ongezouten borrelhapjes
Thuisleven.com > Eten en drinken > Deel 3: Onze ongezouten mening over ongezouten borrelhapjes.

Deel 3: Onze ongezouten mening over ongezouten borrelhapjes.

Nu we Campina ongezouten roomboter en natriumarme pindakaas van Albert Heijn op ons brood smeren. En ons de Keesplakken niet meer van het brood laten eten, nam ik mezelf voor de ongezouten borrelhapjes eens van dichtbij te bekijken.

Ongezouten borrelhapjes.

We zijn enorme liefhebbers van chips en op zondagmiddag hebben we allerlei schaaltjes op tafel staan met borrelnootjes, pinda’s, stokjes, kaas, komkommer & cherry tomaatjes. De meisjes zijn dol op noten, dus ik om zaterdagochtend 8 uur op naar de markt.
“Heeft u ook een ongezouten notenmix?” “Jazeker, zelfs één met vruchten”. “Top, doe die allebei maar door elkaar heen”. Met een zak nog te kraken walnoten in mijn hand vraag ik of pistachenoten eigenlijk zout zijn. “Ik wil ze wel even voor je branden”, luidt het klantvriendelijke antwoord. “Brand je dan het zout eraf?” “Nee, ik heb ze nog onbewerkt liggen, pas na het branden worden ze gezouten”. Huppakee, de pistachenoten het olie in en reken maar dat ze daar heet uitkomen. Thuis heb ik nog vogelvriendelijke doppinda’s liggen dus onze borreltafel is compleet met een extra zakje jumbo rozijnen. Samen met de meisjes smullen we ervan.

Pretzels en TUC.

Ik neem een kijkje op de sites van Bolletje Pretzels en TUC. Daar staat heel handig een overzicht van voedingswaarden per soort. Ik schrik mezelf een rotje van de mini- TUC-jes die ik altijd zo leuk op tafel vind staan. Omdat je daar per serving meer van eet dan 1 TUC cracker zit je al snel op 10% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid natrium. Ik scroll hoopvol door naar de gekruide TUC-jes, om tot de ontdekking te komen dat deze kruiden helaas niet als vervanging van zout dienen. De zoute Pretzels zijn te vervangen door gevulde Bacon Pretzels, maar dan nog blijft de hoeveelheid zout per portie van 12/13 stokjes 1 i.p.v. 1,5 gram bedragen. Die streep ik beide maar door van ons boodschappenlijstje.

Weten jullie misschien een alternatief?

Wanneer onze maandboodschappen worden bezorgd, met veel tubes Zaanse natriumarme mayonaise, lijkt het net alsof Albert Heijn Zoutarm maar rijkdom op je bord? Deel 2 heeft gelezen. Zij sturen namelijk een pittig Jamaicaans specerijenmengsel voor KIP zonder toegevoegd zout van Verstegen mee. Pure specerijen mengeling ‘Jamaican Jerk’. Zou dit zakje dan het antwoord zijn op onze flauwe kip?

Lees ook:

Hoe staat het met je ongezouten borrelhapjes?

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Voeg commentaar toe