Selecteer een pagina

Na vele weken met regen begint de zon zich eindelijk steeds vaker te laten zien. Ik merk dat ik meteen weer meer energie heb en ook weer zin heb om naar buiten te gaan. Zeker omdat de tuin eruitzag als een beginnend oerwoud, dankzij de combinatie van regen, zon en onkruid. Terwijl ik in de tuin bezig ben, krijg ik het idee om de tuin ook ’s avonds tot leven te laten komen met onder andere de hulp van solar tuinverlichting. Lees in deze blog hoe je een tuin tot leven brengt.

Leven in de tuin

Meer leven in de tuin betekent niet alleen dat wij ervan kunnen genieten, maar ook dat er ruimte is voor dieren. Hiervoor zijn geschikte beschuttingsplekken noodzakelijk. Zo hebben we bijvoorbeeld vogelhuisjes en insectenhotels geplaatst en willen we graag schuilplaatsen voor egels toevoegen. Daarnaast verdiepen we ons steeds meer in de keuze van planten, bomen en struiken. In de voortuin willen we lavendel planten om bijen en vlinders aan te trekken. In de achtertuin hebben we onze moestuin gecombineerd met planten die het hele jaar door kleur geven. Deze moestuin zorgt ervoor dat we dagelijks even kijken welk fruit of welke groente klaar is om geplukt te worden. We merken echter ook dat wij niet de enige snoepers zijn in onze tuin; de bessenstruiken en appelbomen trekken vogels aan. Zo creëren we een uitnodigende omgeving waarin zowel mensen als dieren zich thuis voelen.

3 solar wandlampen aan een muur met een struik. De lampen zijn aan en het is nacht.

Solar tuinverlichting

Hoewel de zon momenteel steeds later ondergaat, komt er toch een moment waarop verlichting nodig is. Hiervoor hebben we solar tuinverlichting in gedachten. Dit komt mede door de vele voordelen van solar tuinverlichting ten opzichte van gewone verlichting. Solar verlichting is energiezuinig en milieuvriendelijk omdat het zonne-energie gebruikt, wat resulteert in lagere energierekeningen en minder uitstoot van broeikasgassen.

Een ander groot voordeel is de flexibiliteit. Solar verlichting heeft geen bedrading nodig en is niet afhankelijk van een stopcontact, waardoor je de lampen gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit is ideaal als een vlinderstruik groter wordt dan verwacht maar toch mag blijven staan omdat hij zo mooi is. Of lampen welke je in de boom hangt, maar voor een snoeibeurt eruit moeten.

Daarnaast vind ik het een prettige gedachte dat solar lampen onderhoudsarm zijn. De meeste solar lampen zijn ook veilig en vaak uitgerust met automatische sensoren, dat geldt ook voor de solar wandlamp. Ze zijn kostenbesparend, duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, wat perfect is gezien de grote wisselingen in het weer.

Genieten

Met een tuin vol leven en prachtige verlichting voor de nachtelijke uren biedt de tuin enorm veel plezier. De finishing touch zit in comfortabele tuinmeubels of een hangmat, zodat het genieten echt kan beginnen. Voeg misschien een muziekje toe, een lekker hapje en drankje, of nodig wat vrienden uit om mee te genieten.

Lees ook:

Welke uren zou jij de tuin verlicht willen zien?

Foto’s: Enjoy the sun
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics