Thuisleven.com
Review Ticket to Ride San Francisco.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Bordspellen > Het bordspel Ticket to Ride San Francisco: de spelregels en mijn speelervaring

Het bordspel Ticket to Ride San Francisco: de spelregels en mijn speelervaring

In het bordspel Ticket to Ride San Francisco van Asmodee, Days of Wonder mag je naar hartenlust door deze wereldstad rijden en de bezienswaardigheden bekijken. Het spel is gebaseerd op het populaire Ticket to Ride Europe. Het is op zichzelf te spelen en er zijn wel degelijk verschillen. In dit artikel leg ik je uit wat de spelregels zijn, wat er allemaal in de doos zit en deel ik mijn eigen ervaring met het spelen.

Ticket to Ride- San Francisco

San Francisco is een veelzijdige stad en dat is ook terug te zien in dit spel. In deze Ticket to Ride -variant rijd je door de stad en tracht je zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bezoeken, waarbij je gebruikt maakt van kabeltrams. Daarmee leg je routes neer in ruil voor punten.

Inhoud van de doos

  • 1 spelbord
  • 80 kabeltrams in vier kleuren
  • 44 transportkaarten
  • 21 toeristenfiches
  • 24 bestemmingskaarten
  • 4 pionnen
  • 1 spelregelboekje

De spelregels

De spelregels zijn simpel. Om te beginnen krijg je een zakje vol kabeltrams, 3 transportkaarten en 2 bestemmingskaarten. Je moet proberen om de stad zo snel mogelijk te verkennen. Je kunt in een beurt twee transportkaarten kopen, een routes leggen of twee bestemmingskaarten trekken. Van die bestemmingskaarten moet je er minimaal één houden. Door het leggen van routes tussen bestemmingen vergaar je punten. Je kunt met je pion rondom het bord lopen als puntentelling. Het spel is afgelopen één ronde nadat de eerste speler zijn kabeltrams op twee na heeft opgebruikt. De speler met de meeste punten, na aftrek van de niet gelegde routes en bijtelling van de verzamelde toeristenfiches, wint dan het spel.

De toeristenfiches van Ticket to Ride San Francisco

Verspreid door de stad liggen bij vijf bezienswaardigheden toeristenfiches. Je kunt deze fiches inzetten om extra punten te krijgen wanneer je een route hebt voltooid naar de bepaalde bestemming. De fiches hebben verschillende kleuren met een symbool. Je mag er één pakken, mits je bent aangekomen bij deze bestemming en je het symbool nog niet in je verzameling hebt. Je krijgt extra punten aan het einde van het spel afhankelijk van de hoeveelheid fiches je verzameld hebt. De tabel is te vinden in het spelregelboekje.

De verschillen tussen Ticket to ride Europa en Ticket to ride San Francisco

Er zijn wel degelijk verschillen tussen Ticket to Ride Europa en San Francisco. Het grootste verschil is dat in plaats van met treinen, je in San Francisco met kabeltrams rijdt. Daarnaast is het spelbord en ook het gebied kleiner. Het spel duurt hierdoor korter en tactiek kan bepalend zijn. Het doel van het spel is verder hetzelfde: je moet proberen om zo snel mogelijk je routes te leggen en daarmee zoveel mogelijk punten te scoren. De introductie van de toeristenfiches geeft het spel een nieuwe dimensie.

Bordspel Ticket to Ride San Francisco.

Mijn ervaring met het spel

Ik moet zeggen dat ik blij verrast was door het compacte Ticket to Ride spel. Ik vind het spel heel leuk om te spelen en het is ook nog eens makkelijk om de spelregels te begrijpen. Helemaal als je al een andere variant hebt gespeeld. Het enige nadeel is dat het spel best wel snel voorbij is, als je met zijn viertjes speelt, duurt het spel iets langer. Ik pak deze spellendoos er tussendoor even snel bij, terwijl we voor Ticket to Ride Europa echt de tijd moeten nemen.

Conclusie

Ticket to Ride is een leuk en makkelijk spel om te leren, waarbij je toch even je hoofd moet gebruiken. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Het is een leuk, ontspannen tijdverdrijf voor een middagje met vrienden of familie.

Verkrijgbaarheid

Ticket to Ride San Francisco is verkrijgbaar in je lokale speelgoedwinkel. Online is het bordspel ook verkrijgbaar bij verschillende aanbieders.

Lees ook:

Ben jij al bekend met de Ticket to Ride spellen?

* voor het schrijven van dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics