Selecteer een pagina

Ik leef volgens het motto “Kleren maken de man”. Dit is niet omdat ik ijdel ben of omdat ik mezelf erg knap vind, maar juist om het tegenovergestelde. Met 1.70 m grootte, een normaal postuur, donkerbruin haar en donkerbruine ogen, zie ik er min of meer net zo uit als de overige 50 miljoen mannen van mijn leeftijd in Noord- en Midden-Europa. Dus enige “eye-candy” voor mijn vriendin moet ook wel komen van mijn kleding. Daarom draag ik graag kwaliteitskleding dat lekker zit (ik ben per slot van rekening wel een man), dat er mooi uitziet, lang mooi blijft en dat bij voorkeur niet gestreken hoeft te worden.

T-shirt met diepe V-hals

En om deze reden is deze blog een ode aan het merk Bamigo. Van Bamigo heb ik namelijk recentelijk een aantal T-shirts (een Williams T-shirt met diepe V-hals en slim fit) en sokken ter review mogen ontvangen. En ik moet zeggen, ik ben erg onder de indruk. De twee witte T-shirts en drie paar donkere sokken zaten netjes opgevouwen in een mooi doosje. Bij het uitpakken viel al meteen de kwaliteit van de stof van de t-shirts op. Ze voelen heerlijk zacht aan. Door een klein beetje stretch, zitten ze me als gegoten. Mooi strak om het lijf zonder meteen te strak te zijn of ergens te knellen. De diepe V-hals vind ik erg modieus. Mooi in de zomer als klassieke combinatie wit T-shirt met een blauwe jeans en sneakers, maar toch met een kleine twist.

Sokken

De sokken zijn, zoals geadverteerd, naadloos en voelen zo mogelijk nog zachter aan dan de shirts. Overigens dat naadloos kan ik niet voldoende beklemtonen. Hoe vaak koop je op de markt, of in en winkel niet “naadloze” sokken, om alsnog onaangenaam tot de verrassing te komen dat ze toch knellen? Niet zo met deze, hoor. Ze zitten als gegoten.

Wassen

Zijn we hiermee nu uitgeprezen? Nee, eigenlijk nog niet. Ik heb namelijk nog niet verteld dat na een wasbeurt, in tegenstelling tot mijn “normale katoenen” shirts, de Bamigo shirts de zachtheid niet verliezen. Ook blijven ze onder de oksels mooi wit. En dat laatste vind ik nog wel het meest prettige. En hier lijkt een goede reden voor. De shirts zijn namelijk niet geheel van katoen, maar van een beetje katoen (28%) en …. Bamboe! Deze combinatie zorgt ervoor dat je in een warme omgeving mooi droog en koel blijft en in een koudere omgeving houdt het je lekker warm. En ik kan bevestigen dat dit geen verzinsel is.

Kwaliteit voor een lage prijs

Maar aan het einde van het liedje, blijven het gewoon mooie shirts. En dat is toch wel het belangrijkste. Immers “Kleding maakt de man”, toch. Je kunt bij Bamigo.nl al een set van twee t-shirts kopen voor slechts €39,99. Dat lijkt misschien wat aan de hoge kant, maar 20 euro voor een kwaliteit T-shirt is niet veel, zeker niet als je het niet meer hoeft te strijken en gele plekken onder je oksels verleden tijd zijn.

Lees ook:

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics