Thuisleven.com
Artikel over huisdieren
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huisdieren > Artikel over huisdieren

Artikel over huisdieren

Huisdieren vind ik persoonlijk een rijke aanwinst in een gezin. Bovendien ben ik van mening dat er voor elk huishouden wel een passend dier(tje) te vinden is. Zo werk ik dagelijks met bejaarde mensen die ik weg zie kwijnen in hun huis omdat er weinig tot geen aanloop is. De ouderen waar ik kom verschillen ook nogal van aard maar de mensen met een diertje zijn een stuk liefdevoller en vooral veel vrolijker dan de mensen die de hele dag naar een beeldscherm staren. Omdat deze mensen vrij kwetsbaar zijn en niet meer zo goed mobiel zijn is een hond of kat sterk aan te raden. Maar een vis, een parkiet of een hamstertje zijn wel dieren die ik met regelmaat tegenkom en waar de mensen enthousiast over vertellen.

Mag ik je even voorstellen aan Erik 1, Erik 2, Erik 3…

Persoonlijk hebben wij 14 vissen (genaamd Erik 1, Erik 2, Erik 3 enzovoorts) en een dwerghamster die de naam Pixy draagt. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we met regelmaat een weekendje weg zijn en de dieren dan even een dag (of twee) alleen zijn. Bij langere afwezigheid zoeken we uiteraard naar mensen die de dieren willen verzorgen. We merken dat dit voor ons meer dan voldoende is. Toch snap ik goed dat er gezinnen zijn die juist kiezen voor een kat of hond.

Hondenriem

Besef je echter wel dat bij een hond en kat een hoop meer komt kijken. Zo hebben ze beiden een voerbak nodig, een drinkbak, een slaapplek en hun eigen speelgoed. Een kat heeft op zijn beurt een kattenbak nodig die dagelijks even gecontroleerd moet worden en een paar keer per week schoongemaakt dient te worden. Een hond moet je meerdere keren per dag uitlaten. Daar heb je een hondenriem voor nodig, bijvoorbeeld de Flexi hondenriemen en zakjes om de drollen op te ruimen. Immers wil niemand hier in trappen!

Vind je dit iets te veel werk, maar een vis te saai dan kun je altijd eens denken aan een konijn, cavia, een ander knaagdier of een vogel.

Lees ook:

Heb jij huisdieren?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Wij hebben een Konijn Ollie, 4 jaar geleden uit het asiel gehaald. Geen idee hou oud hij is (minstens 4,5) Hij is echt een super lieverd, vindt alles prima.

  • Nee ik ben helaas allergisch voor alle dieren met haren en veren. Daarnaast is het met mijn gezondheid en energie niet handig. Ik heb een vis gehad maar de kom verversen kostte me soms al veel energie hoe raar dat ook klinkt

  • Ik ben het niet met je eens hoor 😉 Voor dit huishouden is er echt geen passend diertje te vinden. Hier komt echt niks in huis …

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics