Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Eetkamer > Eetkamerstoelen met of zonder wieltjes?

Eetkamerstoelen met of zonder wieltjes?

Het leven zit vol met keuzes. Onlangs bij de bouwmarkt konden we uit maar liefst 1.000 verfkleuren kiezen! En een gemiddelde gordijnwinkel doet er qua soorten stoffen niet voor de bouwmarkt onder. Ik zou er bijna keuzestress van krijgen. Het nieuwste keuzemoment is: eetkamerstoelen met of toch zonder wielen?

Eetkamerstoelen

Toen onze drie kinderen niet meer in een kinderstoel pasten, hebben we onze eetkamerstoelen met wieltjes weggedaan. Jammer, want ik vond ze erg mooi de bruine suède stoelen. Ook had ik tijdens mijn zwangerschappen veel profijt van die wielen. Ik sjeesde van de eetkamertafel naar het aanrecht zonder op te hoeven staan. En haalde al zittend de was van het rek. Eetkamerstoelen met wielen is niet handig met kinderen. Ze verschuiven tijdens de maaltijd. En wanneer er een ander kindje op visite komt, dan is die er niet aan gewend. We nemen ons voor om ooit, nog eens naar dit soort model eetkamerstoelen terug te stappen.

Aan tafel!

Nu hebben we stevige zwarte kunstlederen eetkamerstoelen die eenvoudig met een nat lapje af te nemen zijn. Ze kleuren mooi bij de tafel en andere donkere meubelen in huis. De houten poten zijn robuust en zo blijft iedereen stevig zitten aan tafel! Langzamerhand worden de meisjes iets ouder. Ze helpen met tafel dekken of afruimen. Zo zijn we steeds vaker allemaal tegelijk klaar en gaan we over tot het avondprogramma. In hun geval nog even lekker buiten spelen of we kijken samen naar ’t Klokhuis en het Jeugdjournaal. Tenzij er getraind moet worden natuurlijk.

En valt er nog iets te wensen over?

We willen net zoals een ieder graag een fijne meubelomgeving behouden. Zo blijven we nog steeds bezig met het mixen en matchen van meubelen in de woonkamer. Op dit moment zijn we uiterst tevreden met de eethoek. We zitten riant en we tafelen steeds langer na. De gesprekken van alledag worden steeds gevarieerder nu de kinderen ouder en zelfstandiger worden.
Vandaag bijvoorbeeld is de Lego verzameling opgebouwd en neergezet om uitgebreid mee te spelen. Dat gaat in vlagen en zullen andere ouders vast wel herkennen.

Lees ook:

Hoe is jouw eethoek ingericht?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik zou graag een nieuwe eettafel willen. De stoelen vind ik nog wel mooi, maar de eettafel is niet meer helemaal mijn smaak.

  • Ik ben altijd nogal van: gemak dient de mens, als het gaat om meubels. De wieltjes lijken me wel handig om ze even opzij te doen tijdens het stofzuigen. Met al onze huisdieren moet het ook wel praktisch zijn.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics