Thuisleven.com
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Voor de klussers- een veranda met schuifpui

Voor de klussers- een veranda met schuifpui

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het hebben van een schuifpui een echte weelde is. Het licht en de ruimte die het optisch geeft is helemaal het einde. Ook maakt het de drempel van het naar buiten stappen, om even snel een frisse neus te halen, veel lager. Wist je dat je tegenwoordig veranda’s ook aan kunt kleden met een glazen schuifpui? En sterker nog dat je dit zelf kunt doen? Tenminste als je een beetje handig bent.

Veranda

Als ik het woord veranda hoor dan zie ik voor mij een houten trap om op een houten vloer te komen met een houten leuning eromheen. Om het plaatje in mijn hoofd helemaal compleet te maken zie ik zelfs een houten schommelstoel bij. Kortom ik zie veel hout.
Een veranda is een ander woord voor een terrasoverkapping. Het verschilt per deel van Nederland welke benaming men gebruikt voor een overkapping aan het huis. Net als de terrasoverkapping is de veranda verbonden aan de woning en aan alle zijden open.
Dat gebruik van hout is allang achterhaald, tegenwoordig zijn veranda’s verkrijgbaar in verschillende kleuren aluminium met een polycarbonaat of glazen dak. De aanbouw voldoet aan alle Europese bouwnormen en is verder los van het tuinmeubilair naar wens in te richten met ledverlichting, een glazen tuinvogel hanger en terrasverwarmer.

Glazen schuifpui

En voor een optimaal buitengevoel in de luwte van de overkapping bestaat er zelfs de mogelijkheid om een glazen schuifpui in de veranda te plaatsen. Dit is geen schuifpui die je wel in appartementen ziet, maar een wand van te schuiven panelen van glas. Deze glazen panelen zijn los van elkaar te schuiven over een systeem van rails. Door de schuifpui behoud je de maximale lichtinval op je veranda maar kun je ongewenste weersinvloeden als de wind tegengaan. Naast beschutting geeft de schuifpui ook meer privacy qua geluidsoverdracht. Zo kun je buren beschermen tegen het geluid van jouw feestje of je moet ze willen uitnodigen bij de opening van je veranda?!

Zelf (laten) monteren?

Wat ik nog het verrassendste voordeel van deze innovatie vind, is dat het geheel zelf te monteren is. De veranda, met of zonder schuifpui, wordt thuis bezorgd met een duidelijke handleiding. Je kan er zelfs voor kiezen om het bouwpakket zelf af te halen. Je dient dan natuurlijk wel voor een passend transport met die glazen wanddelen te zorgen.
Voor alle mensen met iets meer geduld kan je ook een afspraak maken met de monteurs. Zij komen dan ter plaatse de veranda installeren. En voor je het weet zit je lekker binnen buiten of lekker buiten binnen, wat je wil.

Lees ook:

Heb jij een overkapping aan huis?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Wij hebben een prachtige tuinkamer (noemen het onze serre) met een glazen schuifpui die helemaal open kan.
    Daar genieten wij in de zomer en soms in de winter, als de zon schijnt.
    De veranda op de foto vind ik trouwens ook fantastisch mooi en doet heel zomers aan.

  • Ja wij hebben een serre op het westen.
    Wij zijn al op pad geweest voor een andere voorkant. Wij willen van het houtwerk af.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics