Thuisleven.com
DIY- Maak en versier zelf je chocoladeletter(s)
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Sinterklaas > DIY- Maak en versier zelf je chocoladeletter(s)

DIY- Maak en versier zelf je chocoladeletter(s)

Ze liggen alweer volop in de winkel; chocoladeletters. En dan is het de kunst om er voorbij te lopen zonder dat niet zo’n letter in het wagentje legt. Vaak liggen er ook van die supermooi versierde letters in de winkel. Maar wist u dat je ook heel makkelijk zelf van die mooi versierde chocoladeletters kunt maken? Het is echt heel simpel, enig nadeeltje is dat je hele keuken onder de chocolade komt te zitten. Een leuke activiteit om eens samen met je kind(eren) te doen. Ik deed het afgelopen week samen met mijn dochtertje.

Wat heb je nodig:

 • 200 gram chocoladerepen (melk, wit of puur)
 • 60 gram ongezouten roomboter
 • Een mixer
 • Bakpapiertje
 • Spuitzak met kartelspuitmondje
 • Versiersels, dit kan echt van alles zijn.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Ik heb het au bain marie gedaan, dat vind ik het veiligst, omdat chocolade smelten in de magnetron altijd heel makkelijk verbrandt. Gebruik je de magnetron om de chocolade te smelten, dan doe je dit steeds per 10 seconden en roer je steeds de chocolade door. Als de chocolade helemaal gesmolten is laat je deze eventjes wat afkoelen. Klop ondertussen de roomboter romig en luchtig.

Meng daarna de boter en de gesmolten chocolade door elkaar. Doe dit mengsel in een spuitzak met een kartelmondje.
Spuit hiermee je chocoladeletters op een bakpapier. Je kunt het uit de losse pols doen, maar je kunt ook eerst de letters op dit bakpapier schrijven. Maak de letters niet te dun zoals ik heb gedaan. Dan breken ze snel af.
En dan het leukste… versieren maar! Je kunt hier echt van alles voor gebruiken. Smarties, Schuddebuikjes, in kleine stukjes gesneden fudge, (chocolade)kruidnoten, hagelslag, vlokken, muisjes, of allerlei decoratie-versiersels die je zo in de winkel koopt .. Leef je uit!

Geduld

En nu is het de kunst om er even een paar uurtjes van af te blijven zodat de chocolade kan harden. Als je het te snel oppakt breekt het af. Hmmm.. moeilijk hoor!

Het kan ook nog anders; neem een bestaande chocoladeletter en spuit dit op met de chocolade/botermengsel zoals hierboven beschreven. Daarna kun je de letter nog versieren met allerlei versiersel. Je kunt dan bijvoorbeeld een witte chocoladeletter nemen en ‘m opspuiten met bruine chocolade, of andersom. Dit geeft een erg leuk effect.

Lees ook:

Succes met het maken en versieren van je chocoladeletters!

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Erg leuk om te maken. Helaas heeft onze dochter een koemelk allergie en mag ze dus geen chocolade hebben.

  Ze is nu 3,5 en gaat steeds beter snappen wat ze wel en niet mag.

  Zeker in de december maand lastig omdat er overal chocolade ligt en sommige merken kruidnootjes ook niet mogen (en je weet nooit wat Sint en piet in de strooizak hebben)

  Zijn er meer mensen met dit probleem en wat voor alternatief geven jullie ik ben nog op zoek naar leuke ideeën.

  • Marlieke, ik heb je vraag op onze Facebookpagina gesteld met een #dtv (durf te vragen) Ik hoop dat er tips voor je komen

  • Wat vervelend zeg! Lijk mij voor haar niet leuk als je telkens al dat lekkers moet overslaan.
   Hopelijk komen er wat reacties op FB. Lmcmr heeft deze vraag voor je op onze FB-pagina gesteld.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics