Thuisleven.com
spaarpot van hergebruikte materialen
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY- spaarpot van hergebruikte materialen.

DIY- spaarpot van hergebruikte materialen.

Tegenwoordig kost alles geld en gooien we meteen zaken weg als ze ‘leeg’ of ‘beschadigd’ zijn. Daarom wil ik van een oude Nesquik bus een spaarpot maken. Het kan natuurlijk met een andere soort doos, maar liefst met een deksel waarin je kunt snijden. Zo kan je een gleuf maken voor het geld en de spaarpot weer openen.
 
Natuurlijk kun je ook zelf een deksel maken of een andere techniek gebruiken. Ik toon jullie vandaag enkel de techniek die ik gebruik bij het maken van deze Nesquik spaarpot. Dit zijn de benodigdheden :
  • 1 Nesquik bus.
  • 1 snijmes of cutter.
  • Lijm / schaar etc.
  • Decoratie naar keuze.
Het is eigenlijk super simpel.
 

Snijd een gleuf in het deksel.

Zodat het geld in de doos kan snijd je best een gleuf in de deksel. Doe het voorzichtig, als je het slecht behandelt kan het breken. Gebruik hiervoor een snijmes of nog beter een cutter. 

Versier de doos.

 Eigenlijk is dit al de laatste stap, maar ook meteen de grootste. Je kunt kiezen voor een gemakkelijke en weinig-tijdrovende decoratie maar ik kies graag voor een uitdaging. Ik pak veel tijdschriften en daar knip ik telkens enkel de teksten uit. Die heb ik dan op de doos geplakt. Het is dus simpel maar het neemt erg veel tijd. Je kunt ook kiezen om restjes van kaft-papier of zelfs gewoon papier te gebruiken. Wees creatief voor een opvallend resultaat! Gebruik desnoods ook washi tape of andere stickers. 
 
Zo dit is dus onze spaarpot. Wees creatief en hergebruik oude zaken. Zo zorgen we ten slotte ook het beste voor het milieu. Toch? Ik gebruik regelmatig gebruikte zaken (oude yoghurt-doosjes, confituur dozen etc.) om ze te hergebruiken in het dagelijks leven. Hiervoor kan je echt je creativiteit gebruiken. 

Maak jij wel eens iets leuks van verpakkingen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics