Thuisleven.com
Goedkoop een container huren
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Container huren? Hier moet je op letten

Container huren? Hier moet je op letten

Bij en verbouwing komt behoorlijk wat afval vrij. Je kunt dit zelf naar de vuilstort brengen. Nadeel hiervan is alleen dat je soms behoorlijk vaak heen en weer moet rijden. Zit je hier niet op te wachten? Huur dan een afvalcontainer. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je mogelijk niet goed hoe je dit aanpakt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waar je op moet letten bij containerverhuur.

Afvalsoort

Veel mensen denken dat zij al hun afval probleemloos in dezelfde container mogen gooien. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Dit hangt namelijk af van de container die je huurt. Als je verschillende afvalsoorten hebt, kun je het beste een container voor grofvuil of bouwafval huren. In deze containers mag je namelijk grofvuil (huisraad), bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic en hout storten. Bovendien mag een bepaald percentage van het afval vaak uit gips/gasbeton, isolatiemateriaal en vloerbedekking, zeil, vinyl en pvc bestaan.

Wil je puin afvoeren? Dan biedt een grofvuil- of bouwafval container geen uitkomst. Je hebt dan namelijk een puincontainer nodig. Hier mag je onder andere keramische producten, harde steensoorten, grind- en stoeptegels, vloer- en wandtegels en gewapend beton in storten. Wie hout, grond, dakleer of groenafval wil storten, heeft hier eveneens een speciale container voor nodig. Stort geen afval in een container die hier niet voor bestemd is. Een verhuurbedrijf kan hier achteraf namelijk extra kosten voor in rekening brengen.

Afmetingen

Wie op zoek is naar een geschikte container, moet niet alleen kijken voor welke afvalsoort deze bedoeld is. Afvalcontainers verschillen namelijk ook in afmetingen van elkaar. Vaak kun je kiezen uit de inhoudsmaten 3, 4, 6, 10, 15, 30 of 40 m3. Hoe groter de container, des te meer afval je er in kwijt kunt. Huur overigens niet standaard de grootste container, want dat kost je mogelijk onnodig veel geld.

Weet je niet voor welke afmetingen je het beste kunt kiezen? Probeer dan een inschatting te maken van de hoeveelheid afval. Op basis hiervan vallen er mogelijk een aantal containers af. Blijven er nog twee over? Kies dan het liefst voor de grootste. In dat geval hoef je hem waarschijnlijk niet tussentijds te laten legen.

Huurprijs

De huurprijs is een laatste aandachtspunt bij een container huren. Niemand zit er immers op te wachten om onnodig veel te betalen voor een afvalcontainer. Helaas kunnen we op voorhand niet precies zeggen hoeveel een container jou gaat kosten. De prijs hangt namelijk af van het soort container en de afmetingen ervan. Daarnaast kan de prijs voor containerverhuur per bedrijf verschillen. Huur daarom nooit een container bij het eerste beste bedrijf dat je tegenkomt, maar vergelijk prijzen met elkaar.

Let bij het vergelijken goed op wat er allemaal bij de prijs inzit. Bij sommige bedrijven zit het brengen en halen van de container bij de prijs in, maar dit is niet overal het geval. Door hier voldoende aandacht te besteden voorkom je uiteindelijk dat je onnodig veel betaalt voor een container huren.

Lees ook:

Heb jij wel eens een container gehuurd?

Bron afbeelding: Praxis

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Tip: huur het liefst een container met deksel die goed af te sluiten is, zo loop je niet de kans dat de halve buurt de kans schoon ziet om gratis van hun grofvuil af te komen!

  • Super artikel, maar toch nog 1 toevoeging: let op het feit dat je bij sommige Gemeenten een vergunning moet aanvragen voor het neerzeten van een container op openbare grond. En ook belangrijk, de Gemeente weet of het op die plaats ook veilig kan.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics