Selecteer een pagina

Een eigen huis daar komt heel wat bij kijken. Na de aanschaf van een nieuwbouw huis word je nog op weg geholpen door de bedrijven die het gebouwd hebben. Bij de aankoop van een bestaand huis is dat anders. Dan word je beschermd door de wet en mag de verkoper geen verborgen gebreken achterhouden. Ook kan je de hulp inschakelen van een bouwkundig bureau voor het opmaken van een rapport van de staat van je (toekomstige) bezit. Met een vouwsteiger kom je op grote hoogte.

Onderhoud van je woning

We wonen inmiddels een jaar in onze jaren ’30 huis. We hebben nu alle seizoenen in deze wijk meegemaakt en goed opgelet wat anderen aan onderhoud plegen. Zo viel mij op dat er de laatste weken veelvuldig werd geklommen op een vouwsteiger richting het dak. Daar werden de goten geleegd van de bladeren uit onze boomrijke wijk. Kennelijk was het daar nu het tijdstip voor, want alle bladeren zijn inmiddels van de bomen gevallen.

Dakgoten legen

Ware held als ik ben neem ik de telescoop ladder en schuif het uit richting de goot aan de achterzijde van ons huis. Over de schutting zie ik de buurman zijn achterdeur schilderen. Ik klim gewapend met een emmer met mijn keukenhandschoenen aan richting de wolken. De bladeren doe ik in de emmer. Er ligt gelukkig weinig slijk en ik schuif iedere keer een paar passen door. Ik neem het besluit om ieder jaar rond deze tijd dit klusje even te klaren. Want we zitten niet te wachten op een verstopping. Aan de voorzijde van ons huis ligt de dakgoot een verdieping hoger. Tot daar reikt onze telescoop ladder helaas niet.

Meer buitenklussen

Hoe kom ik nu op grotere hoogte? De ramen mag ik ook wel eens lappen aan de buitenzijde en een lapje over de kunststof kozijnen zal ze enorm doen opknappen. Een kort online onderzoek wijst mij op de vouwsteigers van Steigerverkoop.nl. Zij bieden vouwsteigers aan, die je na gebruik gemakkelijk op kunt slaan. Je zou ze zelf met de hele buurt of een aantal buren aan kunnen aanschaffen, want er is met een koophuis altijd wel wat te doen. Denk aan het goten legen, schilderwerk en het eerder genoemde lapwerk.

Lees ook:

Zou jij op een vouwsteiger klimmen?

Geverifieerd door ExactMetrics