Thuisleven.com
Drie nachtelijke avonturen van Vleertje Muis.
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Drie nachtelijke avonturen van Vleertje Muis

Drie nachtelijke avonturen van Vleertje Muis

Vleertje Muis is een Vleermuis. Hij heeft superoren, scherpe tanden en fladderkampioen. Hij eet het liefst de hele dag muggen en vangt ze met een net (van muggen kun je namelijk hele lekkere koekjes bakken). Met zijn superoren kan hij precies horen waar ze zijn. Hij woont in een grot, samen met zijn moeder en alle andere. Daarnaast heeft hij heel veel vriendjes die samen met hem in het bos leven. Dat klinkt al leuk toch? Wel van Vleertje Muis is er nu een eerste boek waarin je drie originele voorlees avonturen van Vleertje en zijn vriendjes kun lezen. Lees snel verder om te weten waar de eerste 3 avonturen over gaan en wat wij ervan vinden.

Avontuur 1 – Vleertje en de weegschaal

Vleertjes vrienden komen vandaag langs. Hij bakt zijn lievelings koekjes: muggenkoekjes. Maar voordat de koekjes klaar zijn besluit hij te gaan spelen met de weegschaal. Vleertje is dol op de weegschaal. Het is net een trampline, zoals hij zelf zegt. Alles eraan is geweldig, maar de getalletjes en de streepjes vind hij toch het leukste. Maar dan vraagt hij zich af hoeveel hij zou wegen. Hij is betreurd als hij ziet dat hij maar 3 streepjes weegt. Hij probeert aan zware dingen te dingen, maar dat levert helaas niet op. Maar dan komen zijn vrienden en helpen hem om meer te wegen. Hoeveel zouden ze samen wegen ?

Avontuur 2 – Vleertje en het op-de-kop-ontbijt

Het begint langzaam avond te worden. Vleertje en Pad hebben honger, ze gaan ontbijten. Ze pakken twee sneetjes brood maar dan is de muggenspread bijna op. Pad en Vleertje proberen het laatste beetje uit de pot te krijgen, maar het lukt ze helaas niet. Ze proberen van alles, zoals de pot omdraai en er tegen aan te slaan. Maar het lukt ze allemaal niet. Vleertje hoort zijn buik rommelen, hij krijgt steeds meer honger. Dan krijgt hij een idee, hij begint te schudden met de pot. Plots valt alles eruit, Vleertje en Pad zitten helemaal onder de muggenspread. Maar hoe maken ze zich nu schoon ?

Avontuur 3 – Vleertje Muis en het winter slaapfeestje

Het begint langzaam winter te worden. Vleertje is chagrijnig, iedereen gaat iets leuks doen. Behalve Vleertje, hij moet met winterslaap. Zijn moeder vraagt aan hem of hij zijn pyjama aan gaat trekken en zijn tandenpoetsen. Maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Hij wilt niet slapen tot het lente is, het is zo lang en saai. Hij wilt net als zijn vrienden wakker blijven, de winter zien, de witte vlokken vangen, op het ijs springen en het allerleukste: de feestjes. Echter lukt dat helaas niet, zegt mama Vleer. Onze hartjes gaan er langzaam van kloppen legt ze uit. Hij gaat nog voor een laatste keer naar al zijn vrienden om welterusten te zeggen. Maar waar zijn ze toch?

Wat vind ik ervan?

Dit eerste boek van Vleertje Muis is heerlijk origineel en trekt de aandacht van de lezer en luisteraar. Vleertje Muis heeft zo nu en dan namelijk hulp nodig van de (voor)lezer. Die moet dan het boek kantelen en schudden.

Het boek is niet alleen een leuk (en leerzaam) verhaal maar zit ook vol leuke en grappige invalshoeken. Het is er in elk geval aan af te zien dat er veel tijd, energie en moeite ingestoken is. Niet alleen aan het verhaal maar ook aan de prachtige illustraties.

Informatie

Vleertje Muis.
Auteur: Susanne Roos.
Illustraties: Aniek Bartels.
Uitgeverij: Volt.
ISBN: 9789021463599.

Te koop bij onder andere Bol.com en Boekenwereld.

Lees ook:

Heb jij al eens een vleermuis in de tuin zien cirkelen?

# Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen #

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics