Thuisleven.com
Niet gek, wel Loco

Niet gek, wel Loco

Afgelopen week loop ik de bovenbouwklas van de oudste binnen en prijkt daar in de vensterbank een Maxi Loco standaard. “Spelen ze hier nog mee in de bovenbouw?” vraag ik verbaasd. “Jazeker”, antwoord de meester. “Ik heb van het klassenbudget net een nieuwe set gekocht”. “Kijk maar eens met Engelse boekjes en zelfs topografie!” Thuisgekomen leg ik onze verzameling doosjes en boekjes op tafel, eens zien hoe ze er vanmiddag uit school op reageren…

Bambino Loco 2-6 jaar

De peuterversie van het mini Loco met zes grote stenen met plaatjes die aansluiten bij de belevingswereld van peuters: huis, hartje, eend, auto, bloem en appel. De Bambino boekjes hebben hoofdrolspelers die herkenbaar zijn: Nijntje, Sesamstraat, Dikkie Dik, Woezel & Pip en Muis en haar vriendjes. Er verschijnen regelmatig nieuwe Bambino boekjes. De basisdoos past opengevouwen over het Bambino boekje heen en je kindje kan zelf dezelfde plaatjes zoeken, de puzzel oplossen of tellen. De opgaven worden per nummer verhelderd in de inhoudsopgave, niet met zoveel woorden op de bladzijde zelf. Nadat de zes stenen gelegd zijn, is te controleren of alles klopt aan de bolletjes op de achterzijde. De doos sluit stevig met een klik.

Mini Loco 4-8 jaar

Mini Loco bestaat al meer dan veertig jaar. Wie is er niet mee groot geworden? De basisdoos sluit tegenwoordig wel beter dan voorheen, met een stevige klik. Ai, ai, wat een frustratie vroeger als bij het draaien van de doos de steentjes eruit glipten. Binnen Mini boekjes is een splitsing tussen 5/6 jaar en 6-8 jaar, dit heeft alles te maken met het onderwerp van het boekje en waar de kinderen op dat moment op school in onderwezen worden. Naast (AVI)lezen, taal, rekenen, inzicht en ontwikkeling zijn er ook boekjes met klokkijken en verkeer als thema.

Pocket Loco 4+

Hartstikke handig voor in de auto of onderweg. De opgaven slaan over het pocket model heen. De schuifjes zijn te bedienen als groen óf rood en de antwoorden (a) zijn op de achterzijde van het omgeslagen blad te vinden. De pagina’s zijn van stevig papier en kunnen een beetje limonade verdragen. Onze Pocket variant heb ik gevonden bij de kringloop en is met 23 opgaven een stuk dikker dan andere boekjes.

De proef op de som als we binnenkomen uit school. De meisjes pakken direct de variant die bij hun leeftijdsfase hoort. Ze gaan ermee aan de slag en reppen niet over de middagmaaltijd of iets te drinken. Ze helpen elkaar indien nodig en als de antwoorden niet kloppen, kijken ze dit secuur na. De oudste heeft wat moeite met spelling en steekt van de Mini Loco opgaven zeker nog iets op. De middelste doet een pagina Bambino Loco samen met haar kleuterzusje, het lijkt wel op schooltje spelen. Dan komt de aap uit de mouw en blijkt dat ze samen regelmatig Loco spelen voordat ze in de ochtend op mogen staan en binnenkomen voor het ontbijt.

Locoleerspellen.nl van Noordhoff Uitgevers laat het huidige en nieuwe assortiment in Loco boekjes zien. Ook zijn er ruim 30 Loco boekjes online verkrijgbaar. Een Loco boekje als Marktplaats-, Kleedjesmarkt- of Kringloopvondst is ook aan te bevelen, al is de kans klein.

Maxi Loco 7-12 en Loco Quiz 4+.

Met deze twee soorten hebben wij nog geen ervaring, maar ga ik mezelf zeker eens in verdiepen. Niet te verwarren met University Games: LOCO met spelregels

Lees ook:

Of zijn er lezers die hun ervaring kunnen en willen delen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics