Thuisleven.com
Vissen op karpers met boillies en halibut pellets.
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Natuur > De karpervisserij: boilies en halibut pellets

De karpervisserij: boilies en halibut pellets

Karpervisserij is een populaire vorm van visserij in Nederland. Er zijn veel verschillende manieren om karpers te vangen, maar vissen met boilies en halibut pellets zijn twee van de meest populaire manieren. Maar wat zijn dit eigenlijk precies, waar worden ze van gemaakt en hoe kun je ze het beste gebruiken?

Boillies

Het woord boilie is afgeleid van het woord ‘boiled’. Dat betekent in het Nederlands ‘gekookt’. Boilies zijn kleine, ronde balletjes die gemaakt worden van meel, eieren en bindmiddelen. Je kookt ze en laat ze vervolgens drogen zodat ze hard worden. Hierdoor zijn ze geschikt om aan een hair te doen en om er mee op karpers te vissen. Er zijn boilies met allerlei soorten vullingen, zoals vismeel, krillmeel of krabmeel. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Je wilt graag dat je boilie een tijdje onder water kan verblijven om zijn werk te doen.

Halibut pellets

Halibut pellets zijn kleine, ronde balletjes die gemaakt worden van halibutmeel. Dit is een soort vismeel dat gemalen wordt van Heilbot, een grote witvis. Halibut pellets zijn voedzamer dan boilies, omdat ze meer voedingsstoffen bevatten. Ze zijn erg vet en rijk aan visolie, toch blijven ze lang hard onder water. Zowel boilies als halibut pellets worden gebruikt als lokvoer voor karpers.

Inzetten van aas

Karpervissers gebruiken het aas om karpers naar hun plek te lokken en te vangen. Boilies en halibut pellets kunnen je helpen om meer karpers te vangen, omdat karpers er graag van eten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en smaken. Je kunt zelfs boilies en halibut pellets kopen met een aardbeien- of banaansmaak. Het is aan te raden om verschillende smaken uit te proberen, zodat je karpers kunt lokken met de smaak die ze het lekkerst vinden. Ook staan karpers er om bekend dat ze graag eens iets anders gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de halibut pellets de karpers flink vullen. Je kunt halibut pellets en boilies kopen in een winkel of online. Ze zijn meestal wat duurder dan andere soorten aas, maar ze zijn het waard, omdat je er meer karpers mee kunt vangen.

Hoe kun je ze het beste gebruiken?

Als je boilies en halibut pellets gaat gebruiken, is het belangrijk om te weten hoe je ze het beste kunt inzetten. Het is aan te raden om boilies en halibut pellets te gebruiken in een voerpot. Een voerpot is een klein, rond potje waarin je voer kunt doen. Voerpotten helpen je om ervoor te zorgen dat je voer niet wegstroomt en dat je karpers makkelijker kunt vangen. Je kunt ook boilies en halibut pellets gebruiken in een voerbal of voerblok. Dit zijn kleine balletjes of blokjes die je kunt gebruiken om karpers te lokken en te vangen.

Lees ook:

Vis jij wel eens op karpers?

Afbeelding van Hebi B. via Pixabay 

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics