Islay Gold Scotch Whisky
Thuisleven.com > Eten en drinken > Een lekkere whisky vind je bij Buydrinks

Een lekkere whisky vind je bij Buydrinks

Whisky (Schots/Canadees) of ook regelmatig als whiskey (Iers/Amerikaans) geschreven is een sterke drank die is gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op eikenhouten vaten. Met Vaderdag voor de deur verdiep ik mij in de materie. Ik zie bij Buydrinks ontzettend veel keuze whisky en andere sterke dranken. Hoe kies ik nu een lekkere malt whisky?

Whisky

Bij Buydrinks kun je voordelig whisky kopen. De keuze is er reuze. Gelukkig kan ik selecteren met gebruik van het keuzemenu. Deze selectie kan op smaak, herkomst, merk, populariteit en zelfs op budget. Nu kan ik mijn keuze voor Vaderdag beter bepalen. Zelf drink ik het niet dus dat kan best lastig zijn. Ik besluit om aan te sluiten bij het drankje dat hij vaker drinkt met een rijping van 12 jaar. Toevallig weet ik ook hoeveel die fles kost en dat deze malt van smaak is. Een glas nuttigt hij met een plonsje water om de smaak te breken.

Islay Gold 10 years Single Malt

De Islay Gold sluit aan bij deze kenmerken. De whisky wordt gerijpt op eikenhout en is krachtig van smaak. De fles wordt geleverd in een prachtige koker, dat geeft het cadeau al direct meer jeu. Al na het openen van de fles geurt de drank krachtig. Na het inschenken laten we het glas even verder luchten en breken we de smaak met wat kraanwater. De rooksmaak treedt op de voorgrond en is zeer overheersend. Volgens de omschrijving is een glas ook puur of met een ijsklontje te nuttigen. Leuk om te weten dat deze fles afkomstig is van het iconische whisky-eiland Islay. Wellicht gaan we daar eens langs.

Lees meer over trakteren voor volwassenen en allerlei ijsblokjes.

Geef jij wel eens een fles drank cadeau?

*voor het schrijven van dit artikel heb ik een fles whisky ontvangen*

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en gehuwd met een zelfstandig ondernemer.

14 reacties