Selecteer een pagina

Van 999Games ontvingen wij een prachtig perspakket met daarin het spel Dodo inclusief leuke accessoires en lekkere hapjes en drankjes om het spel in stijl te spelen. Voor degene die nog een Sinterklaas of Kerstcadeau zoeken zal dit spel zeker de moeite waard zijn om te schenken. Lees maar snel verder om te ontdekken waarom…

Dodo.

De Hagulaminapitopasi-stam (ja je leest het goed en ja ook ik had moeite om dit de eerste keer goed uit te spreken. Ook de 2e, 3e, 4e en 5e keer overigens…) is erg enthousiast: het is weer tijd voor het jaarlijkse “wiebelende ei”-ritueel! Je moet daarom weten dat voor hen de dodo heilig is. En dat, terwijl die eigenlijk vrij onbeholpen is. Elk jaar broedt de dodo op de hoogste en steilste eilandberg van heel Mangalopanesia (dit woord hadden we wat sneller onder de knie), de meest ongeschikte locatie voor een veilig nest. En zo gebeurt het regelmatig dat de onhandige dodo haar ei uit het nest tikt. Dat rolt dan richting de steile rotswand en, nou ja, de rest kun je zelf wel bedenken!

Tijdens het “wiebelend ei”-ritueel geven de Hagulaminapitopasi echter aandacht aan het ei en bouwen ze bliksemsnel veel bruggen, waarover het ei veilig van de berg af kan rollen.

Het is nu aan jullie om de eilandbewoners te helpen! Zijn jullie dapper genoeg om de uitdaging aan te gaan en kunnen jullie het wiebelend ei redden?

Dodo een race tegen de tijd.

Spelregels.

Voor je het spel gaat spelen, dien je het wel even in elkaar te zetten. De eerste keer duurt het natuurlijk iets langer dan de keren erna. Eenmaal in elkaar kan het spel snel worden gespeeld. Dobbel met de dobbelsteen en draai een bouwfiche of joker om. Heb je hetzelfde symbool als het bouwfiche? Dan leg je hem op de benodigde brug. Zo bouw je door tot de brug gevuld is, haal vervolgens alle fiches eraf en bouw de brug aan de berg. De gebruikte fiches kunnen in de berg gestopt worden achter de dodo. Haast je nu snel om de volgende brugdelen ook te bouwen, want het ei moet in het bootje komen. Ben je te laat en valt het ei op de grond, dan heb je verloren.

Na het spel gespeeld te hebben ruim je het weer netjes op in de doos. Aan de binnenkant van de doos staat aangegeven waar welk onderdeel hoort. Dat is nog eens handig!

Wat vinden wij van Dodo?

Spellen die makkelijk in en uit elkaar gehaald kunnen worden zijn altijd leuk om te spelen. De race tegen het wiebelend ei maakt het spel erg spannend voor jong en oud. Kinderen zijn er helemaal weg van en omdat het spel lekker vlot loopt worden er dan ook heel wat potjes achter elkaar gespeeld in wisselende partijen aan tafel. Immers is het spel tot 4 personen en zijn wij met zijn zessen.

Het tempo van het rollend ei is erg opvallend. Het rolt niet zoals je van een “bal” zou verwachten, maar hobbelt een beetje van de berg af. De kwaliteit van het spel is goed te noemen. Na een aantal keren in en uit elkaar halen ziet het spel er nog steeds zeer goed uit. Wel zo fijn als je het spel vaker wilt spelen.

Ofschoon de spelregels makkelijk te snappen zijn, zelfs voor kinderen onder de 6 jaar, is het tempo van het spel wat aan de hoge kant voor jonge kinderen. Dat verklaart natuurlijk de adviesleeftijd vanaf 6 jaar.

Overigens is het wel fijn om een paar jonge kinderen in het spel te hebben, kinderen zijn over het algemeen erg goed in memory en die behendigheid komt goed van pas in dit spel.

Informatie.

Dodo.
Merk: 999Games.
Spelsoort: Coöperatief spel.
Leeftijd: Vanaf 6 jaar.
Speelduur: 10 minuten.
Taal: Nederlands.
Inhoud doos: 1 eilandberg (1 grondtegel, 3 bergwanden, 1 bergtop met dodohouder,3 grondtegelhouders, 14 samengestelde rotsuitstulpingen) 1 dodo met nest 1 wiebelend ei 1 rotswand 6 bruggen 1 boot 58 bouwfiches (8 van elk, 10 Hagulaminapitopasi-jokers) 1 dobbelsteen met stickers de spelregels.

Lees ook:

Wat staat er bij jullie op het verlanglijstje?

#gesponsord #affiliatie

Geverifieerd door ExactMetrics