sigma
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Het beste schilderresultaat met Sigma

Het beste schilderresultaat met Sigma

Alle materialen in je schilderskist zijn niet zo belangrijk als de kwaliteit van je verf. En op het gebied van verf zijn er maar weinig merken zo goed als Sigma verf. Voor zowel binnen als buiten is heeft dit merk de juiste verfsoort.

Duurzame bescherming voor al je houtwerk

In onze woning van 1984 zitten kozijnen die gelukkig na bijna 40 jaar nog steeds technisch in orde zijn. Technisch in orde vanwege de hoogwaardige vervaarding uit kwaliteit hardhout, niet vanwege het geweldige onderhoud die ze gehad hebben in de afgelopen decennia. Er zit namelijk nog de eerste verflaag op. Deze is op plaatsen aan het afbladderen, toont putjes en het hout eronder is uitgedroogd en ongelijk. Gelukkig is dit niets wat niet op te lossen is met Sigma S2U gloss. Een duurzame bescherming voor je kostbare houtwerk.

Veelzijdig, gemakkelijk en toch een professioneel resultaat

Niet alleen is deze hoogglans lak uitermate geschikt voor alle buitenschilderwerken, hij is te verwerken bij een brede range temperaturen waardoor je ook op een droge, frisse herfstachtige dag slechte kozijnen weer als nieuw kunt laten uitzien. De hoge dekkracht is ideaal voor het herstellen van slecht, oud schilderwerk zoals het geval is bij onze kozijnen. Met deze verf, de juiste materialen en wat aandacht en concentratie, krijg je in een mum van tijd een professioneel resultaat.

Zo pak je dat aan

  1. Schuren. Omdat het schilderwerk echt slecht was, heb ik de kozijnen grondig geschuurd. Eerst met grover , daarna met fijner schuurpapier. Dit om eerst afbladderende verf te verwijderen, en oneffenheden te verwijderen. Daarna om een gladder oppervlak te krijgen
  2. Ontvetten. Na dat je grondig geschuurd hebt, moet je toch nog goed ontvetten. Sla deze stap niet over, want met schuren alleen krijg je vuil en vet niet weg. En vet zorg voor de nodige ellende tijdens het schilderen.
  3. Primer aanbrengen. Omdat ik de kozijnen echt nieuw leven wil inblazen, heb ik gekozen om ze een maal voor te strijken met Sigma S2U primer. Deze zorgt niet alleen voor een uitstekende hechting van de nieuwe lak op de oude verf, maar vult tevens ook oneffenheden in het hout die je met het schuren niet eruit krijgt. Ook zorgt het voor een geschikte ondergrond waarop de nieuwe lak mooi kan drogen. Zo krijg je ook op oude kozijnen een super strakke laklaag die uit ziet als nieuw.
  4.  Aflakken. Na het uitharden van de primer, heb ik twee laklagen Sigma S2U Gloss aangebracht. Ik koos voor strak wit omdat dit past bij onze woning, maar ook omdat deze kleur zonlicht goed reflecteert en dus langer mooi blijft. Maar natuurlijk kun je deze lak in iedere gewenste kleur mengen en zal deze ook langdurig mooi blijven. Tot zelfs wel 8 jaar lang.

Dus ook voor buitenschilderwerk geldt, iedereen kan schilderen, als je maar de juiste materialen gebruikt. Maar met lakken van Sigma is succes praktisch verzekerd.

Heb jij nog tips voor een mooi schilder resultaat?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics