harmonieus interieur
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Harmonie en eenheid in je interieur

Harmonie en eenheid in je interieur

Een harmonieus interieur is een mooi interieur. En een mooi interieur zorgt er voor dat je huis een rustplaats wordt. Een plaats waar je graag tijd doorbrengt en waar je geniet van de meest eenvoudige dingen. Maar hoe maak je nu zo’n harmonieus interieur?
De sleutel tot een mooi en rustgevend interieur is niet veel geld uitgeven aan dure spullen. Het is ook niet het kiezen van exclusieve accessoires of het branden van tientallen kaarsen. Nee. Een harmonieus interieur heeft eenheid. Alles wat er staat, hangt of ligt, past in het plaatje. 

Kies de juiste kleuren

Het inrichten van je huis start bij de kleuren, meer bepaald bij de muurverf die je kiest. Kies je voor witte muren die het geheel meer ruimte en rust geven, of net voor een felle accentkleur, die jouw huis karakter geeft? Beide zijn prima opties natuurlijk, maar wat je ook kiest, je kan er maar beter even over nadenken.
Witte muren worden, bijvoorbeeld, saai wanneer je ze combineert met saaie en futloze accessoires. Maar wanneer je ze combineert met kamer decoratie in complimenterende tinten en structuren, creëer je in een handomdraai een frisse en gezellige sfeer in huis.  

Trek de stijl door naar je hele huis

Een woonkamer in een koele Scandinavische stijl, een badkamer in een bohemien stijl en een keuken die zo uit een Spaans restaurant weggeplukt lijkt te zijn? Ze kunnen nog zo mooi en gezellig zijn, maar als ze niet bij elkaar passen, dan breek je de stijl van je interieur. Lees meer over Spaanse Maaltijdsoep.
Trek daarom dus de stijl van je interieur door naar je hele huis. Ja, zelfs naar het kleinste kamertje of jouw bureau. Met een goed bureau accessoires design word je bureau een verlengde van je huis, in plaats van een afgesloten en rommelig hoekje. 

Ga voor een aantal blikvangers

Net zoals in je garderobe, kan je een basic interieur aankleden met een aantal blikvangers. Denk aan een antieke spiegel, een modern kunstwerk of een grote kamerplant. Drie eenvoudige voorwerpen die elk interieur een andere feel kunnen geven.
Door je kleuren neutraal te houden, kan je je hele interieur omgooien door een nieuwe blikvanger te kiezen. Je hoeft dus niet je hele huis om te bouwen als je van stijl wil veranderen. Door wat meubels te verplaatsen en een nieuwe blikvanger te kiezen, fris je je hele huis eenvoudig en snel op.
Harmonie is niet alleen stijlvol, maar brengt ook rust in huis. En dat maakt van jouw huis, een thuis. 

Ben jij harmonieus in gesteld?

 

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Ik houd ook wel van een harmonieus en opgeruimd huis. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat thuis een plek is waar ik heerlijk kan ontspannen.

  • Ja ik ben harmonieus ingesteld en heb alles zoveel mogelijk in twee kleuren in de kamer.
    Geeft rust. Blauw, beige en grenenhout.

  • Handige tips! We zijn bezig met een plan voor onze huiskamer, nieuwe stijl enzo, dus dit komt goed van pas. Ik weet alleen niet wat die Spaanse maaltijdsoep ertussen doet, maar die ziet er ook erg lekker uit!

  • Ik hou van rust en niet te veel prullen in mijn interieur. Meubels en accessoires gaan bij mij jaren mee. Liever spullen die lang mooi blijven dan modieuze accessoires die snel versleten zijn of waar je snel op uit gekeken bent.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics