Thuisleven.com
Dickie en Giga worden keihard aangevallen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Dickie en Giga worden keihard aangevallen

Dickie en Giga worden keihard aangevallen

Dickie en Giga is het allereerste kinderboek van Oirik, een nieuw kinderboekentalent uit Nederland. Het boek spreekt meteen aan door zijn kleur en kleurrijke letters op de voorkant. Het leuke is dat de schrijver ook de illustrator is van het boek en hij dus echt helemaal in het boek is ingeleefd.

Dickie en Giga worden keihard aangevallen

Het boek is geschikt voor iedereen die van ruimtewezens, actie en humor houdt en vooral van spannende avonturen. Toen het boek binnenkwam zijn we het eens gezellig door gaan bladeren. We kwamen eerst bij de inhoudsopgave en daar stonden al erg grappige hoofdstukken tussen want wie wil er nu niet lezen over “de Grokodokos”of over “Groggeldoggelcocktail”. Waar zou dat toch over gaan?

Dan worden Dickie en zijn familie voorgesteld. Ze wonen aan de rand van het bos in het dorpje Zeeduin. En er is van alles gebeurt de laatste tijd. Bij elk hoofdstuk zijn erg leuke tekeningen gemaakt die het verhaal goed weergeven en je je dus nog makkelijker kunt inleven. Er staan coole ruimte-tekeningen bij en voor de woorden die de nádruk krijgen worden dikke en GROTE letters gebruikt.

Het verhaal

We beginnen bij Dickie op het dak, hij was met zijn raket aan het spelen en dat gaat mis. De brandweer moet gebeld worden want hij kan er niet meer vanaf. Mama gooit de telefoon naar Dickie maar daardoor laat Dickie zijn raket los en deze valt naar beneden. Hij kan zichzelf nog maar net aan de antenne vasthouden. Die zoals je misschien wel weet de signalen naar de tv stuurt maar nu Dickie er aan hangt worden de signalen niet naar de tv maar naar de ruimte gestuurd. En zo komt Giga in beeld hij krijgt de hulproep van Dickie binnen tijdens het spelen van een spelletje met zijn ruimtevriendjes. Hij krijgt het signaal binnen via de radio. “Ik vang een signaal op, zo te horen is iemands raket neergestort”,vertelt hij zijn vriendjes. “Iemand zal het moeten onderzoeken. Straks is het supererg! Ik ga wel!” Giga komt steeds dichter bij het signaal en ziet een planeet die hij niet kent. “Het komt vast daarvandaan”, zegt hij en kijkt op van zijn computertje. Aarde staat er op het scherm.  Dan landt Giga op het dak bij Dickie en gaat het avontuur pas echt beginnen.

Vakantiebieb

Ben je nieuwsgierig geworden. En wil je weten waar de “de Grokodokos” of “Groggeldoggelcocktail” over gaan?  In de vakantiemaanden staat het boek zelfs op de Vakantiebieb app. en kun je het op je tablet of telefoon lezen. Deze app. is te downloaden in de appstore en is beschikbaar in de maanden juni-augustus. We zijn soms onderweg ergens en hadden het boek niet bij ons. Dan werd er op mama’s telefoon even verder gelezen, erg handig. Maar heb je liever een echt boek kijk dan even in de bieb of in de (online) boekwinkel.

Lees ook:

Wij wensen jullie veel lees- en kijkplezier!

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics