Thuisleven.com
Thuisleven.com > Persoonlijk > Bouw jij mee aan een huis voor jezelf en aan een ander?

Bouw jij mee aan een huis voor jezelf en aan een ander?

Er is geen enkel moment in het jaar waarop een koek- of snoephuis zo leuk en lekker is als nu. Maar wist jij dat je met het maken van zo’n huis een kind gelukkig kan maken? Door mee te doen aan de actie van SOS Kinderdorpen, in samenwerking met Dr. Oetker, zorg jij ervoor dat steeds meer kinderen in veiligheid en goed verzorgd kunnen opgroeien. Want helaas staat 1 op de 10 kinderen, wereldwijd, er alleen voor. Zij groeien op zonder liefdevol thuis. Het is de missie van SOS Kinderdorpen ervoor te zorgen dat ieder kind opgroeit in een veilige en liefdevolle familie. Lees er meer over in dit artikel en kijk ook onze blog om te kijken hoe wij het huisje hebben gemaakt.

Bak een huis, geef een thuis.

SOS Kinderdorpen organiseert samen met Dr. Oetker de campagne Bak een Huis, geef een thuis! Houd jij van bakken? Knutselen? Of ben je gewoon lekker creatief? Doe dan tussen 15 november en 9 januari mee en bak een huis. Door een koekhuisje te maken en hiervoor een donatie te vragen, draag je bij aan een warm en liefdevol thuis voor kinderen die onze steun zo hard nodig hebben. Door mee te doen maak je ook nog eens kans op mooie prijzen.

Over SOS Kinderdorpen, over Antony.

SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 70 jaar wereldwijd in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. In deze campagne is Antony en zijn gezin de familie waarvoor we ons onder andere inzetten. Anthony is een alleenstaande 45-jarige schoenmaker uit Nairobi en vader van dochter Wangari (3) en zoon Njuguna (2). Antony heeft het moeilijk. Door de coronacrisis is er weinig werk. Soms gaan er dagen voorbij zonder dat hij ook maar één cent verdient. Antony: “We hebben voedselproblemen, maar ik hou van mijn kinderen. Ik wil dat ze opgroeien in de wetenschap dat ik er altijd voor ze ben.” In veel landen waar SOS Kinderdorpen actief is, laat de pandemie nog altijd diepe sporen na. Steeds meer families redden het niet alleen. Het SOS familieversterkend programma, helpt families als die van Antony. Dankzij de hulp van donateurs wordt Antony nu ondersteund zodat Wangari en Njuguna niets tekort komen en straks naar school kunnen gaan.

Met jouw steun kunnen we nog meer families als die van Antony helpen.

Lees ook:

Help jij mee om het doelbedrag van €50.000 te behalen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Heel erg mooi initiatief, en zoals de oorlog in Oekraïne ons leert, nog altijd heel erg nodig dit soort acties, het zijn vooral de kinderen die altijd veel te lijden hebben.

  • Hele leuke actie. Ik kreeg een huisjes bakset van iemand. Toen had ik net jullie bericht gezien! Super, want anders hadden we het niet geweten.

    We zijn aan de slag gegaan. Het huisje was goed gelukt! Het was best een beetje spannend of het zou lukken. Vorig jaar maakte we namelijk al zoiets en dat mislukte ;-).

    We hebben hem aangemeld op de site van sos kinderdorpen en we hebben 31 euro aan donatie’s ontvangen. Dat hadden we niet gedacht!

    Het eerste van het huisje is al opgesnoept. We hebben hem vanmiddag afgebroken (wat jammer dat het niet lang kan staan… ) en in koektrommels gedaan.

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics