Selecteer een pagina

Al van kleins af aan heb ik enkels die makkelijk omzwikken. Het is intussen zo vaak gebeurt dat mijn enkelbanden intussen uitgerekt zijn, “vergelijkbaar met een uitgerekt elastiek” aldus de specialist. Het gevolg hiervan is dat ik blijvend last heb van omzwikkende enkels en de pijn die daarmee gepaard gaat. Ofschoon ik nog nooit last heb gehad van zwellingen, blauwe plekken enzovoorts. Dit komt omdat de enkelbanden uitgerekt zijn en mijn voet eraan is gaan wennen. Uiteraard moet ik er wel voor waken dat het niet te vaak gebeurt, immers kan het ook eens zodanig fout gaan dat het blijvende schade wordt (of zelfs een breuk). Om dit te voorkomen draag ik speciale steunbanden. Het gevolg hiervan is dat de banden het werk overnemen en mijn enkels niet meer zo snel omzwikken. Het nadeel hiervan is dat ALS ik nu omzwik het ook echt een pijnlijke gebeurtenis is. Juist dan is het fijn dat ik mijn enkel kan verzorgen en koelen.

Biofreeze

Gelukkig is er nu een snelle pijnverlichter: Biofreeze. Dit goedje verlicht de pijn tijdelijk bij aandoeningen die niet ernstig zijn van aard. Zoals: spier- en gewrichtspijn ten gevolge van artritis, rugpijn, nekpijn verrekking en verstuiking. Kortom precies goed voor mijn enkels als ik hem eens zwik. De sprayflacon, met inhoud van 118ml, stop ik in mijn tas en gaat vanaf nu af aan elke keer mee als ik weg ga. Immers krijg ik een verstuiking vaker onderweg dan thuis. De gel, met inhoud van 110g, zet ik thuis in de kast. Biofreeze koelt namelijk ter plekke, dat is prettig op de plek waar de pijn zit, maar niet in de handen. Na het opsmeren van de gel is handen wassen dus erg raadzaam en dit lukt niet onderweg. Vandaar dat ik de gel thuis laat en de spray meeneem.

Onze ervaring

Gelukkig en helaas laat de verstuiking van mijn enkels een hele tijd op zich wachten, helaas voor oudste dochter gaat die wel door haar enkel. Ze kan instantaan niet meer lopen en ook niet meer erop staan. Oei! Ze krijst het uit van de pijn en ik troost haar tranen. Als we de schade gaan bekijken zie ik dat de plek al dikker begint te worden. Omdat ik in de speeltuin ben, heb ik geen cold-pack bij mij. Toch graai ik door mijn tas en vind de Biofreeze, voorzichtig spray ik het erop. Dochter geeft aan dat het nu koud aan voelt en ze het best wel fijn vindt. Ideaal dus om zo’n eerste hulp onder weg product in de tas te hebben zitten.

Biofreeze is er in verschillende soorten: gel, spray, roller en flacon met pompje. Bekijk op bol.com het aanbod.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics