Selecteer een pagina

Het einde van het schooljaar is in zicht! Althans voor mijn kinderen, zij zitten alweer in hun laatste schoolweek. Ik vind het leuk om de leerkrachten van mijn kinderen te bedanken. In het eerste jaar deden we dat met een handdruk, en een tekening door onze dochter gemaakt. Vorig jaar hebben we een windlicht gegeven met daarbij een kaartje om de juffen te bedanken. Dit jaar wilde ik het net even wat anders doen. Want onze oudste dochter gaat na de zomervakantie naar groep 3. En dat betekent dat ze na 2,5 jaar afscheid gaat nemen van haar kleuterjuf, daarom vonden we het leuk om iets ‘speciaals’ te doen. Niet zomaar een tekening of een zelf gekocht cadeautje.

Bedankjes.

Tegenwoordig lijkt het wel een traditie te worden om leerkrachten op de laatste schooldag een cadeautje te geven. Als je in de winkels kijkt zie je genoeg kant en klare cadeaus liggen met teksten als ‘bedankt juf’ of ‘bedankt voor het leuke schooljaar’.

DIY Budget.

Hoewel de cadeaus er leuk uitzien, vind ik de prijzen soms wel erg aan de hoge kant. Het kan ook anders, een cadeau hoeft niet duur te zijn. En het hoeft ook niet veel tijd te kosten om iets te kopen of te maken. Uit ervaring weet ik dat zelfgemaakte cadeaus ook goed in de smaak kunnen vallen. En met een creatieve kleuter is de keus al snel gemaakt. We gaan aan de slag! Het is simpel, niet duur, en de juf kan het ook nog gebruiken. Het leuke van deze zelfgemaakt cadeautjes is, dat je ze heel simpel kunt aanpassen en ze dan kunt gebruiken om iemand anders te bedanken. Denk aan opa, oma, oppas of je geeft het gewoon als cadeau weg.

Aan de slag met de bedankjes!

Notitieboekje (foto 1)

  • Nodig: notitieboekje, stiften, eventueel nog stickers.
  • Werkwijze: De A5 notitieboekjes die wij hebben gebruikt, hebben we voor €2,- gekocht bij de Hema. Je hebt er dan meteen 2. Onze dochter wilde heel graag een mooie vogelsticker op de voorkant plakken. En ze heeft er nog ‘lieve juf bedankt’ bij geschreven. De voorkant kun je naar keuze versieren met stickers of je laat je kind er een leuke tekening op maken. Aan de binnenkant heeft onze dochter haar naam geschreven, zodat de juf later nog weet van wie ze dit leuke notitieboekje heeft. De stiften en stickers hadden we nog in huis, dus voor €1,- waren we klaar.

Potje JAMmer (foto 2)

  • Nodig: potje jam (wij hadden zelfgemaakte jam, maar een potje uit de supermarkt kan ook), etiket of label.
  • Werkwijze: wanneer je een potje met jam hebt, hoef je alleen nog maar een etiket of label te maken. Het potje had al een etiket waarop staat wat voor jam er in het potje zit. Daarom ging ik voor een label. Op de label schreef ik ‘JAMmer’ en op de achterkant liet ik onze dochter wat schrijven en tekenen voor een juf die afscheid neemt van school. Voor ongeveer €2,- heb je dit leuke cadeautje.

Documenten map (foto 3)

  • Nodig: documenten map, stickers, stiften.
  • Werkwijze: bij de Hema kun je voor €2 een documenten map kopen, bij ons waren ze op en hebben we deze map voor €0,69 bij de Action gekocht. We waren eigenlijk op zoek naar een documenten map zonder afbeelding, maar dat lukte op dat moment niet. Dit cadeau hebben mijn dochter en ik gemaakt voor oma die onlangs aan een studie is begonnen. Met aanpassen kun je dit ook voor de leerkracht van je kind maken. De map kun je versieren zoals je wilt. Op de voorkant zijn er plakstickers geplakt ‘lieve oma’, op de zijkant met stickers van de Hema (€0,50) ‘huiswerk’. Totaal nog geen €1,50.

Zo maar 3 cadeau ideeën om iemand te bedanken of om gewoon weg te geven. Het kost weinig tijd, het is niet duur, en je geeft echt iets leuks weg. Althans, dat vinden wij. Wat vinden jullie van onze bedankjes? En heb jij nog een leuk en creatief idee? Laat het ons weten!

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics