Selecteer een pagina

Als we het hebben over een gezonde levensstijl, gaat het niet alleen om wat we eten en hoeveel we bewegen. Een gezonde levensstijl betreft ook onze mentale welzijn, de verzorging van onze huid, en zelfs de supplementen die we nemen. Vandaag gaan we kijken naar een essentieel mineraal voor ons lichaam, de verzorging van onze huid en hoe make-up en huidverzorging samengaan.

Wat is magnesium bisglycinaat?

Het is goed om te weten dat magnesium een belangrijk mineraal is dat ons lichaam nodig heeft. Het speelt een cruciale rol in honderden lichaamsprocessen, waaronder energieproductie, spierfunctie, zenuwfunctie en slaapregulatie. Een tekort aan magnesium kan leiden tot tal van gezondheidsproblemen. Er zijn verschillende vormen van magnesiumsupplementen, maar magnesium bisglycinaat is een van de meest biologisch beschikbare en minst irriterende voor de darmen.

Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium die is gebonden aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Deze structuur maakt het gemakkelijk voor het lichaam om te absorberen en te gebruiken. Als je je vermoeid voelt, moeite hebt met slapen of last hebt van spierkrampen, kan het zijn dat je niet genoeg magnesium binnenkrijgt.

Zorg voor je huid

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en het is essentieel om er goed voor te zorgen. Een gezonde huid is meer dan alleen maar vrij zijn van acne of rimpels; het gaat om de algehele gezondheid en veerkracht van de huid. Je huid dagelijks hydrateren, een gezond dieet volgen, voldoende water drinken en beschermen tegen de zon zijn allemaal manieren om je huid gezond te houden.

Make-up en huidverzorging

Als het gaat om huidverzorging, is het belangrijk om te weten hoe je je huid goed kunt verzorgen terwijl je make-up draagt. Een van de meest gestelde vragen is hoe je make up over dagcreme met SPF kunt aanbrengen. Het antwoord is eenvoudig: na het aanbrengen van je dagcrème met SPF, laat je deze volledig intrekken voordat je je make-up aanbrengt. Het gebruik van een dagcrème met SPF is belangrijk, zelfs als je make-up draagt, omdat het beschermt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon die vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken.

Een gezonde levensstijl omvat dus verschillende aspecten, van de supplementen die we nemen tot de zorg voor onze huid. Zorg ervoor dat je goed voor jezelf zorgt, zowel van binnen als van buiten, en je lichaam zal je bedanken!

Lees ook:

Let jij genoeg op je levensstijl?

Afbeelding van Jackson David via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics