Thuisleven.com
Bloqs
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Bordspellen > Bloqs een leuk familiespel van Pumpkin Games

Bloqs een leuk familiespel van Pumpkin Games

Waar Thuisleven in de beginjaren de meeste lezers trok met de geld terug actie is dat tegenwoordig veranderd naar de categorie spellen. Met name de spellen waarbij de spelregels goed zijn uitgeschreven zijn populair onder de lezers. Met enige regelmaat krijgen we zelfs mailtjes binnen met specifieke vragen over een spel(regel) en/of we een bepaald spel kunnen reviewen zodat de lezer weet wat hem te wachten staat. En als ik dan een mailtje in mijn mailbox zie verschijnen met een spelreview verzoek van Bloqs (Pumpkin Games) in combinatie met een winactie dan hoef ik je vast en zeker niet te zeggen dat ik daar volmondig ja op heb gezegd…

Bloqs

Met de 32 kubusdelen, 20 schijven, 54 kaarten, 4 pionnen, dobbelsteen, speelbord, stickervel en de spelregels ga jij aan de slag om een kubus te maken. Gebruik tactiek, inzicht en een beetje geluk om als eerste dit doel te bereiken. Houd je tegenstanders in de gaten! Zij zullen proberen blokken te ruilen, te stelen of zelf als eerste een perfecte kubus te maken

Uitgespeeld op de traditionele spelregels? Probeer dan eens de Maestro-variant voor meer tactische mogelijkheden.

Wat vinden wij ervan?

Bloqs is een origineel spel. Het vraagt wat ruimtelijk inzicht om het fantastische 3d-bouwsel te kunnen maken, maar dan heb je ook wat! Na een paar potjes spelen krijgen we de smaak te pakken en weten we elkaar zelfs dwars te liggen tijdens het spel. Niet altijd even leuk, maar dat maakt het natuurlijk wel uitdagend en spannend. Want wie gaat er winnen?

Het spel is duurzaam uitgevoerd en ik vermoed dan ook dat het jarenlang goed mee zal gaan. Dat is fijn want we zijn nog lang niet uitgespeeld!

Informatie

Bloqs
Aantal spelers: 2 tot 4
Leeftijd: 8+
Speelduur: ongeveer 30 minuten

Lees ook:

Speel jij wel eens spelletjes waarbij je de ander bewust tegenwerkt?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

47 reacties

 • Al veel over gelezen en gehoord 😉 Wie weet kunnen we het onderhand ook thuis een keer spelen.

 • Tot op heden is het favoriete spel hier Qwixx, maar daar zou hiermee zomaar eens verandering in kunnen komen!

 • We hebben naast ganzenbord en Mens erger je niet , geen spelletjes, alleen kaarten. Iets dat de kids niet zo geweldig vinden. Dus ik maak graag kans op dit leuke spel!

 • Mijn antwoord op je vraag: ja natuurlijk haha, bij het klassieke mens-erger-je-niet-spel.
  Uitgebreid de beschrijving van het te winnen spel gelezen en ik ben fan!

 • Wat een te gek spel! Het ziet er alleen al leuk uit om naar te kijken, zo met al die vrolijke kleurtjes van de ‘bloqs’). Een uitdagend spel, waarbij strategisch spelen nodig is… lekker uitdagend! Mijn favoriete spel is -en blijft, vermoed ik zomaar ;-)… : Rummikub.

 • Nee, niet niet een bepaald spel.
  Ik doe erg graag mee voor de kinderen, ze houden erg van spelletjes .
  Groetjes van Anneliese de Waal

 • we zijn dol op spelen maakt niet uit welke als het maar gezellig is en nu spelen we veel Triominus en Huis Anubis

 • Wat een enorm leuk en leerzaam spel! Mijn favoriete spel tot op heden is stratego, het favoriete spel van onze dochter (8) is momenteel het Familiebordspel van Squla.

