Thuisleven.com
Trampoline
Thuisleven.com > Buiten > De vele voordelen van een trampoline

De vele voordelen van een trampoline

Bewegen is gezond en leuk. Zeker als je een trampoline hebt waar jij helemaal op los kunt gaan. Maak daarom juist nu gebruik van de trampoline aanbieding om ook in de winter te kunnen springen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan hieronder diverse redenen waarom je er één in je tuin wilt!

Het is leuk

Steeds meer trampolineparken zijn in opkomst. Dat komt omdat trampoline springen gewoon ontzettend leuk zijn. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Bovendien is trampoline springen onwijs gezond. Weg dus met die schermen en lekker naar buiten om te springen.

Waarom is trampolinespringen gezond?

 • Zodra je trampoline springt train je de motorische vaardigheden. Niet alleen handig voor jezelf maar ook voor je kinderen, minder validen, ouderen, kinderen en/of volwassenen die met de motorische vaardigheden iets meer moeite hebben. Zoals mensen met autisme.
 • Al eens een half uur trampoline gesprongen? Dan zul je merken dat je hard aan je conditie werkt zowel in opbouw alsook in het behouden van je conditie. Lekker springen dus!
 • Trampoline springen hoef je niet in groepsverband te doen. Je kind dan dus ook heel goed alleen naar buiten om zichzelf te vermaken. Datzelfde geld natuurlijk ook voor jou…
 • Iets dat leuk is gaat snel voorbij. Zo is dat half uurtje fanatiek bewegen ineens een appeltje eitje.

Welke voordelen heeft trampolinespringen bij volwassenen?

 1. Vergroot de capaciteit van de ademhaling.
 2. Zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar de weefsels circuleert.
 3. Helpt depressie te bestrijden.
 4. Vermindert de kans op hart- en vaatziekten.
 5. Kan goed zijn bij aandoeningen van de knie? (vraag eerst advies aan uw fysiotherapeut, in sommige gevallen is het niet verstandig om op een trampoline te springen)
 6. Kan zelfs een depressie helpen bestrijden.
 7. Verhoogt de functionele activiteit van het rode beenmerg bij de aanmaak van rode bloedcellen.
 8. Helpt lymfecirculatie, evenals de doorstroming in de aderen van de bloedsomloop.
 9. Versterkt het hart en andere spieren in het lichaam, zodat ze efficiënter werken.
 10. Verlaagt verhoogd cholesterol.
 11. Stimuleert de stofwisseling en spijsvertering.
 12. Verbetert de coördinatie en het reactievermogen.
 13. Zorgt voor een betere en eenvoudiger ontspanning van het lichaam.

Nog aan het twijfelen over de kosten?

Wellicht helpen deze redenen je mee om je te overtuigen:

 • Een trampoline gaat jaren mee en kan het hele jaar door in de tuin blijven staan en gebruikt worden.
 • Ideale bezigheid voor iedereen. Dus ook (on)verwachte bezoek met (jonge) kinderen hebben ineens wat leuks om te doen. De trampoline zal dus veel gebruikt worden.
 • In tegenstelling tot veel ander speelgoed heb je bij een trampoline geen kans op “eruit te groeien”. Of je nu jong of ouder bent, trampoline springen is altijd leuk.
 • Een trampoline van €600,00 die 8 jaar mee gaat kost €75,00 per jaar oftewel €0,20 per dag. Zodra je een kinderfeestje geeft en het trampoline park overslaat en het feest in eigen tuin geeft heb je al één jaar kosten in één keer terug verdiend!

Spring jij al in de wereld van trampolines?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

 • Mijn kleinkinderen hebben een trampoline in de tuin en gebruiken hem regelmatig.
  Voor mij is het niet meer weggelegd, ben 75 en ben bang dat ik mijn botten breek.

 • Oh dit klinkt zo fijn! Het is jammer dat we een kleine achtertuin hebben, anders zou ik echt wel een trampoline erin willen hebben staan. Misschien als ooit de zandbak weggaat, dat we er dan een kleintje kunnen neerzetten 🙂

 • Maar aan de andere kant zijn er per jaar ook héél veel kinderen die met een blessure naar de eerste hulp moeten, veroorzaakt door het trampolinespringen…

  • In veel gevallen is dit helaas te wijten aan niet juist gebruik. Denk hierbij aan met te veel kinderen op de trampoline en geen net om de trampoline heen.

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics