Selecteer een pagina

Bij de koop van onze huidige woning wisten we al dat er veel gedaan zou moeten worden om de woning naar de 21e eeuw te trekken. Een van de meest belangrijke veranderingen in de woning was toch wel de badkamer. Vloertegels met scheuren, een afvoerpijp van de cv-ketel die in de douche uit kwam, vocht dat door de doucheruimte naar buiten liep waren enkele te repareren punten waar we tegenaan liepen. Daarbij kwam nog het feit dat ons oog wat wilde en dat was dit dus niet…

Zodoende besloten we om de badkamer er helemaal uit te laten slopen en er een nieuwe voor in de plaats te zetten.

Geen perfecte badkamer

De badkamer zoals hij was

Op zoek naar inspiratie

Zodra je voor een keuken de deur uit gaat kom je tal van winkels tegen. Ook zijn er heel wat keukens in de zaken uitgestald zodat je inspiratie op kunt doen. Zodra je op pad gaat voor een badkamer is dat meteen een heel ander verhaal. Aangezien onze badkamerruimte een schuin dak heeft is daardoor de inrichting al vrij bepalend. Immers zou een inloopdouche nooit passen onder het schuine gedeelte.

Met dat in gedachte zijn we verschillende avonden aan de slag gegaan met allerlei mogelijkheden, uiteraard hielp internet ons met inspiratie. Al snel merkten we dat we steeds weer neigden naar de kleur vloer die we in onze oude badkamer hadden en dat we deze ook terug wilden hebben in onze nieuwe badkamer. Ook bleef een ovaal bad ons oog trekken en wisten we dat we daar iets mee moesten doen.

Meten = weten

Ofschoon je tegenwoordig heel makkelijk online ontwerpen kunt maken heeft het onze voorkeur om toch ook nog even te passen en meten. Met tape, plakband en pen en papier zijn we dan ook in de ruimte gaan zitten om hier het en en ander in beeld te brengen qua formaten. Door een stoel neer te leggen creëerden we een badrand waar we overheen zijn gestapt om te kijken of dat prettig ging. En met tape kun je kaders afplakken. Vooral washi-tape is erg prettig om te gebruiken aangezien deze niet extreem hechten en dus ook makkelijk te verwijderen en plakken zijn. Op deze manier kwamen we enkele dingen tegen die in de praktijk gewoonweg niet gingen of niet lekker aanvoelden. Zo douchen wij graag samen en hadden we op de tekening een inloopdouche van 80cm. breed. Dat was toch iets te smal in de praktijk en hebben dat daarom met 10 centimeter verbreed. Daardoor kwam de wastafel ook wat anders te hangen en was het muurtje bij het toilet niet meer mogelijk. Uiteraard allemaal geen probleem, maar wel handig om van te voren te weten i.v.m. het aantal tegels dat je besteld.

Als je dit ziet vraag je je toch af of dit nog goed gaat komen…

De perfecte badkamer

En als je eenmaal bezig bent met ontwerpen en meten merk je dat er heel veel mogelijk is. Zeker als je je niet verbind aan een specifieke winkel maar ook online kijkt en vergelijkt. Sanitairwinkel heeft een gigantische keuze aan eigenlijk zo’n beetje alles voor de badkamer. Bovendien is het erg fijn om gelijk de prijzen te kunnen zien van bepaalde items en inspiratie op te doen. Zo kun je specifieker besparen of juist voor iets kiezen. Een vrijstaand bad is bijvoorbeeld prijzig. Ook een nis in een muur bouwen is vrij prijzig (denk gerust aan 500 euro per nis inclusief werkuren). Je kunt je dan afvragen of je niet liever een planchet of kast wilt voor dat bedrag.

Nu onze badkamer klaar is hebben we het aangekleed met wat planten en accessoires en merken we pas echt hoe belangrijk het is geweest om hier de tijd en moeite in te steken om alles perfect te krijgen. Als ik nu namelijk in bad lig dan merk ik pas echt dat mijn perfecte badkamer een mini welnessruimte is geworden waar ik volledig tot rust kom. Alleen voor het raam moeten we nog iets moois verzinnen. Dat is het enige puntje dat nog verbeterd kan worden. Zowel het hang- en sluitwerk alsook iets waarbij de mensen niet meer zomaar naar binnen kunnen kijken.

Lees ook:

Wat vind jij een absolute must in de perfecte badkamer?

Geverifieerd door ExactMetrics