 • Dit lijkt me een gaaf spel om te gaan spelen met de kids. Leuk dat er strategie bij aan te pas komt! Regenwormen vinden de kids nu leuk om te spelen!

 • Regenwormen! Maar dit spel lijkt me zeker weten ook uitdagend! Zin om in de zon het met m’n gezin uit te vogelen 🙂

 • Dat is bij veel spellen het geval, wil je winnen dan moet je eigenlijk je tegenstander tegenwerken, bv. stratego, risk en kolonisten van Catan. Doe graag mee voor mijn neefje en nichtje aan deze winactie.

 • ‘Monopoly’ en ‘Risk’ maar ook ‘Mens erger je niet’ met de allerkleinsten! Wat een leuk spel lijkt mij dit. Altijd zo leuk om met mijn kleinkinderen te kunnen en mogen spelen! Straks kan het weer! Wat een feest! Ik verheug mij op betere tijden!

 • Het klinkt misschien heel oudbollig, maar dat is nog steeds mens erger je niet.
  Maar dan met in het midden zo’n bol waar de dobbelsteen in zit. Valt daardoor niet steeds zo irritant op de grond.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 • Klinkt ontzettend leuk! We hebben twee beta kinderen, dus dit gaat vast een spel naar hun hart zijn. Al is de jongste met zijn 6 nog vast te jong. Onze fav spellen verschilt steeds heel erg. De oudste gaat nu vooral voor zeeslag (nieuw in de kast), uno, skipbo. De jongste voor wie is het, kwartet, piraat in de ton. En beiden zijn fan van halli galli en dobble. Maar er komen ook zo ineens juist weer andere spellen uit de kast. We zijn dan ook gek op spellen samen

 • Wat lijkt me dit een te gek spel! Ik denk dat dit echt een mooie uitdaging is voor de kinderen (en mijzelf!). Ons favoriete spelletje is op dit moment weer UNO.

 • Risk! Eindeloos met vrienden en mijn lief gespeeld toen we nog op kamers woonden, vaak tot diep in de nacht. Helaas hebben we onze kinderen er nog niet mee kunnen betrappen, zij zijn urenlang zoet met Kolonisten van Catan, natuurlijk ook een prachtig spel!

 • Wij doen het liefst spelletjes van SmartGames; die pakken de kinderen het meest uit de kast. Ik vermoed daarom dat Bloqs ook in de smaak zal vallen! Mijn favoriete spel is Levensweg.

 • Dat zijn er eigenlijk twee: Pim Pam Pet en Levensweg. Heel verschillend, maar allebei heerlijk om te spelen.

 • Als we een snel en plagend spel willen spelen, spelen we Kezen. Hebben we genoeg tijd, dan spelen we Wingspan of Peaky Blinders

 • Erg leuk, de kinderen spelen veel spelletjes.
  Ik spel graag Rummikub .
  Groetjes van Anneliese de Waal

 • Halli Galli is hier favoriet. We hebben zelfs beiden versies, zodat ik het ook met de jongste kan spelen! Bloqs lijkt me fantastisch!

 • Jeetje wat moeilijk. Zijn dol op Catan, kwakzalvers, Ticket to ride, uno, skipbo. Maar favoriet blijft Rummikub.

 • Klinkt als een leuk spel! Mijn kinderen vinden het spel ‘Big money’ nu helemaal geweldig, dat doen we nu bijna elke dag!

 • Mijn favoriete spel is kolonisten van catan en qwixx. Het bordspel keezen is favoriet bij mijn dochter. Bij dit spel denk ik aan de prachtige kubus ( die ik alleen maar in de war kreeg) en aan het spel tetris. Lijkt me leuk om dit spel te spelen met mijn kids!!

 • Dat ziet er leuk uit. In eerste instantie moest ik aan Tetris denken. . Carcassonne is een van onze favorieten, maar good old Rummikub verveelt ook nooit.

 • Wij vinden het spel machu picchu erg leuk om met z’n allen te doen. Het spel hierboven klint ook erg leuk.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics