Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Servies en toebehoren > BE O bottle- Damn good plastic bottle

BE O bottle- Damn good plastic bottle

Eind november- begin december luidde het nieuws dat er een potvis met 100 kilo afval in de maag is aangespoeld bij Schotse kust. Vreselijk bericht en gelukkig pakten vele media dit op om te laten inzien wat plastic kan doen als het niet goed ingezameld wordt. Plastic is namelijk niet erg als het maar gerecycled wordt! Bovendien moet het op geen enkele manier in het milieu terecht komen. Eén van de mediakanalen die dit oppikten was Voordehap.nl. Ze deden dit niet alleen op een schokkende manier maar koppelden er een winactie aan. Op deze manier wilden ze de lezers triggeren om schonere oceanen te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen werd de vraag gesteld wie zijn leven kan beteren of wie er al heel goed bezig is. Drie personen konden een BE O bottle winnen. Dat ik één van die winnaars was bleek dan ook een leuke verrassing te zijn.

Winactie-jager

Een aantal jaren geleden was ik een fanatieke winactie-jager. De ene prijs na de andere sleepte ik in de wacht. Elke keer zodra ik mijn naam zag staan kreeg ik een kick en tegelijkertijd een drive voor meer en meer. De realiteit met wat ik nodig had raakte ik dan ook verloren. Sterker nog alles wat ik niet nodig had verkocht ik en zo hield ik er nog geld aan over ook. Heel veel tijd en heel veel moeite voor heel weinig eigenlijk bleef erover. Kortom niet de meest rendabele manier om je tijd aan te spenderen. Maar ach…

Ik werd blogger en start samen met Linda Thuisleven.com op. Ineens heb ik geen tijd meer voor al die winacties. Sterker nog ik vind het zelfs erg hebberig overkomen om als blogger zijnde zo actief te zijn met winacties, maar goed dat is mijn persoonlijke mening. Echter met het stukje van Voordehap.nl heb ik toch grote behoefte om te reageren. Niet zozeer om te winnen maar om anderen ideeën te geven over hoe je op een simpele manier aardiger kunt zijn voor de natuur.

Aardig zijn voor de natuur

Om aardig te zijn voor de natuur hoef je echt niet in één keer alles om te gooien. Sterker nog je haalt de beste resultaten om stap voor stap te werk te gaan en de dingen die je je aanwend ook geheel eigen te maken. Zo is de kans dat je terug valt in het oude patroon minder groot. Ik begin dan ook een berichtje te typen en op te sommen wat wij nu allemaal doen en wat wij overwegen te doen:

 • Zo min mogelijk afval produceren. Dit houdt in dat we pakjes drinken en los verpakte koekjes verbannen hebben in ons huis;
 • Theezakjes zijn ook verbannen in dit huis. Hiervoor in de plaats hebben we een theezeef (die afgewassen kan worden) en losse thee. Deze losse thee koop ik in per kilo in een papieren zak. Deze stop ik vervolgens in een voorraadpot zodat de smaak niet verloren gaat;
 • Grootverpakkingen: met een gezin van zes is dat ideaal, maar ook als je met minder personen bent, is het een uitkomst;
 • We gebruiken een tasje dat ik van huis uit mee neem naar de supermarkt voor groente en fruit, zo hoef ik geen wegwerp tasje te gebruiken;
 • We eten met het seizoen mee, zie de kalender van Milieu Centraal;
 • Boodschappen doen te voet of met de fiets;
 • Ook als het regent de kinderen lopend naar school brengen.

BE O bottle – Damn good plastic bottle

Om die losse pakjes drinken te vervangen ben ik ook des te blijer met de doppers, thermosflessen en nu de BE O bottle. De BE O bottle is gemaakt van suikerriet restmateriaal in plaats van ruwe olie. Dat is top voor de aarde. De fles is modulair, zodat het leeg minder ruimte inneemt en makkelijk schoongemaakt kan worden. Het smelt niet in de mond, ook niet in de vaatwasser en is 100% recyclebaar. Bovendien wordt voor ieder verkochte BE O fles een boom geplant door Trees for the Future. Op deze manier reduceer je jouw impact op klimaatverandering nog meer. Hoe aardig is dat?

Welke aardige dingen doe jij voor de natuur?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

 • Een hele mooie fles, maar ik vind het een raar idee dat ‘ie gemaakt is van suikerriet restmateriaal ….. alsof het op kan lossen wanneer je er water of andere vloeistof in doet ….
  flauwekul natuurlijk, weet ik ook wel.
  Blijft staan dat het een mooie fles is voor weinig geld.

 • Dit artikel gaat niet alleen over de bottle, maar geeft hele goede tips. Goed om ook op te gaan pakken. Ik probeer water te sparen door douchewater of handenwas-water op te vangen, zodat ik dat voor de wc kan gebruiken. In een hete zomer bedacht omdat ik erg kwaad werd om de verspilling van water met tuin bewateren en auto sproeien in de buurt.

 • Super, maar ook helaas duur, dus ja als echte nl ga ik toch nu voor goedkoop, en soms als het kan iets duurder, zoals een klean kanteen voor zoonlief op school, zomers ideaal voor drinken wat dan niet lauw word, bah….
  Maar idd zou is het wel beter!!!

 • Mooie fles! Top dat hij gemaakt is van restafval van suikerriet.

  Sinds kort doen we aan afval opruimen in de wijk.
  Afval goed sorteren. Ik heb zakjes voor het fruit uit de supermarkt.

  We hebben een auto eruit gedaan. Ik kon ’s avonds gaan werken. Zo minder uren (dus minder vaak heen en weer) scheelt benzine.

  Doordat een 2e auto toch extra kost scheelt het best wat. En geen kinderopvang nodig. Sinds kort hebben we een hybride auto. We rijden bijna volledig elktrisch omdat we weinig lange afstanden rijden.

  Ik bak veel zelf. Ik koop grootverpakking. Dat scheelt weer afval.

  Hier ook doppers en een thermodopper.

  Groetjes Anita

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics