Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > De vele duurzame voordelen van gevelbekleding.

De vele duurzame voordelen van gevelbekleding.

Heb je wel eens van gevelbekleding gehoord? Je hebt wellicht een (nieuwbouw)huis met een beklede gevel. Wist je dat er vele duurzame voordelen aan het gebruik van deze gevelbekleding zijn verbonden?

Gevelbekleding.

Gevelbekleding is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo worden er diverse soorten gevelbekleding geproduceerd in de volgende materialen: hout, kunststof, metaal en steen. Ieder materiaal heeft weer andere eigenschappen en gaat ook gepaard met een andere uitstraling. Het esthetische speelt een belangrijke rol bij de keuze van je product. Dat kun je aan alle architecten vragen.
Het materiaal wordt natuurlijk blootgesteld aan alle weersinvloeden van buitenaf en moet daar dus ook tegen bestand kunnen zijn. Daarnaast zijn er vele andere voordelen die een rol zouden moeten spelen bij het maken van je keuze tot de aanschaf of vervanging van je gevelbekleding. Aan sommige heb je wellicht nog niet eens gedacht.

De vele duurzame voordelen.

Het duurzame karakter van gevelbekleding bestaat niet alleen uit een CO2 neutraal productie element. Bij het gebruik van hout is er bijvoorbeeld het FSC® keurmerk dat je verder op weg helpt. Je wil ook dat je mooie duurzame gevelbekleding jarenlang meegaat en mooi blijft. Het oog wil tenslotte ook wat. Door de juiste bevestigingsmaterialen te gebruiken wordt de levensduur van het materiaal zeker positief beïnvloed. Door de verschillende weersomstandigheden is een goede ventilatie van levensbelang voor de bekleding. Los van productie en levensduur biedt het gebruik van gevelbekleding op zich nog meer duurzame voordelen.

Isolatie, bescherming en onderhoud.

Door je gevel te bekleden kun je je voorstellen dat wind, regen en andere weersinvloeden beter buiten de deur blijven. De gevelbekleding beschermt je huis en houdt zodoende de koude maar zeker ook de warmte buiten. Een goede isolatie heeft vervolgens een positieve invloed op je energierekening en op deze manier verdien je maandelijks je investering gedeeltelijk terug. Nog los van je gezondheid.
Nog een groot voordeel van het gebruik van gevelbekleding is het onderhoudsarme karakter. Ander buitenwerk moet geschuurd en/ of geschilderd worden. Af en toe een lapje of de tuinsproeier op de gevel richten en het werk is weer gedaan tot volgend jaar. En wist je dat sommige soorten bekleding brandvertragend werken? Dat enkele aspect alleen al lijkt mij al voldoende om je er eens in te verdiepen. Je moet er toch niet aan denken!

Lees ook:

Hoe is jouw gevel bekleed?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics