Thuisleven.com
Interieurdroom- een strak spanplafond met geïntegreerde verlichting
Thuisleven.com > Woning > Verbouwen > Interieurdroom- een strak spanplafond met geïntegreerde verlichting

Interieurdroom- een strak spanplafond met geïntegreerde verlichting

Met dit plafond werd ons appartement zo’n dertien jaar geleden opgeleverd. De langgerekte betondelen met naden zijn door ons hele huis te zien. Wij waren indertijd allang blij dat er verf op het plafond zat, want de betonnen muren werden spijtig genoeg kaal opgeleverd. Die moest ik eerst rondom met primer en naderhand driemaal rondom schilderen. En dat alles binnen een maand tijd.

Spanplafond

Waarom hebben we in al die jaren tijd niet de moeite genomen om ons plafond te stucen? En er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden. Binnen een dag tijd kan er van een hoogwaardig kunststof materiaal een Plameco spanplafond gespannen worden. De meubels hoeven niet eens de kamer uit. Aan het bestaande plafond of rondom aan de muur wordt een klemsysteem bevestigd dat het materiaal strak trekt. Het plafond is vrij van oneffenheden, brandveilig en heeft als bijkomend voordeel een positieve verandering in akoestiek. Dat principe wordt al in klaslokalen en gymzalen toegepast.

Spanplafond met geïntegreerde verlichting

Er zijn verschillende soorten spanplafonds bij Plameco. Je plafond kan spiegelen of mat van kleur zijn en als klap op de vuurpijl bedrukt worden met foto’s. Zelfs een soort geweven spanplafond behoort tot de mogelijkheden. Naast de kleur van het materiaal en enorme keuze in sierlijsten, is ook de verlichting eenvoudig te integreren in het spanplafond. Ik hoef mijzelf dus niet te irriteren aan de verkleurende afdekkleppen voor niet gebruikte lichtpunten. Rondom het plafond zijn spotjes in te bouwen of kan ervoor gekozen worden je leesstoel of juist de eettafel uit te lichten.

De bekabeling, en niet alleen de kabels van de verlichting, blijven door het spanplafond helemaal uit het zicht. Je zou zelfs van de gelegenheid gebruik kunnen maken je plafond extra te isoleren. Door het spanplafond blijft ook het isolatiemateriaal buiten beeld. Of de kans aangrijpen je plafond te verlagen.
Het spanplafond materiaal is vochtbestendig en schimmelwerend en kan dus ook in je badkamer of zelfs buiten aangebracht worden. Ik vraag gelijk de brochure aan en droom verder over een strak plafond door het hele huis.

Lees ook:

Wat voor plafond heb jij?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

13 reacties

  • Ik hoop nog steeds binnen nu en twee jaar te verhuizen. Huis is prima, ruim en luxe genoeg maar dit gedeelte van onze wijk vind ik niet fijn. Dus ergeren aan een plafond vind ik zonde…

  • Mooi gedaan ik vind plafonnen vaak lelijk in woningen omdat er bijna niet naar omgekeken wordt vind dit wel heel mooi

  • Wat grappig joh, ik ken dit helemaal niet! Vooral het akoestische spreekt me aan omdat ik slechthorend ben, ik ga eens een kijkje nemen!

  • Wij hebben gipsplaten als plafond wat ik ook niet echt charmant vindt. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar wat een uitvinding zeg!

  • Wij hebben ineens een zwarte plek op het plafond waarschijnlijk door een kaars. Dat wordt verven in het nieuwe jaar!

  • Ik snap wel dat je je eraan irriteert toen wij in ons huis gingen wonen was allea helemaal nieuw, want was een nieuwbouw, niet echt irritatie punten aan gehad

  • Wij hebben een huurhuis en toen de vorige bewoonster vertrok heft ze zo’n ronde siersteen (ik kan even niet op het woord komen) van het plafond getrokken waardoor het spuuglelijk is. De woningbouw wilde er niets aan doen en een stucadoor kost handen vol geld 🙁

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics