Selecteer een pagina

Hoewel je er misschien nooit bij hebt stilgestaan, besteden we ontzettend veel tijd in onze slaapkamer. Natuurlijk komt dit ook doordat de nachtrust hier plaatsvindt, maar stiekem spenderen we hier overdag ook meer dan genoeg tijd. Daarom is het ontzettend belangrijk om aandacht te besteden aan de inrichting van jouw slaapkamer. Zo wordt de kamer namelijk niet wat levendiger, maar vooral ook prettiger.

Om je hiermee op weg te helpen, hebben we de volgende tips voor je verzameld. Zo kun je binnen mum van tijd een slaapkamer genieten die er niet alleen top uit ziet, maar ook nog eens de juiste sfeer uitstraalt.

Nieuwe meubels die voor eenheid zorgen

Om maar meteen met het grote werk te beginnen: De meubels in jouw slaapkamer. Functionaliteit is natuurlijk belangrijk, maar dat betekent dat het complete plaatje daardoor achteruit gaat. Daarom moet je proberen om een goede balans te vinden tussen beeld en functie, zodat je een comfortabele slaapkamer kunt realiseren die ook nog eens aansluit op het beeld wat je wilt creëren.

Hiervoor is het altijd handig om vooraf onderzoek te doen naar welke stijl je wilt toepassen, in combinatie met specifieke kleuren en vormen die je terug wilt laten komen. Zo kun je gericht aan de slag gaan met het kopen van nieuwe meubels of het updaten van bestaande meubels. Je hoeft immers niet voor alles de portemonnee te trekken, vooral omdat doe het zelven weer flink in trek is.

Accessoires voor een mooie vulling

Naast het updaten van ‘de grote lijnen’, is het ook raadzaam om genoeg aandacht te besteden aan de details. Zo kun je op een subtiele manier de gehele slaapkamer voorzien van de gewenste sfeer, vaak zonder dat je met geld moet gaan smijten. Denk hierbij aan nieuwe kussens voor op het bed, fotolijsten die samengaan met jouw meubels of een schilderij wat rust en warmte uitstraalt. Dit hoeft natuurlijk ook niet beperkt te blijven, want ook jouw verlichting kan hier een rol in spelen.
Een leuk voorbeeld is verlichting met een dim-to-warm effect. Hiermee kun je jouw inbouwspots warmer laten ogen naarmate je de lampen verder dimt. Hierdoor heb je veel meer controle over de sfeer in jouw slaapkamer, zonder dat je meteen door je budget heen gaat.

Niet alleen vorm, maar ook kleur

Tevens speelt kleur een enorm belangrijke rol bij het beïnvloeden van de sfeer op de slaapkamer. Daarom is het goed om ook hier veel tijd aan te besteden, zodat je voldoende variatie hebt die aansluit bij jouw gewenste uitkomst. Zo kun je ervoor kiezen om vooral op warme kleuren te focussen, zodat je het comfortabele gevoel een extra push kunt geven. Of misschien wil je juist kiezen voor elementen met wat koudere of frisse kleuren, zodat je het gebruikelijke patroon kunt doorbreken.

Over het doorbreken van gebruikelijke patronen gesproken, je hoeft tegenwoordig niet meer alleen naar fysieke aanpassingen te kijken als het aankomt op kleur. Dankzij de opmars van slimme verlichting heb je namelijk ontzettend veel opties als het aankomt op het toepassen van kleur. Zo kun je lampen voorzien van nieuwe lampen, waarmee je gemakkelijk meerdere kleuren binnen een kamer kunt regelen. Hierdoor kun je in een handomdraai de complete sfeer omgooien. Dit hoeft natuurlijk ook niet beperkt te blijven tot slechts een bureaulamp of tafellamp, want met bijvoorbeeld Philips Hue spots kun je ook jouw plafond voorzien van slimme lampen.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics