Thuisleven.com
Nijntje spelletjes voor het hele gezin
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Nijntje spelletjes voor het hele gezin

Nijntje spelletjes voor het hele gezin

Linda~ Het is bijna weer zo ver. De maand mei staat voor de deur en dat is voor ons het startschot voor de periode vol kinderfeestjes. Elk jaar proberen we weer leuke cadeau’s te verzinnen om te geven. Toch is het best lastig om te bepalen of een kind je cadeau leuk zal vinden. Houdt het van buiten spelen, is het meer een binnenkind, houdt het van knutselen of meer van lezen? Tegenwoordig is iedereen best veel met z’n mobiele telefoon bezig of tablet en daardoor lijkt quality-tijd met het gezin nogal eens vergeten te worden. Daarom heb ik er dit keer voor gekozen om 3 leuke Nijntje spelletjes te laten zien die echt de moeite waard zijn en waar we tot nu toe leuke reacties op hebben gekregen. Het zal meteen opvallen dat ze allemaal van Nijntje zijn. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat bijna iedereen Nijntje wel kent en omdat de spellen volop vrolijkheid uitstralen.

1. Nijntje Treintje, Ravensburger

Dit spel kun je met 2 tot 4 kinderen spelen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar. Wijzelf speelden het al (aangepast) vanaf 2,5 jaar. Ieder heeft een eigen locomotief en de andere kaartjes liggen omgedraaid. Om de beurt mag je een kaartje omdraaien en dan is het de bedoeling dat je een dierengeluid maakt van het dier wat op het kaartje staat. Onthou goed welk dier je nodig hebt zodat je als eerste jouw trein vol hebt. Het spel is stevig gemaakt en ziet er erg uitnodigend uit om mee te spelen. Een spel duurt gemiddeld 10 minuten dus niet te lang voor kinderen.

2. Nijntje Dansende blokjes, Rubo Toys

Dit spel kun je met 2 tot 4 kinderen spelen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar. Hierbij draait het om het herkennen van dezelfde plaatjes.. Wie heeft er het snelst zoveel mogelijk paartjes verzameld? Het spelbord trilt waardoor de blokjes gaan “dansen”. Er zijn 4 verschillende spelniveau’s mogelijk, afhankelijk van de vaardigheden van de kinderen. Kortom, het spel kan lekker lang gespeeld worden. Er kunnen voor sommige menen misschien wat “nadelen” aan zitten die wijzelf niet als storend ervaren. Het spel maakt iets meer geluid doordat het trilt, maar dat zou je op kunnen lossen door hem op een onderzetter te zetten van bijvoorbeeld rubber zodat het gedempt wordt. Daarnaast willen de blokjes soms nog wel eens over het bakje eruit dansen. De blokjes zijn van papier, maar deze zijn hier na maanden nog steeds onbeschadigd. Het spel levert hier nog altijd veel lachbuien van de kinderen op.

Nijntje spelletjes voor het hele gezin

3. Nijntje speelt tikkertje, Identity Games

Dit spel is echt de favoriet van onze tweeling en is bedoeld voor 2 tot 5 spelers in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Het spel duurt gemiddeld 15 minuten doordat je elkaar aan kunt tikken. Tik jij namelijk een ander, dan moet deze helemaal terug naar zijn eigen plaatje op het speelbord. Dat kan een stukje terug zijn, maar ook een stuk verder. Wees slim en tik zoveel mogelijk andere dieren aan. Je kan het spel zowel binnen als buiten spelen. Eerlijk gezegd hebben wij het alleen nog maar binnen gespeeld omdat het speelbord niet altijd even praktisch is. het is een soort plastic zeil waar strakke vouwen in zitten. Door deze vouwen blijven de poppetjes op bepaalde punten niet altijd even goed staan. De buttons die voor buiten bedoeld zijn hebben we dan ook nog niet gebruikt. Dat neemt niet weg dat het verder een heel leuk spel is en zeker een aanrader om te geven als cadeau.

Lees ook:

Speel je graag Nijntje spelletjes?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics