Selecteer een pagina

Dadoe, dadoe, dadoe!
Opgelet, daar is Dadoe met zijn politie-loopwagen. Met zijn buurmeisje Didi en zijn ondeugende hondje Toby beleeft hij allerlei avonturen. Hij racet door de woonkamer, springt op de trampoline, houdt een superstepwedstrijd en is aan het eind van de dag nog lang niet moe!

Dadoe

Dadoe is een voorleesboek met 12 vrolijke en herkenbare verhalen voor peuters en kleuters.
Bij het boek zit een cd met daarop 12 vrolijke liedjes (inclusief karaokeversie) die bij het verhaal passen. De verhalen en liedjes zijn geschreven door Jim Bakkum en Kirsten Michel. De tekeningen zijn gemaakt door Sam Loman. Dadoe is geschikt en herkenbaar voor kinderen vanaf 2 jaar.

Onze mening

De verhalen in dit boek zijn vrolijk, herkenbaar en eigentijds. De verhaaltjes zijn ongeveer anderhalve pagina lang en omlijst met mooie, vrolijke en herkenbare illustraties. Er valt veel op deze illustraties te zien en te ontdekken. De verhaaltjes gaan bijvoorbeeld over jarig zijn, over de waarom-vraag, over samen spelen, over koekjes bakken, over zwemmen en over mama’s dikke buik.

De bijpassende liedjes zijn eveneens vrolijk en herkenbaar en superleuk voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Achterin het boek staan ook de songteksten van de liedjes. Elin (net 4) vindt het heerlijk om naast mij te komen zitten en te luisteren naar een verhaaltje en het verhaaltje vervolgens af te sluiten met het bijpassende liedje. Dan hoort ze het liefst meerdere verhaaltjes/liedjes achter elkaar. Joas (net 2) vindt de verhaaltjes en de liedjes ook heel leuk, maar voor hem duurt een verhaaltje meestal nog iets te lang en is zijn concentratie weg. De liedjes zijn makkelijk en Elin zingt ze al heel snel mee.

Nu is Elin sowieso al dol op boeken waar een liedjes-cd bij zit. Dus dit boek met cd is absoluut een aanwinst! Ook is het een leuke cadeautip voor verjaardag of sinterklaas voor kinderen die 2, 3 of 4 worden.

Productinformatie

Auteur: Jim Bakkum & Kirsten Michel
Illustrator: Sam Loman
Uitgeverij: Leopold
Leeftijd: 2 – 6 jaar
Verschijningsdatum: augustus 2017
ISBN: 139789025872908
Prijs: o.a. te koop bij Bol.com. Hier vindt je tevens een inkijkexemplaar en kun je in een filmpje stukjes van wat liedjes horen.

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we recensie exemplaren ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics