Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > Tuinmeubels > De nieuwste trends in parasols

De nieuwste trends in parasols

Het klimaat is flink aan het veranderen. Hierdoor hebben we in de zomervakantie herfstweer en zodra de scholen weer dreigen te beginnen zal er wel een tropische na golf aankomen. Kortom we kunnen er geen peil op trekken. Waar we wel invloed op hebben is het feit hoe we hier mee omgaan. Bescherming tegen de regen, de wind en zelfs tegen de zon (parasols) zijn opties waar je aan kunt denken.

Persoonlijk ben ik gek op parasols en wel om de volgende feiten:

  1. Op de eerste plek is een parasol natuurlijk dé bescherming tegen de zon. Maar ook voor een kleine regenbui en een beetje wind kan een parasol uitkomst bieden.
  2. Warmte vasthoudend. Ofschoon een parasol bescherming biedt tegen de zon zorgt een parasol er ook voor dat de warmte langer kan blijven hangen. Dit heeft zo zijn voordelen in de avonduren (als het afkoelt).
  3. Het zorgt voor sfeer. Een mooie kleur, het juiste model en het is een aanwinst in de tuin.
  4. Ze zijn makkelijk te pakken en op te bergen. Vaak wordt een parasol geleverd in een opberghoes, hier kan de parasol ook weer netjes in na gebruik. Zo ligt het in de winter goed beschermd.
  5. Ze zijn verschuifbaar in de tuin waardoor je altijd schaduw kunt creëren.
  6. Buiten warm, binnen koel. Plaats parasol voor een raam om zo de warme zon uit huis te houden en je zult merken dat het binnen een stuk koeler blijft.

Op voorraad

Aangezien mijn tuin vrij lang is heb ik dan ook 4 in de berging staan. Deze worden in de lente, de zomer en begin van de herfst dan ook met regelmaat gebruikt. Een parasol gebruiken we meestal bij het barbecueën. Immers hoe mooi de lucht er soms ook uit ziet een onverwachte bui is wel eens aan komen waaien. Een paar druppels zijn geen probleem maar als het er meer zijn dan een paar is een bescherming wel zo handig.

Bekijk de nieuwste parasols trends en meer leuke tuin-ideeën op Tuinmeubelen.nl

Lees ook:

Overigens is een goede voet voor een parasol geen overbodige luxe. Zeker niet in deze tijd waarbij de wind behoorlijk uit een onverwachtse hoek kan komen.

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics