Thuisleven.com
De geschiedenis van crypto.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Crypto > De geschiedenis van crypto

De geschiedenis van crypto

Crypto is niet meer weg te denken in de huidige markt. De afgelopen jaren heeft cryptocurrency enorme aandacht gekregen als een alternatieve vorm van beleggen in crypto. Maar hoe is dit allemaal eigenlijk begonnen? In dit blog gaan we terug in de tijd om te kijken naar de geschiedenis van cryptocurrency en om ontwikkelingen die gemaakt zijn te ontdekken. Van de vroege concepten tot de opkomst van platforms die beleggen in crypto mogelijk maken, in dit blog bespreken we het allemaal.

De oorsprong van cryptocurrency

Het begin van cryptocurrency gaat terug tot de jaren ’80 en ’90, toen cryptografen en computerwetenschappers begonnen te experimenteren met het idee van digitale geldsystemen. David Chaum wordt vaak beschouwd als een van de eerste innovatieve uitvinders op dit gebied. Hij kwam namelijk met een voorstel voor een digitaal cash systeem genaamd “eCash” in 1983.

Het vervolg en de opkomst van de Bitcoin

In 2008 verscheen de naam: Satoshi Nakamoto met het beroemde Bitcoin whitepaper. Hiermee werd de basis gelegd voor de eerste succesvolle cryptocurrency: Bitcoin. Bitcoin werd in 2009 gelanceerd als open-source software en kwam met een gedetailleerd, digitaal betaalmiddel dat transacties vastlegde in een openbare blockchain. In de beginjaren werd Bitcoin voornamelijk gebruikt door mensen in de tech-industrie. Veel idealisten geloofden in de visie van deze geldsystemen. De prijs hiervoor was laag en op dat moment werd het vooral gezien als experiment. 

Crypto in een verder stadium

Rond 2017 verscheen er een enorme stijging in populariteit en in de prijs van Bitcoin. Dit zorgde ervoor dat veel mensen interesse kregen in crypto. Dit leidde ertoe dat de creatie van duizenden andere cryptocurrencies begon te ontstaan. Deze currencies worden ook wel altcoins genoemd. Dit was het moment waarop veel mensen begonnen te beleggen in crypto, in de hoop hieruit enorme winsten te behalen. Crypto werd dus populairder en was een onderwerp dat vaak aan de eettafel werd besproken.

De rol van bedrijven die beleggen in crypto

Crypto is een ontzettend handig maar lastig systeem. Daarom zijn er platforms die beleggen in crypto toegankelijker en veiliger maken voor jou als consument. Een betrouwbaar voorbeeld van zo’n bedrijf is Amdax. Dit bedrijf biedt een gebruiksvriendelijke exchange waarop je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en beheren. Het is een voorbeeld van hoe de infrastructuur rond cryptocurrency is veranderd en gegroeid om beleggen in crypto toegankelijker te maken. Wanneer je dus niet het vertrouwen hebt om alles zelf te regelen, dan is het een goed idee om een bedrijf in te schakelen.  

De impact van cryptocurrency

De impact van cryptocurrency op de financiële wereld is niet te onderschatten. Deze digitale valuta heeft niet alleen nieuwe beleggingsmogelijkheden gecreëerd, maar heeft gezorgd voor vele discussies over de toekomst van geld en financiën. Ook regelgeving en de evolutie van financiële instellingen worden binnen dit onderwerp niet vermeden. Weet jij al of je iets meer gaat doen met crypto nu je er meer over te weten bent gekomen?

Lees ook:

Heb jij je al verdiept in Crypto?

Afbeelding van MichaelWuensch via Pixabay
#ad

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics