Selecteer een pagina

Omdat ik vaak samen met mijn dochter cupcakes bak, vond ik het leuk dat ik gevraagd werd om de Bestron cupcakemaker te testen. Toen ik de cupcakemaker binnenkreeg ben ik als eerste de handleiding gaan lezen. Het verraste mij dat je naast cupcakes ook andere dingen in de cupcakemaker kan maken: muffins, zoete en hartige bladerdeeghapjes, pasteitjes en zoete en hartige minitaartjes. Wat ik daarbij wel jammer vond is dat er behalve een recept van cupcakes geen andere recepten bij zaten. Want hoe maak je er dan een bladerdeeghapje in? En hoe zien de minitaartjes er dan uit? Een pasteitje in de cupcakemaker….?

Daarna ging ik de cupcakemaker zelf eens nader bekijken. Het eerste wat mij opviel is dat de cups in de bakplaat kleiner zijn dan een gewoon formaat cupcake, maar groter dan een minicupcake. Ik had dan ook thuis geen papieren cakevormpjes liggen die goed in de cupcakemaker paste.

Hartige cupcakes

Bestron Cupcakemaker

Als eerste wilde ik een hartige cupcake in de cupcakemaker maken. Ik had een recept dat ik zelf wel eens wilde proberen. Omdat er olijfolie in het beslag moest durfde ik het wel aan om het beslag zonder papieren bakvormpje in de cup te doen. Het resultaat was erg lekker, een leuk hapje om te serveren bij een verjaardag o.i.d. Het leuke van dit recept is dat je eindeloos kunt variëren in de extra ingrediënten die je in het basisbeslag kunt doen.

Bladerdeeghapjes

Daarna was ik wel eens benieuwd naar de bladerdeeghapjes. Eigenlijk had ik nog geen idee hoe ik dat moest aanpakken, maar na wat googelen op internet kwam ik een recept tegen wat mij inspireerde:.
Het leuke van een bladerdeeghapje is dat je hier ook weer eindelijk kunt variëren met welke ingrediënten je het bladerdeegbakje vult. Ik heb een plakje bladerdeeg in vier gelijke vierkantjes verdeeld. Ik vulde elk cupje met een vierkantje met de puntjes omhoog. Daarna heb ik elk bakje gevuld; champignon/spek, ham/kaas, gehakt/spek. De bladerdeeghapjes moesten toch wel 10 a 15 minuten bakken tot ze goed waren, maar het resultaat was super. Thuis hebben we er van gesmuld. En ook dit is weer een recept wat superleuk is om op een verjaardag te presenteren. En wees lekker creatief met de inhoud van je bakje of kijk voor meer inspiratie op Laurasbakery.nl. Daar vind je nog meer recepten om je bladerdeegbakje mee te vullen.
Tip: zet de cupcakemaker pas aan als je alle cupjes gevuld heb.

Cupcakes

Bestron Cupcakemaker

Vervolgens wilde ik de traditionele cupcake eens proberen in de cupcakemaker. Ik maakte het basisbeslag en vulde er de 6 cups in de cupcakemaker in. Ik heb er 3 in een papieren bakvormpje gedaan en 3 gelijk in een cup. De rest van het beslag ging in een muffinvorm de oven in.
In de cupcakemaker waren de cupcakes lekker snel klaar. Wat ik wel zou adviseren is om bij het maken van cupcakes papieren bakvormpjes te gebruiken. Het uiterlijke resultaat viel mij wel tegen. Ze zien er niet zo mooi uit als de cupcakes die ik in de oven heb gebakken. Daarna hebben we de cupcakes nog versierd met een toef botercrème. Voor de botercrème gebruik ik het halve recept.
Aan dit recept heb ik nog een flinke scheut Karamel Schenkstroop toegevoegd. En om de cupcakes helemaal af te maken hebben we deze nog versierd met schuddebuikjes.
En de smaak? De smaak van de cupcake was heerlijk, al was de cupcake uit de cupcakemaker echt een stukje droger dan die uit de oven.

Conclusie

Alhoewel mij het apparaat zeker verraste, bak ik toch liever de cupcakes in de oven. Als je geen oven hebt is een cupcakemaker zeker een goed alternatief.
Als ik als tussendoortje in de avond even een paar bladerdeeghapjes zou willen maken dan zou ik zeker de cupcakemaker erbij pakken, daarvan heeft het resultaat mij zeker verrast!

+ Een handig apparaat als je geen oven hebt en toch cupcakes of andere hapjes wil maken;
+ De cupcakes zijn in de cupcakemaker sneller klaar dan in de oven;
– Het formaat van de cups in de cupcakemaker vind ik heel onhandig, het is een tussenin-maatje;
– Je kunt maar 6 cupcakes of andere hapjes tegelijk maken, in de oven kunnen er veel meer gelijktijdig gemaakt worden;
– De cupcakemaker wordt erg warm, dus oppassen met kinderen!

Lees ook:

Bak jij wel eens cupcakes?

#gekregen

Geverifieerd door ExactMetrics