Thuisleven.com
DIY kerstdecoratie boomschijven
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > DIY kerstdecoratie boomschijven.

DIY kerstdecoratie boomschijven.

Sinterklaas is zojuist in het land maar ondertussen ben ik al volop bezig met het voorbereiden van kerst. Sinds half oktober zijn de kerstshows in verschillende tuincentra door heel Nederland alweer in volle gang. De ene show is nog mooier en uitgebreider dan de andere maar bij elke show zie ik wel nieuwe ideeën waar ik iets in zie qua diy’s. Zelf wissel ik nogal graag wat betreft het thema van onze kerstboom en andere decoratie. Niet zozeer dat ik het complete assortiment vernieuw want dat zou nogal een duur grapje zijn. Ik probeer elk jaar dezelfde decoratie te gebruiken alleen dan op een totaal andere manier zodat het net lijkt alsof ik toch iets nieuws heb met Kerst. Op deze manier kun je jezelf een heleboel kosten besparen.

Kerstdecoratie boomschijven.

Dit jaar zag ik echter iets dat ik heel leuk vind maar waar ik zelf dan totaal nog niets van had. Ik zag namelijk kerstdecoratie in de vorm van boomschijven en deze leken me namelijk geweldig. Nou ja, tot ik de prijs zag want toen was ik spontaan genezen. Eerder dit jaar, of misschien is het zelfs wel vorig jaar geweest heb ik een netje gekocht met een aantal boomschijven erin voor een leuke prijs. Daar wilde ik iets leuks mee gaan maken of ter decoratie alleen had ik er nog geen inspiratie voor gevonden. Na een bezoek aan verschillende kerstshows vond ik het tijd worden om er mee aan de slag te gaan en mijn eigen decoratie te gaan maken zodat het qua kosten leuk zou blijven. Wederom opende ik mijn beste vriend Pinterest en ging ik op zoek naar inspiratie voor tekst op de schijfjes. En eigenlijk is dat heel overbodig aangezien je er elke tekst op kunt maken die je maar wil. Uiteindelijk heb ik er een heel leuk project van gemaakt dat ik graag met je wil delen.

Benodigdheden.

De materialen die ik gebruikt heb voor dit project:

  • boomschijven in een maat naar keuze;
  • potlood;
  • gum;
  • fineliner;
  • evt. vernis spray.

Het resultaat.

Nadat ik een keuze gemaakt heb welke tekst ik op een schijfje wil begin ik eerst met het woord op het schijfje te tekenen. Zodra ik vind dat het er goed op staat ga ik het overtrekken met fineliner om vervolgens rustig in te kleuren. Het kost wat tijd want zo’n schijfje is helaas niet binnen 5 minuten klaar maar het resultaat mag er wezen. Voor ons heb ik een aantal schijfjes gemaakt met wat woorden en quotes rondom Kerst zoals je ziet op de foto. Echter had ik nog meer inspiratie en heb ik 2 schijfjes gemaakt voor mijn oom en tante met de namen van hun honden dus zoals je ziet kun je alle kanten op. Je kunt de schijfjes als je wil bewerken met vernis spray zodat je ze zowel binnen als buiten neer kan zetten of hangen. Daarnaast kun je er nog een gaatje in boren voor een touwtje of een haakje, de keuze is aan jou.

Lees ook:

 Wat zou jij met deze boomschijfjes gaan doen?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics