Thuisleven.com
De voordelen van een professionele glazenwasser.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Schoonmaken > De voordelen van een professionele glazenwasser

De voordelen van een professionele glazenwasser

Ramen wassen kan een activiteit zijn waar je plezier aan beleeft, maar het kan ook een taak zijn waar je tegenop ziet. Als je ervoor kiest om de klus zelf te klaren, hebben we enkele handige tips verzameld om je te helpen. Aan de andere kant begrijp ik volledig als je ervoor kiest om deze taak uit te besteden aan bijvoorbeeld Glasbewassing Huizen. Het uitbesteden van het wassen van je ramen heeft namelijk vele voordelen. Het geeft je meer tijd voor je betaalde baan, je gezin, andere huishoudelijke taken of zelfs voor ontspanning.

Hoe vaak moet je je ramen wassen?

Over het algemeen wordt aanbevolen om de ramen minstens twee keer per jaar grondig te wassen, bijvoorbeeld in het voorjaar en in het najaar, om een optimale helderheid en uitstraling van je huis te behouden. Echter, het weer en de locatie van je huis kunnen factoren zijn die ervoor zorgen dat je ramen sneller vuil worden. Daarnaast kunnen ramen aan de voorkant van het huis sneller vuil worden dan die aan de achterkant, afhankelijk van factoren zoals de windrichting en blootstelling aan stof of vuil van buitenaf. Als gevolg hiervan kan het lastig zijn om een specifieke frequentie aan te bevelen voor het wassen van je ramen, omdat dit kan variëren afhankelijk van individuele omstandigheden.

Wat is de beste manier om je ramen te wassen?

Ramen wassen kun je op verschillende manieren doen. Dit zijn de 10 meest voorkomende methoden:

  1. Traditionele methode: Gebruik een reinigingsoplossing van mild afwasmiddel of azijn vermengd met warm water. Breng de oplossing aan op de ramen met een spons en veeg het af met een raamwisser.
  2. Azijn en krantenpapier: Meng gelijke delen azijn en water in een spuitfles. Spuit de oplossing op de ramen en veeg het af met gekreukeld krantenpapier voor een streepvrij resultaat.
  3. Schoonmaakazijn: Maak een oplossing van 1 deel schoonmaakazijn en 1 deel water. Spuit de oplossing op de ramen en veeg het af met een microvezeldoek of raamwisser.
  4. Stoomreiniger: Gebruik een stoomreiniger om de ramen schoon te maken. De stoom lost vuil en vet op en maakt het gemakkelijk om het af te vegen met een doek of raamwisser.
  5. Ammoniak: Meng 2 eetlepels ammoniak, 1/4 kopje alcohol en 1/2 kopje water. Breng de oplossing aan op de ramen en veeg het af met een schone doek of raamwisser.
  6. Commercieel glasreinigingsmiddel: Gebruik een commercieel glasreinigingsmiddel volgens de instructies op de verpakking. Breng het aan op de ramen en veeg het af met een schone doek of raamwisser.
  7. Zeepwater en spons: Gebruik een spons gedrenkt in warm zeepwater om de ramen schoon te maken. Veeg het af met een raamwisser voor een streepvrij resultaat.
  8. Sinaasappelschillen: Maak een reinigingsoplossing van water en geperste sinaasappelschillen. Breng het aan op de ramen en veeg het af met een doek of raamwisser.
  9. Microvezeldoek: Maak de ramen schoon met een vochtige microvezeldoek. Dit kan helpen om vuil en vet gemakkelijk te verwijderen zonder strepen achter te laten.
  10. Natuurlijke reinigingsmiddelen: Gebruik natuurlijke reinigingsmiddelen zoals citroensap, baking soda of plantaardige olie om de ramen schoon te maken. Deze middelen zijn milieuvriendelijk en effectief bij het verwijderen van vuil en vet.

Hoe maak ik mijn ramen schoon?

Er bestaat geen goed of fout bij het schoonmaken van ramen; het draait vooral om persoonlijke voorkeur en wat het beste werkt voor jou. In mijn geval geef ik de voorkeur aan een mengsel van azijn, een drupje afwasmiddel en water om mijn ramen schoon te maken. Het azijn helpt tegen strepen, terwijl het afwasmiddel helpt bij het verwijderen van vuiligheid. Aangezien ik een hekel heb aan deze tijdrovende taak, vooral gezien de omvang van ons huis, wassen we de ramen minimaal en meestal in verschillende fasen. Wanneer we toch besluiten om de ramen te wassen, voelt het als een belonende taak, omdat het verschil in helderheid en glans voor iedereen duidelijk zichtbaar is.

Uitbesteden

In het verleden besteedden we het wassen van onze ramen uit aan professionals, maar sinds we in dit huis zijn gaan wonen, hebben we daar geen gebruik meer van gemaakt. Dit kwam vooral omdat dit huis een renovatieproject is en er regelmatig vuile ramen waren door de lopende werkzaamheden. Nu we bijna klaar zijn met de grootste renovatiewerkzaamheden, overweeg ik opnieuw om deze klus uit te besteden.

Voordelen van een glazenwasser

Het inhuren van een glazenwasser biedt tal van voordelen. Allereerst zorgt een glazenwasser voor een professionele reiniging van je ramen, waardoor ze streeploos en vlekvrij achterblijven. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook zorgen over het veilig reinigen van ramen op grote hoogte of moeilijk bereikbare plekken. Bovendien beschikt een glazenwasser over de juiste apparatuur en expertise om alle soorten ramen, inclusief speciale ramen zoals getint glas of glas-in-lood, grondig te reinigen. Door regelmatig een glazenwasser in te schakelen, behoud je niet alleen een helder en onbelemmerd uitzicht, maar bespaar je ook op lange termijn kosten door het verminderen van schade aan ramen veroorzaakt door vuil of slechte reiniging.

Daarnaast draagt een professioneel gereinigd raam bij aan de algehele uitstraling van je huis of bedrijf, terwijl een glazenwasser ook de raamkozijnen kan reinigen en onderhouden, wat bijdraagt aan hun langdurige levensduur en uitstraling. Tot slot biedt het flexibele diensten, zowel op regelmatige basis voor periodiek onderhoud als op afroepbasis, waardoor je de flexibiliteit hebt in het beheer van het schoonmaken van je ramen.

Lees ook:

Besteed jij de klus graag uit of doe je het liever zelf?

Afbeelding van Rohan Reddy via Pixabay

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics