Thuisleven.com
PVC vloer van Vloerbezorgd.nl.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Vloer > De verschillende soorten vloeren: uitgelicht!

De verschillende soorten vloeren: uitgelicht!

Mensen die op zoek zijn naar de perfecte vloer zullen verschillende soorten, typen en modellen tegenkomen. Allemaal hebben hun eigen unieke eigenschappen, uitstralingen en voor- en nadelen.  

In dit artikel zullen we het hebben over vier van de meest populaire vloersoorten die beschikbaar zijn op de markt. Het zal helpen om kennis te hebben tijdens de zoektocht naar een vloersoort die geschikt is voor jouw interieur. We zien de belangrijkste verschillen van deze bekende vloersoorten. Er zijn ideale vloeren voor iedereen en voor elk budget.  

PVC vloer

Een topkwaliteit pvc vloer bestaat uit lagen kunststof. Ze zijn geschikt voor elke ruimtes en kamers in je interieur. Ze beschikken zich over een handig kliksysteem, waardoor de doe-het-zelvers het eenvoudig zelf kunnen leggen. Bij vloerbezorgd.nl is deze vloersoort verkrijgbaar in verschillende tegels en stroken. 

Het blijft jarenlang mooi en prachtig, ondanks intensief gebruik. Dit komt vanwege een slijtvast en flexibele materiaal en beschermende toplaag. Dit maakt het ook onderhoudsvriendelijker dan de andere vloeren. Het werkt prima met vloerverwarming, omdat de materialen goed geleiden door een harde PU-toplaag. Ook behoren deze vloersoorten tot de meer betaalbare opties bij het uitkiezen van een vloer.  

Tegels

Tegels behoort tot de populairste vloersoort in de keuken of badkamer. Het is ook geschikt voor andere ruimtes zoals de woonkamer, terras of balkon. Tegels kun je gemakkelijk plaatsen in de verschillende ruimtes van je woning. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en zeer duurzaam. Meestal kiezen mensen voor tegels van keramisch of steen. Ze zijn slijtvast en het gaat prima samen met vloerverwarming.  

Laminaat

Laminaat is een heel populaire vloersoort. Het staat bekend voor zijn duurzaamheid en prijs. Ook zijn de planken super gemakkelijk om zelf te leggen. De laminaat planken bestaan uit verschillende lagen houtvezels die samengeperst zijn. Vaak komen ze ook met een robuuste bescherming van kunststof. Het bestaat uit een balans laag, kern laag en decoratieve laag met de beschermende bovenlaag. Je kunt kiezen voor prachtige ontwerpen en decoraties. Deze vloersoort is namelijk ook zeer makkelijk in onderhoud en geschikt voor het combineren met vloerverwarming.     

Gietvloer

Een gietvloer is perfect voor de mensen die een industriële look in het interieur willen creëren. Deze vloer is bestendig tegen slijtage en vloeistof. Dit komt vanwege een belangrijke beschermende toplaag. Gietvloeren zoals een betonvloer is een zeer trendy en moderne oplossing. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, door de voordelen die het biedt. Er zijn helemaal geen kieren of naden zichtbaar op de vloer. Het straalt hierdoor een tijdloos karakter uit, zelfs na jarenlang gebruik. Het heeft ook regelmatig een onderhoudsbeurt nodig om het in topconditie te houden. Zo gaat het veel langer mooi en smaakvol blijven.   

Lees ook:

Zou jij kiezen voor een PVC vloer?

Bron afbeelding: Vloerbezorgd.nl

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • De gietvloer lijkt mij wel wat als we ooit weer gaan verhuizen, we hebben nu een houten vloer maar dat is best wel bewerkelijk

  • We hebben vorige week PVC vloer besteld voor de woonkamer waar nu tegels met vloerverwarming staan. Tegels verwijderen doen we liever niet vandaar we voor PVC vloer hebben gekozen.

  • Nee ik zou niet kiezen voor een PVC vloer.
    Ik heb een goede Laminaat op de vloer en dat bevalt mij prima

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics