Thuisleven.com > Eten en drinken > De snelle bakplaat

De snelle bakplaat

Met het boek “de snelle bakplaat” kun je maar liefst 75 dagen vooruit met heerlijke gerechten waarbij de oven zijn werk doet. Is dat even makkelijk, gezond en lekker koken!

De snelle bakplaat

Voor je naar de winkel rent om de perfecte bakplaat te kopen. Stop! Er zijn namelijk heel veel artikelen die als bakplaat te gebruiken zijn. Denk maar eens aan een Pyrex ovenschaal, een keramische schaal, de helft van een braadpan van Le Creuset, bakvormen, roestvrijstalen braadsledes en zelfs de bakplaat die standaard in de oven zit. Het dus enkel een kwestie om de ingrediënten bij elkaar te zoeken en deze te prepareren alvorens ze in de ovenschaal gaan. Appeltje eitje toch?

Conclusie

Koken is een van mijn favoriete bezigheden geworden in huis. Tegenwoordig maak ik de meest verrassende en ook de meest uiteenlopende gerechten klaar, tot grote verbazing van mijn ouders. Want ofschoon ik koken en bakken altijd heel erg leuk heb gevonden, was ik een extreem moeilijke eter en maakte ik dan ook niks klaar wat ik zelf niet lekker vond. Door te experimenteren en gerechten aan te passen naar eigen smaak is mijn culinaire wereld met sprongen vooruit gegaan. Die vrijheid geef ik mijn kinderen dan ook graag mee. Zo kiezen we tegenwoordig samen recepten uit en doen we er bijvoorbeeld iets minder in van een ingrediënt dan aangegeven staat. Zo krijgen we toch de ingrediënten binnen, leren we de waarde ook van het ingrediënt, maar worden we niet overspoeld waardoor we er een afzien van krijgen.

Alle gerechten in dit boek laten die vrijheid toe en dat maakt dit kookboek heel erg prettig en waardevol.

Informatie

De snelle bakplaat (originele titel: The quick tin)
Auteur: Rukmini Iyer
Vertaald door: Emily Rekers
ISBN: 9789023016274
Uitgeverij: Becht

Welke gerecht maak jij wel eens uit de oven?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

6 reacties