkte indruk maakt.

Al met al zijn er dus veel verschillende mogelijkheden om jouw eettafel samen te stellen. Je vindt dus altijd een tafel die aan jouw wensen voldoet. Succes, en vooral veel plezier met het uitzoeken!

Lees ook:

Wat voor soort tafel hebben jullie in huis?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Marketing Reus.

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

15 reacties

 • Ik vind eiken eettafels zo prachtig! Ik zou graag een hele grote wilen met allemaal gekleurde stoelen er omheen.

 • Wij hebben een grenen tafel. Zwak ding, dus ooit besloten op de hele serie een nieuw eiken houten blad bovenop te maken. Onderstel van 4 poten naar een balkensysteem verbouwd. Super stevig, en ook wel mooi, maar ooit, ooit wil ik ook zo’n gave echte eiken eettafel te hebben met een wit gecoate U frame, of misschien mat zwart. Maar tijd zat om dat te besluiten 🙂

 • Mooi hoor! Wij gaan eens kijken of we bijvoorbeeld ons tv meubel kunnen gaan vervangen voor een eiken exemplaar.

 • Dát is pas echt duurzaam, een prachtige eikenhouten tafel die eindeloos meegaat en niet stuk te krijgen is!

 • Mooi zo’n eiken tafel, maar ik ga toch liever voor grenen.
  Ben ooit met grenenhout begonnen in mijn huis, dus als onze tafel niet meer goed is, gaat er weer een grenen tafel komen.

  • Will, ik heb al sinds mijn studententijd een grote grenen tafel (mijn papaatje had een woninginrichtingszaak).
   Kostte veel ja..
   Hij is nog net zo prachtig en sterk als in het begin.
   En er is bepaald niet voorzichtig mee gedaan.
   Vind ik toch mooier dan eiken.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics