Selecteer een pagina

Wat was dat een klus zeg het opknappen van alle paneeldeuren in ons jaren ’30 huis. Dan pas kom je erachter hoeveel deuren je eigenlijk in je huis hebt. Niet alleen de binnendeuren waren voorzien van panelen, ook alle kastdeuren. En niet te vergeten de badkamer- en toiletdeuren. Rest ons alleen nog op zoek te gaan naar deurklinken van Mooi Deurbeslag. Anders is al het harde werk voor niets geweest.

Paneeldeuren

Nog steeds zijn we enorm blij dat we de gok hebben genomen om de panelen van de deuren te verwijderen. Je weet nooit wat je achter die panelen aantreft qua beschadigingen. In het ergste geval kan je op zoek gaan naar nieuwe deuren. We hadden geluk. Het oude glas achter de panelen was nog in tact. Ik hoefde het hout- en glaswerk alleen maar grondig te reinigen. Maar voor het meerdere keren schuren én lakken moesten wel alle spijkergaatjes dichtgesmeerd worden. Die spijkergaatjes zaten aan beide kanten van de deur. Ik moet achteraf eerlijk bekennen dat het een monsterklus was maar op de deurklinken na zijn we uiterst tevreden.

Paneeldeuren opknappen

Mooi deurbeslag

Op de paneeldeuren waren deurklinken van kunststof aangebracht. Een overblijfsel uit de jaren ’70 toen hoogstwaarschijnlijk de binnendeuren ook van de panelen zijn voorzien. De klinken waren al wat vergeeld en gaven je al niet meer echt een stevige handdruk. Hoe vind je nu mooi passend deurbeslag en belangrijker nog waar vind je dat? Ik heb wat rondgesnuffeld op Marktplaats, maar daar werden de oude klinken alleen met de deuren samen aangeboden. En die hadden we net opgeknapt. Bij de kringloop winkel lag wel wat mooi deurbeslag maar niet in de aantallen die wij graag wilden hebben. Rest ons niets anders dan op zoek te gaan naar een aanbieder van oude deurlinken, rozetten, kastknoppen en een wc slot.

Oude deurklinken

De zoektocht naar deurklinken van De Oude Deurklink nam een vlucht. We gaan natuurlijk niet voor modern, maar kunnen we slagen bij de retro deurklinken? Kunnen we de hele jaren ’30 stijl doorvoeren op de paneeldeuren? Te denken valt aan de sloten en haakjes, dat hebben we allemaal verwijderd om een egaal gelakte deur te krijgen. Dat lukt zeker en dan bestaat er ook nog de keuze tussen mat zwart deurbeslag en geborsteld of hoogglans nikkel. Dat laatste vinden wij het mooiste staan bij de in wit hoogglans gelakte binnendeuren.

Lees ook:

Heb jij mooi deurbeslag in huis?

Geverifieerd door ExactMetrics