Thuisleven.com
Islay Gold Scotch Whisky
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Alcoholische dranken > Een lekkere whisky vind je bij Buydrinks

Een lekkere whisky vind je bij Buydrinks

Whisky (Schots/Canadees) of ook regelmatig als whiskey (Iers/Amerikaans) geschreven is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op eikenhouten vaten. Met Vaderdag voor de deur verdiep ik mij in de materie. Ik zie bij Buydrinks ontzettend veel keuze whisky en andere sterke dranken. Hoe kies ik nu een lekkere malt whisky?

Whisky

Bij Buydrinks kun je voordelig whisky kopen. De keuze is er reuze. Gelukkig kan ik selecteren met gebruik van het keuzemenu. Deze selectie kan op smaak, herkomst, merk, populariteit en zelfs op budget. Nu kan ik mijn keuze voor Vaderdag beter bepalen. Zelf drink ik het niet dus dat kan best lastig zijn. Ik besluit om aan te sluiten bij het drankje dat hij vaker drinkt met een rijping van 12 jaar. Toevallig weet ik ook hoeveel die fles kost en dat deze malt van smaak is. Een glas nuttigt hij met een plonsje water om de smaak te breken.

Islay Gold 10 years Single Malt

De Islay Gold sluit aan bij deze kenmerken. De whisky wordt gerijpt op eikenhout en is krachtig van smaak. De fles wordt geleverd in een prachtige koker, dat geeft het cadeau al direct meer jeu. Al na het openen van de fles geurt de drank krachtig. Na het inschenken laten we het glas even verder luchten en breken we de smaak met wat kraanwater. De rooksmaak treedt op de voorgrond en is zeer overheersend. Volgens de omschrijving is een glas ook puur of met een ijsklontje te nuttigen. Leuk om te weten dat deze fles afkomstig is van het iconische whisky-eiland Islay. Wellicht gaan we daar eens langs.

Lees ook:

Geef jij wel eens een fles drank cadeau?

*voor het schrijven van dit artikel heb ik een fles whisky ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

14 reacties

  • Voor een echte whisky beginner is een proeverij met uitleg een leuke manier om je in de wereld van de whiskys te introduceren. Dan weet je ongeveer waar je eigen voorkeur ligt en hoe je verschillen kunt ontdekken. Overigens ook erg leuk om cadeau te doen aan de man / vrouw die alles al heeft

  • Een goede fles aan mijn vader cadeau gegeven vandaag met vaderdag. Hij heeft zo zijn voorkeuren, maar vindt het ook leuk om buiten zijn comfort-zone een ander merk te proberen.

  • Jazeker. Het is altijd lastig om een cadeau voor iemand te vinden. Als je weet wat ze lekker vinden, kan je altijd een fles cadeau doen

  • Ik geef eigenlijk nooit drank cadeau. Dan moet je wel zeker weten waar ze van houden, want ik heb zelf al vaak drank gekregen dat we helemaal niet drinken en dat is niet echt leuk.

  • Ja, aan mijn vader of vrienden. Maar alleen omdat ik weet wat ze graag drinken. Best lastig om een keuze te maken voor iemand waar je niet zo close mee bent.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics