Selecteer een pagina

Een badkamer is een belangrijk deel van een huis en het moet zo aangenaam mogelijk zijn. Er zijn veel dingen die je kunt doen om het aangenaam te maken, zoals het er luxueus uit laten zien. Op deze manier verander je de sfeer van de badkamer helemaal. En je hoeft niet altijd veel geld uit te geven, want zelfs alleen een luxueuze douche deur toevoegen kan al een groot verschil maken. Wil jij je badkamer aangenamer maken door het een luxe uitstraling te geven? Hier zijn een paar manieren.

Installeer een luxueuze glazen douchedeur

Een luxueuze glazen douchedeur is een veelvoorkomende manier om je badkamer er luxueus uit te laten zien. Bijna elke luxe badkamer heeft zo’n prachtige douchedeur. Maar het is niet alleen voor de show, het heeft ook een belangrijke functie. Het scheidt het douchegedeelte van de rest van de badkamer, zodat het water niet buiten het douchegedeelte spat. Dit houdt de rest van de badkamer droog en schoon. Er zijn verschillende soorten douchedeuren beschikbaar, zoals schuifdeuren en draaideuren, die je kunt kiezen op basis van jouw smaak en de grootte van je badkamer.

Verbeter de verlichting in je badkamer

Het is gebruikelijk om een lamp boven de wastafel te plaatsen. Sommige van deze lampen kunnen er mooi uitzien en de badkamer een luxe uitstraling geven. Maar vaak zijn deze lampen niet veel beter dan de gewone verlichting die aannemers installeren. Als je je badkamer eleganter wilt laten ogen, moet je als een ontwerper denken bij het kiezen van verlichting. Een idee is om wandlampen aan beide zijden van de spiegel boven de wastafel te plaatsen. Dit zorgt voor een zachte en aangename sfeer. Als je liever inbouwverlichting hebt, kun je deze boven het bad of de douche en boven de wastafel plaatsen. Deze lampen geven helder licht zonder te opvallend te zijn in het totale ontwerp van je badkamer.

Voeg een vrijstaand bad toe

Een vrijstaand bad is een vanzelfsprekende keuze, maar het is een populaire manier om een badkamer een luxueuze uitstraling te geven. Alleen al het hebben van een vrijstaand bad straalt luxe uit, maar je moet ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt. Het is verstandig om te overleggen met een ontwerper of aannemer om te bepalen of een vrijstaand bad in jouw badkamer past. Over het algemeen heb je minstens 15 cm extra ruimte nodig van begin tot eind (lengte) voor een vrijstaand bad. Als er minder ruimte is, zal het bad krap aanvoelen in de ruimte. Het wordt meestal aanbevolen om aan beide uiteinden van het bad 15 cm speling te hebben. Een vrijstaand bad moet eruitzien als een meubelstuk en niet alsof het erin is gepropt om te passen.

Lees ook:

Is jouw badkamer luxueus te noemen?

Afbeelding van Jean van der Meulen via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics