Artikel over huisdieren
Thuisleven.com > Dieren > Artikel over huisdieren.

Artikel over huisdieren.

Huisdieren vind ik persoonlijk een rijke aanwinst in een gezin. Bovendien ben ik van mening dat er voor elk huishouden wel een passend dier(tje) te vinden is. Zo werk ik dagelijks met bejaarde mensen die ik weg zie kwijnen in hun huis omdat er weinig tot geen aanloop is. De ouderen waar ik kom verschillen ook nogal van aard maar de mensen met een diertje zijn een stuk liefdevoller en vooral veel vrolijker dan de mensen die de hele dag naar een beeldscherm staren. Omdat deze mensen vrij kwetsbaar zijn en niet meer zo goed mobiel zijn is een hond of kat sterk aan te raden. Maar een vis, een parkiet of een hamstertje zijn wel dieren die ik met regelmaat tegenkom en waar de mensen enthousiast over vertellen.

Mag ik je even voorstellen aan Erik 1, Erik 2, Erik 3…

Persoonlijk hebben wij 14 vissen (genaamd Erik 1, Erik 2, Erik 3 enzovoorts) en een dwerghamster die de naam Pixy draagt. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we met regelmaat een weekendje weg zijn en de dieren dan even een dag (of twee) alleen zijn. Bij langere afwezigheid zoeken we uiteraard naar mensen die de dieren willen verzorgen. We merken dat dit voor ons meer dan voldoende is. Toch snap ik goed dat er gezinnen zijn die juist kiezen voor een kat of hond.

Hondenriem.

Besef je echter wel dat bij een hond en kat een hoop meer komt kijken. Zo hebben ze beiden een voerbak nodig, een drinkbak, een slaapplek en hun eigen speelgoed. Een kat heeft op zijn beurt een kattenbak nodig die dagelijks even gecontroleerd moet worden en een paar keer per week schoongemaakt dient te worden. Een hond moet je meerdere keren per dag uitlaten. Daar heb je een hondenriem voor nodig, bijvoorbeeld de Flexi hondenriemen en zakjes om de drollen op te ruimen. Immers wil niemand hier in trappen!

Vind je dit iets te veel werk, maar een vis te saai dan kun je altijd eens denken aan een konijn, cavia, een ander knaagdier of een vogel.

Lees ook:

Heb jij huisdieren?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Wij hebben een Konijn Ollie, 4 jaar geleden uit het asiel gehaald. Geen idee hou oud hij is (minstens 4,5) Hij is echt een super lieverd, vindt alles prima.

  • Nee ik ben helaas allergisch voor alle dieren met haren en veren. Daarnaast is het met mijn gezondheid en energie niet handig. Ik heb een vis gehad maar de kom verversen kostte me soms al veel energie hoe raar dat ook klinkt

  • Ik ben het niet met je eens hoor 😉 Voor dit huishouden is er echt geen passend diertje te vinden. Hier komt echt niks in huis …

Geverifieerd door ExactMetrics