Thuisleven.com
Binnenkort is het weer zover… Valentijnsdag
Thuisleven.com > Lifestyle > Feest(dagen) > Valentijnsdag > Binnenkort is het weer zover… Valentijnsdag

Binnenkort is het weer zover… Valentijnsdag

Velen mensen om mij heen vinden Valentijnsdag een commerciële dag. En daar kan ik ze op geen enkele manier ongelijk in geven. Valentijnsdag is namelijk ontstaan in Amerika uit commercieel oogpunt. Men is daar begonnen door je (geheime) liefde, anoniem je liefde te sturen. Pas in de jaren ’90, is in rap tempo deze commercie in Nederland en België een succes geworden. Bloemenwinkels, lingeriewinkels, boekenwinkels, cadeauwinkels en ook restaurants en hotels hebben hier een groot profijt van. Zo zijn er speciale Valentijns-acties te boeken of te koop. En ofschoon Valentijnsdag een commerciële dag is, vind ik het toch maar wat mooi dat er dagen bestaan zoals deze. Immers is iemand je liefde verklaren op elk gegeven moment leuk. Hoe leuk is het dan, dat de wereld om je heen meewerkt aan speciale cadeau’s?

Groots aan pakken maar toch bescheiden blijven

Als ik iets doe, doe ik het meestal goed. Dus overal is aan gedacht tot in de kleinste puntjes. Vooral als het gaat om feestjes of verrassingen. Mijn vriend en ik hebben vanaf dag 1 afgesproken dat wij niet aan Valentijnsdag doen. We vinden dat je eigenlijk elke dag elkaar de liefde moet verklaren en niet alleen op een commerciële dag. Omdat hij daar elk jaar weer zodanig over begint, besloot ik vorig jaar toch maar eens overstag te gaan en hem in de verlegenheid te brengen. Dat lukte erg goed!

Binnenkort is het weer zover… Valentijnsdag

Snoephartjes

Ken je ze, die kleine harde snoephartjes uit de winkel? Voor een euro of 2 heb je al een verpakking waar je een hele lading uit haalt. Ze zijn prachtig om op de tafel een leuk hartje of tekst achter te laten. Dit was dan ook het eerste wat ik deed. Een beetje tellend, gelet op het aantal snoepjes in de zak, en de grootte van de tafel maakte ik de tekst “I ♥ YOU XXX”. Dat was de eerste verrassing.

Chocolade

Wie houdt er nou niet van chocolade? Ik wel in elk geval en dat weet mijn partner maar al te goed. Dus als ik hem wat chocolade geef, dan zitten we vaak dezelfde avond er nog samen van te smikkelen! Een win-win situatie als je het mij vraagt. Aangezien er geen chocolade meer in huis is, neem ik nu de opportuniteit om iets lekkers in huis te halen. Bij de lokale chocolaterie koop ik eetbare rozen en een chocolade hart die ik vervolgens op bed leg.
Dat is verrassing twee!

Een persoonlijk cadeau

Dit cadeau is niet te verwarren met een gepersonaliseerd cadeau, ofschoon ook dat natuurlijk uitstekend kan. Echter vind ik dat voor ons net iets te zoetsappig. Het moet juist klein zijn maar wel een tikje voelbaar zijn voor mijn partner. Aangezien we al iets te snoepen hebben, een fles wijn in het wijnrek ligt, hoef ik mijzelf alleen nog maar in een sexy lingerie setje te hijsen. Vervolgens kunnen de lichten dan gedempt worden. Nou ja eigenlijk kunnen ze helemaal uit met die leuke Fairy Jars potjes. Overdag is het een mooie accessoire voor het raam (zo kunnen ze opladen) en ’s avonds zet je ze waar je ze graag wilt hebben om licht te creëren. Ideaal dus om nu op de nachtkastjes te zetten. En zo wordt voor ons een Valentijnsdag een bijzondere Valentijnsnacht.

Binnenkort is het weer zover… Valentijnsdag

Lees ook:

Wat geef jij met Valentijnsdag?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Die potjes van Radbag hebben wij ook, ze zijn heel sfeervol 😀 en de snoephartjes blijft altijd een leuk idee

  • Ik hou er ook wel van om iets leuks te doen met Valentijnsdag, en dan niet alleen voor manlief maar ook voor de kids. Alleen… dit jaar heb ik eigenlijk nog helemaal geen inspiratie…..wat voor de één leuk is, is voor de ander weer niet en ook (nog) niet iets vergelijkbaars te bedenken. Ik heb nog bijna twee weken…

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics