Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Eetkamerstoelen met of zonder wieltjes?

Eetkamerstoelen met of zonder wieltjes?

Het leven zit vol met keuzes. Onlangs bij de bouwmarkt konden we uit maar liefst 1.000 verfkleuren kiezen! En een gemiddelde gordijnwinkel doet niet voor de bouwmarkt onder. Ik zou er bijna keuzestress van krijgen. Het nieuwste keuzemoment is: gaan we voor de eetkamerstoelen met of zonder wielen?

Eetkamerstoelen

Toen onze drie kinderen niet meer in een kinderstoel pasten, hebben we onze eetkamerstoelen met wieltjes weggedaan. Heel jammer, want ik vond ze erg mooi de bruine suède stoelen. Ook had ik tijdens mijn zwangerschappen veel profijt van die wielen. Ik sjeesde van de eetkamertafel naar het aanrecht zonder op te hoeven staan. En haalde al zittend de was van het rek. Maar het was niet te doen met drie kleine kinderen. Ze vlogen alle kanten op tijdens de maaltijd, helemaal als er een ander kindje op visite was. En daarbij werden de stoelen ook wel snel erg vies. We namen ons vastberaden voor om ooit, als de kinderen groter zouden zijn, nog eens naar dit soort model eetkamerstoelen terug te stappen.

Aan tafel!

Nu hebben we degelijke zwarte kunstlederen eetkamerstoelen die eenvoudig met een nat lapje af te nemen zijn. We vinden er niet veel aan, maar praktisch is het wel. De houten poten zijn robuust en zo blijft iedereen stevig zitten aan tafel! Langzamerhand worden de meisjes iets ouder. Ze helpen met tafel dekken of afruimen. Zo zijn we steeds vaker allemaal tegelijk klaar en gaan we over tot het avondprogramma. In hun  geval nog even lekker buiten spelen. En dan begint het te kriebelen.

Is het dan nu eindelijk zo ver?

We willen zo graag een fijne meubelomgeving creëren. Zouden we er al aan toe zijn om er naast praktisch ook eens naar onze smaak bij te zitten? We hebben zulke leuke eetkamerstoelen met wieltjes gezien. In een cognac kleur, van leer en met handvaten. Het zou onze eethoek qua kleur echt opfleuren. En onze laminaatvloer is er uiterst geschikt voor. Zo blijven we nog steeds bezig met het mixen en matchen van meubelen in de woonkamer. Zou het ooit eens naar onze zin zijn?

Is jouw eethoek op smaak ingericht?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

2 reacties

  • Ik ben altijd nogal van: gemak dient de mens, als het gaat om meubels. De wieltjes lijken me wel handig om ze even opzij te doen tijdens het stofzuigen. Met al onze huisdieren moet het ook wel praktisch zijn.

  • Ik zou graag een nieuwe eettafel willen. De stoelen vind ik nog wel mooi, maar de eettafel is niet meer helemaal mijn smaak.